Spotlight

zaterdag 23 juni 2018

Gebroeders Dekker houden huis in de Sluiskilse Reisduif, rest van de club zet zich onder de treurwilg.

Ik heb uitermate genoten van “Het spoor der Kampioenen”. Dit stukje wordt dus een beetje van “voor u gelezen” trend. 
Collega duivenmelker Verwey de Haan gekende fondspelers ( waarvoor petje af) heeft onderzoek gedaan naar jawel de poepbacterie.
 ( het Sppor, blz 18) De poepbacterie is zelfs behandeld op televisie aldus de schrijver in het Spoor. Ik dacht dat mijn poeplusten een hormoniale 
oorsprong hadden maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Het microcoscopische beestje waait zelfs 10 meter ver en zelfs de tandenborstel is niet veilig . 
Ik noemde mijn tandpasta al ipv colgate, colscheet en mijn conclusie over de smaak van deze tandpasta blijkt dus gegrond. Goed nu naar het lokaal.
Familie de Bruijn zit dus in de gevarenzone. Die zitten het dichtst bij de toiletten. Elke keer dat de deur ( blij dat er twee deuren zijn dus enige bescherming is aanwezig) 
opengaat dwarrelen er miljoenen poepbacterien het lokaal binnen. Krijgt u in het lokaal dus poepneigingen, u weet nu de oorzaak. 
Er schijnen trouwens 2 soorten te zijn, de latijnse namen zijn : de Anusria Coliander en de Aambeisia Colibrie.Afgekort A.Coli. 
Ikzelf ben het volgende slachtoffer, zit meestal aan het begin van de toog. De geachte lezer moet zelf verder maar bepalen in welke mate hij / zij gevaar loopt. 
De rekenaar zit in ieder geval het veiligst. Laatst eerste confrontatie met mijn vriendin gehad. “Als je nog 1 keer teveel drinkt sla ik je een poepoog “
schreeuwde ze. “Is niet meer nodig schat” antwoordde ik hangend over de wc pot.

Ik weet niet of het lukt vandaag. Mijn handen beven. Pak slaag gehad. Gien gespeeld, los 08:30 uur en 127 duiven kozen het ruime sop. 
Variabele wind en een half bewolkte vlucht. Geen kans om vroeg te pakken op een sectorvlucht gilden menigeen, waaronder ik. 
Mijn handen gaan nog meer beven want de gebroeders bewezen het tegendeel. Hun 4 jarige duivin wist om 13:24:26 uur het hok te bereiken en 
de 1e te worden in club, samenspel en provincie en een 2e stek klassering in de sector. 
Ze hengelden door en de dobber ging weer onder, 2e, 3e , 4e,5e,7e,8e,11e,13e,15e en dan hebben we de eerste 20 prijzen gehad. 
Ik buig weemoedig het hoofd en steek mijn hand uit. Een dikke proficiat aan de mannen want na de deceptie van de zondag daarvoor 
( mogelijk 1e provinciaal gemist) is dit een geweldig hart onder de riem. 16 vd 30 vlogen prijs en zitten we boven de 50%. 
Huisvriend van de mannen Roger de Schoolmeester behaalde de zesde stek en met 2 vd 4 scoorde dit kanon ook 50%. 
Combinatie Pieters was ook weer in de top tien te vinden. Hun 2e getekende dwong een negende stek af en hun 3e getekende de 16e stek en 
met 3 vd 4 zitten we op 75 %. Good old Fons met zoonlief Ronald genieten nog na van het weekje rust dat ze de duiven gaven. 
Meesterlijke zet zouden ze in de schaakwereld zeggen. Tiende stek voor de mannnen uit Sluiskil en 4 vd 10 en drie in de eerste 20, 
nl ook de 12e en de 18e plaats was voor hun. Mooi. Roegiest Visser vinden we terug op de 14e stek en de 17e stek en met maar 4 duiven mee,
 ook hij wist 75% te halen. Dat betekent dat anderen dik ingeleverd hebben. Kijk even naar Piet Riemens, buurman Piet, dik in de tachtig, 
slurpt zijn cola’s naar binnen als een koe aan de drinkbak maar heeft leuke duifjes zitten. 19e stek voor Piet. 
De Mul Vermeirssen was ook weer van de party en die maakte de 20e prijs vol. Ook zij haalden een hoge score 4 van de 5. 
Zeer hoog dus. 5 liefhebbers stonden helemaal met lege handen. Geen leuk weekend dus voor hen. Wat te doen is dan altijd de vraag. 
In het lokaal wel boze gezichten. Een roofvogenvlieger teistert het Sluiskilse luchtruim. Het belemmert comb Ridderhof en Leen Klaassen 
de duiven naar beneden te krijgen. Het weekend schijnt bij de dader het moment te zijn om onze sportvrienden het leven zuur te maken. 
Ik heb begrepen dat nu de buurtbemiddelaar aan het werk gaat. Hopelijk kan deze vete snel opgelost worden. 
Jammer dat dit nodig is. Ben benieuwd hoe het af zal lopen.
zaterdag 23 juni 2018

 

“Winnaar wedvlucht Gien een trotse Peter Theunis”

 

Door Chris den Braber

Zaterdag 16 juni hadden we een gezamenlijk concours van beneden de rivieren vanuit Midden Frankrijk vanuit Gien. In concours stonden totaal 23171 duiven. Zij werden gelost om 08.30 uur met een lichte zuid westen wind. Rond 14.00 uur werden de duiven verwacht. Peter Theunis had begrepen vanuit de kortere afstanden dat hij voor 13.53 uur zou moeten draaien voor een vroege duif. Om 13.52 uur draaide er een duif boven Peter zijn hok maar wilde niet direct naar binnen. Uiteindelijk  werd de duif geklokt om 13.54.20 uur Het bleek met voorsprong de eerste te zijn in Etten-Leur, samenspel De Westhoek en de eerste prijs in afdelingsverband over 5461 duiven. Na verleden week de eerste vanuit Argenton nu opnieuw de eerste prijs in de afdeling, een uniek resultaat. Van de 23171 duiven werd de winnaar door te treuzelen nipt verslagen en werd nu als derde afgevlagd. Voor de overwinning zorgde de jaarling doffer 2017-6020483 genaamd “National Rossi” een kleinzoon van de topkweker en vererver van vele goede nazaten de “Super Rossi”. Hij is gekweekt op de hokken van vriend Peter van Oerle. De winnaar was niet aan zijn proefstuk toe. Hij vloog al kopprijzen waaronder een 11e van 11447 duiven, een 44e van 8257 duiven en een 50e van 7383 duiven.

Peter opnieuw proficiat met je afdelingszege.


Uitslag Gien

PV De Eendracht 184 duiven:
1-14-15-19 Comb Embregts-Theunis, 2-22 R.Rommens, 3-7 K. van Zundert, 4-9-12-16 Fr.Damen en zn., 5-8-20 Comb.Heeren, 6-11-17-24 Comb.Robbeson, 10-23 G.W.G. Reniers, 13 R. van Poppel, 18 C.Hellemons, 21 M. van Zundert, 25 P.Maas.

PV De Snelpost 74 duiven:
1-11 P. van Rijen, 2-12 R. de Jong, 3-4-10-20 A.Christianen, 5-7-13-23 C.Bulkmans, 6 C.Stallen, 8-14-19-21-22 C. van Beek, 9-16-25 P. van Nijnatten, 15-17-18 M.Hermes, 24 Jeffrey Hermans.

zaterdag 23 juni 2018

 

Jaap de Blok uit Middelharnis wint  Pont St Maxence
Een mooi weekend voor Jaap de Blok uit Middelharnis.  Een prachtige overwinning van zijn 2 jarige blauwe doffer de 16- 1489405.  Zaterdag konden de duiven door met name de mindere weersomstandigheden in het Nederlandse deel niet los. Zondag was het duidelijk beter en konden de 2265 duiven van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden om 8.30 uur aan hun reis beginnen.  Mooie blauwe lucht met wind uit WZW richting.  Ze zouden wel eens rond 12 uur kunnen was de gedachte van Jaap de Blok.  Inderdaad om 12.00.51 uur werd de eerste duif geconstateerd.  Ook deze keer viel de 405  onverwacht achter de rug langs op de klep.
De winnaar heeft Jaap als jong gekregen van clubgenoot Piet van Moort.  Dit past weer bij de spreuk van Jaap ”goede moet je krijgen, die kun je niet kopen” !
 

De vader is de Schalie van 2012 bij Piet van Moort en de moeder is van W. de Bruijn uit de lijn Doris x Donna
De 405 won als jong 1 prijs.  Als jaarling kwam hij half juli op stoom en won toch nog 14 prijzen waaronder enkele 1:100.  Dit jaar 7 prijzen van 8 x mand en de 1e prijs als kers op de taart.
Volgens Jaap is het verre van een tentoonstellingsduif, echter met deze resultaten wordt hij steeds mooier !
Jaap is begonnen met 16 doffers op weduwschap waarvan er nu nog 14 over zijn. Als voer krijgen ze Versele Laga Variamax.  Opvoeren naar het eind van de week en wat extra’s met een Pindaatje of wat P40.
Ze trainen 1 x per dag en dat zal ook nu Jaap zijn werkzame leven aan het afbouwen in de toekomst zo blijven.
De 1e prijs is op een goede plaats terecht gekomen ! Jaap Proficiat !
De 2e prijs was voor vader en zoon Molenaar uit Herkingen en wederom een kopprijs met de 3e plaats van Cor Jan Tiggelman !
 BK

vrijdag 22 juni 2018

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Winnaars Grandprix Beyers St. Vincent en Midfondvlucht Sector 4 
  

   
Lucky, nationale winnaar van de Grandprix Beyers St. Vincent

   
winnaar sector 4 – Morlincourt, Jac Schra
 

   
winnaar sector 4 –  Grandprix Beyer St. Vincent, Dirk Adema

DRINGENDE OPROEP

 


Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar kandidaten voor bestuursfuncties van onze sectie Vitesse/Midfond.


Interesse? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IN DE MEDIA
Duivenmelker gezocht voor persoonlijk portret op tv bij NTR
tijdens de 'Hart & Ziel' week
placeholder_600x120.png​De NTR wil een persoonlijk portret maken van een enthousiaste duivenmelker. 

Het portret wordt gemaakt door de NTR  (met presentator Floris Kortie) in het kader van de Hart & Ziel week, een jaarlijks terugkerend initiatief van NPO Radio 4. Het is een top 300 van de meest inspirerende en meest geliefde klassieke muziekstukken allertijden, gekozen door de luisteraar zelf. Deze stukken worden uitgezonden (op Radio 4) in de week van 15 t.m. 19 oktober 2018. Het TV- programma waar dit portret in wordt uitgezonden, is gekoppeld aan het radioprogramma en wordt ook in die week uitgezonden bij de NTR op NPO2, vlak achter Nieuwsuur.
 
De NTR is op zoek naar een duivenmelker die houdt van klassieke muziek en waarvan je niet meteen verwacht dat hij/zij iets met klassieke muziek heeft.

Interesse?
Stuur dan voor 29 juni aanstaande een mail met jouw gegevens en een korte toelichting waarin je uitlegt wat jij hebt met klassieke muziek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zorgen dan dat de gegevens bij de redacteur terechtkomen. 
 
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Dagfondvluchten in sectorverband: de toekomst!
Vier lossingsplaatsen in Frankrijk, te weten: Montluçon, Chateauroux, Chateaudun en Sens worden dit weekend opgevrolijkt door het koeren van onze duiven. De eerste dagfondvluchten in sectorverband staan op de agenda!

Er werden in totaal: 42.769 duiven ingekorfd.
Sector 1: 10.558 duiven
Sector 2: 11.729 duiven
Sector 3: 12.412 duiven
Sector 4: 8.073 duiven

Sinds donderdag (21 juni) is het officieel zomer en deze vlucht lijkt ook onder zomerse omstandigheden vervlogen te kunnen worden. Een krachtmeting voor de beste duiven in goede vorm. U weet natuurlijk al dat alle duiven via uw vereniging bij compuclub gemeld moeten worden. Zo blijft iedereen op de hoogte waar de vroegste duiven vallen en zal er sneller bekend zijn wie die uiteindelijke winnaars zijn. Bestuur NPO wenst de duiven en deelnemers veel succes toe!
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Bordeaux en Perigieux
Sector 1 en 2 Bordeaux: 12.975 duiven 
Sector 3 en 4 Perigieux: 10.405 duiven

Met een lossing om 14.00 uur werd het startschot gegeven voor de 2e Nationale overnachtvlucht van seizoen 2018. De kruitdampen van Grandprix Beyers Saint-Vincent zijn nauwelijks opgetrokken en onze gevleugelde vrienden zijn weer al aan de volgende vlucht bezig.
 

Grandprix Beyers Saint-Vincent werd een prima verlopen vlucht. We hopen dat ook deze vluchten een mooi en goed verloop zullen kennen! Er zal gewerkt moeten worden en dat betekent dat we deze nacht waarschijnlijk niet naar buiten moeten om naar het hok te turen of er al een duif zit te wachten.

Wie gaan er winnen? De slimste of de sterkste duiven? Morgenavond weten we het!
Namens het NPO Bestuur wensen wij iedereen veel succes!

placeholder_600x120.png
Update Petitie tegen roofvogelaanvallen
Door Vincent Hoogerwerf
 

Afgelopen dinsdag was het dan zover, we konden DE petitie aanbieden aan de Tweede Kamer en aan het Bestuur van de NPO.

Na bekendmaking van de overhandiging via het ANP kwam de voltallige media in beweging. Radio, TV en kranten pakten dit op met als gevolg in totaal 32 interviews en enkele opnamen. Ons 1e doel is bereikt; we staan op de politieke agenda in Den Haag met voldoende steun vanuit ONS als postduivenliefhebbers.
 

Het 2e doel was om de NPO in stelling te brengen om partij te worden in dit proces. Ook dit is, door de overhandiging van de petitie, gerealiseerd. Op deze manier kan de NPO de belangen gaan behartigen in politiek Den Haag van ons als ZEER BEZORGDE postduivenliefhebbers.

De volgende stap zal zijn om veel betrokken partijen aan te laten haken. Het is namelijk niet alleen ons probleem maar een probleem van velen. We gaan proberen de groep Weidevogels, Sierduiven, Ibirische Sierduiven, de pluimvee sector, de jagersvereniging en tilduiven in dit proces te betrekken,  zodat we kunnen laten zien dat het een veel groter probleem is dan wordt geschetst vanuit onze optiek.
 

​Dit hebben we al laten zien door een tweetal personen uit te nodigen voor de overhandiging van de petitie. Zij waren danook aanwezig. We gaan dit niet in één jaar oplossen maar willen de dialoog aangaan met belanghebbenden om te bezien of hetgeen wat we vragen ook gerealiseerd kan worden.

Zaterdag 23 juni a.s. verschijnt er een groot artikel in het NRC Handelsblad waar we ook weer de juiste aandacht mee krijgen. Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor haar / zijn geweldige inzet om fase 1 af te ronden. BEDANKT!!!

Samen zijn we Sterk en worden we STERKER.

Afbeeldingsresultaat voor in het nieuws
IN HET NIEUWS
Duivensport in het nieuws
Afgelopen week stond de duivensport op verschillende manieren in het nieuws.
 
 • RTV Oost besteedde in Expeditie Oost aandacht aan Duivencoach Jim van Ingen uit Lattrop. Hij vertelde over zijn passie, de duivensport. 

  Klik hier om de aflevering te bekijken.

   
 • En de wekelijkse nieuwsbrief van Het College in Weert vertelde over de bijzondere biologieles van klas A1D. Tijdens de biologieles van dhr. Slenders mochten de leerlingen ‘duiven lossen’. Uiteraard hebben ze de duif een boodschap meegegeven.

  Klik hier voor een kort fragment.
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
KLIK HIER VOOR ACTUELE VLUCHTINFORMATIE
placeholder_600x120.png
Jonge duiven vliegen naar de toekomst (deel 2)
In de vorige Op de Hoogte heeft u kort- en bondige voorbereidingen kunnen lezen om de vluchten zo goed mogelijk aan te vangen. Nog een korte samenvatting: 
 • Gezondheid checken
 • Africhten
 • Chippen
 • Inenten PMV
 • Hoklijsten
 • Eigendomsbewijzen in bezit en op naam
Als de africhtingen en vluchten zijn begonnen, bestaat natuurlijk de kans dat er een jonge duif kwijtraakt. Dit kan uiteraard ook gewoon vanaf het hok gebeuren. Natuurlijk hoopt u als liefhebber dat het zelf weer het thuishonk kan vinden, maar soms is dit niet het geval. Dit geldt natuurlijk ook voor oude duiven, ook die geraken niet altijd op de thuisbasis en zoeken een tijdelijke plaats om weer op krachten te komen. 

Als liefhebber zult u ook te maken krijgen met opgevangen duiven. Gelukkig kunt u via de site van de NPO de eigenaar opsporen (telefoonnummer) en deze in kennis stellen. Via de site kan ook een digitaal formulier worden ingevuld  en worden verzonden, de eigenaar ontvangt dan een e-mail van de NPO met alle gegevens. Samen kan er worden gezocht naar een oplossing om de duif weer thuis te krijgen. Een paar dagen op krachten laten komen en weer los laten is een veelgehoorde oplossing. Ook haalt de liefhebber dikwijls de duif zelf op.  
 
Vaak blijkt, als er bijvoorbeeld binnen de vereniging wordt gesproken over verdwaalde duiven, dat er meerdere liefhebbers zijn die in dezelfde buurt ook een verdwaalde duif hebben zitten. Samen kunnen liefhebbers dan plannen maken om deze duiven weer thuis te krijgen. Soms komen de opvanger en eigenaar overeen dat de duif blijft waar deze neergestreken is en wordt het eigendomsbewijs opgestuurd.

Een opgevangen duif kan ook bij een Centraal Hok worden gebracht, via de website kan worden gezocht naar het dichtstbijzijnde Centraal Hok. De kosten bij afhaling van de duif aldaar zijn 5 euro. De eigenaar ontvangt dan ook automatisch bericht.
 
Is de duif opgevangen door niet-liefhebber, haal de duif dan altijd op of probeer een liefhebber in de buurt te vinden waar de duif heen kan worden gebracht.

Veel liefhebbers zullen het waarderen wanneer u hun gevonden duif meldt! Zoals u zelf ook graag uw duiven weer op eigen hok zult wensen.

Overleg met elkaar, zoek een oplossing en vaak ontstaat een leuke duivengesprek! Probeer in ieder geval altijd netjes, correct en fatsoenlijk met elkaar in overleg te gaan.

Nu de jonge duiven door veel liefhebbers individueel of gezamenlijk worden afgericht is het weer opletten geblazen. Als je met grotere aantallen duiven gezamenlijk of in clubverband, samenspel of regio duiven gaat africhten en er is sprake van 500 duiven dien je een lossingsvergunning aan te vragen bij je afdeling.
 
De dinsdagen zijn bedoeld zijn voor collectieve africhtingen in Nederland en de woensdagen voor Belgie.
 
Haal je de 500 duiven grens niet maar je bent van plan duiven af te richten houd dan rekening met de liefhebbers die hun jongen duiven hebben losvliegen. Dit zeker op het moment dat jij de manden open maakt en je duiven de africhtingsvlucht naar huis beginnen.
 
Zo houden wij allemaal plezier in het leerproces van onze jonge duiven en de toekomst van onze duiven kolonie.
 
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Extra ledenraad - maandag 13 augustus
Maandag 13 augustus organiseert de NPO een extra ledenraad. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
 
Klik hier voor de conceptagenda.

De ledenraad begint om 20.00 uur en vindt plaats in Hotel Papendal, Papendallaan 3 in Arnhem.
Lees verder
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 21 juni 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
vrijdag 22 juni 2018

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de provincie Utrecht en gelegen in het oosten van het Groene Hart. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld.

Woerden stamt uit de Romeinse tijd, toen rond 41 na.Chr het castellum Laurium op deze plek werd gesticht, op een natuurlijke hoogte. Dit castellum was een legerplaats langs de noordgrens van het Romeinse Rijk, die gevormd werd door de Rijn, tegenwoordig de Oude Rijn. Laurium is in gebruik geweest tot omstreeks 270. Er zijn een aantal Romeinse schepen in Woerden gevonden, en een replica wordt sinds 2009 gebruikt voor rondvaarten. Een aanrader.

In deze mooie stad, waarin uw reporter ook naar school is geweest en zijn duivenmaat Paul vd Boogaard is geboren, gaan zij gezamenlijk naar de overwinnaar van St. Vincent toe.

Henk Gerritsen 71 jaar en in zijn werkzame leven altijd in de bouw gewerkt, in welke vorm dan ook. Al vanaf zijn 8e jaar in het bezit van duiven. Op deze jonge leeftijd kreeg hij van zijn vader zijn eerste duiven. Hij werd lid bij de duivenvereniging “Ons Genoegen” waar hij 33 jaar lid van is gebleven. Hierna vertrok hij naar de “Gevleugelde Vrienden”, de zuster duivenvereniging in Woerden. Dit is tevens het sterke ZLU-inkorfcentrum van de regio Woerden.

Henk had voor de vlucht vanuit St. Vincent 3 duiven ingekorfd. De uiteindelijke winnares ging als 2e van de lijst de mand in. Deze rode duivin, klein van stuk, met het ringnummer 14-1095287 verdiende deze plaats omdat ze voorheen al 5 keer mee was geweest op de overnachtfond en 5 keer prijs. Met deze 1e plaats bij SMN en 8e plaats van nationaal St. Vincent met 12.541 duiven in concours heeft zij haar plaats op het vlieghok meer dan verdient. Wat geweldig om zo’n duvin op je hok te hebben. Op de dag van aankomst had zijn vrouw ’s morgens tegen Henk gezegd dat er al duiven gevallen waren. Dit had zij al op de computer gelezen. Ja, dat zal wel zei Henk vervolgens, want hij dacht dat hij in de maling werd genomen. Echt waar zei ze, Peter van Sintmaartensdijk heeft er al èèn. Nou, dan ga ik nu naar buiten en als er dan èèn valt zit ik vroeg. Net op het moment dat hij dat zei en naar buiten loopt ziet hij een duif aankomen. En zag hij direct dat het zijn kleine rode duivin was. Daar is er èèn zei hij tegen zijn vrouw. Nu dacht zij dat ze in de maling werd genomen. Maar ook Henk had niet gelogen. De winnares draagt in het vervolg de naam van Henk zijn 5 jarige kleindochter “Liz”. Dit is ook de eerste en enige keer dat een duif van Henk een naam mee krijgt. Met deze overwinning wordt het seizoen 2018 behoorlijk goed gemaakt. In de afgelopen periode is Henk namelijk al 3 supers kwijt geraakt op de vluchten voorafgaand aan St. Vincent.

14-1095287 (Liz)
De vader is de 06-1120741. Dit is èèn van de duiven waarmee Henk is begonnen op de overnachtfond. Deze doffer stamt weer af van de 05-2200521 ( vader van 7 maal 1e prijswinnaars op de overnachtfond) van de bekende fam. Huizer uit Rhoon en een duivin van Jaap vd Kamp. Toen nog woonachtig in Woerden. Hierin zien we de “Marina” van Jaap staan die hij samen met Paul vd Boogaard gekweekt heeft. De “Marina” heeft zelf twee keer op teletekst gestaan.

De moeder van Liz is de 12-1617085, een duivin die Henk via een ruil met Paul vd Boogaard verkregen heeft. Dit is een 100% inteelt product. Want haar vader en moeder zijn broer en zus. Bij haar vinden we in de afstammeling de Misty van Paul terug, die in 2004 de beste overnachtduif van Nederland was. En verder zien we de Brutus diverse malen terug komen in de afstammeling. De Brutus is een product van kweekkoppel 2 van Paul. Wat zijn daar al vele goede duiven uit voortgekomen.

Henk begint het vliegseizoen met 25 koppels. Hiervan waren er dit jaar 13 duiven twee jaar of ouder. De rest van zijn vliegploeg bestaat uit jaarlingen. Hieruit blijkt dat hij streng selecteert. Hij speelt zowel de doffers als duivinnen op het nest. Bij het maken van deze reportage zat de winnares op een jong van ongeveer 12 dagen oud.

Vragend naar de medische begeleiding is Henk resoluut. De dierenarts zal van mij niet rijk worden. Ik geef nooit een kuur. Ik selecteer streng op gezondheid en degene die die met mijn systeem niet gezond kan blijven gaat eruit.

Bovenstaand las u het verslag van de winnaar van St. Vincent bij Marathon Noord in 2018. Henk Gerritsen een duivenmelker in hart en nieren. En met zijn hart op de goede plaats. Ik hoop dat hij samen met zijn vrouw nog lang van onze mooie hobby mag blijven genieten.

Pieter Vreeling

vrijdag 22 juni 2018

Alblasserdam 17 juni 2018

'SEZANNE 357 Km.'


'VROEGE LOSSING'

Na alle commotie van vorige week betreffende de lossingen werd er bepaalt gedacht van: "we zullen jullie krijgen". Haha ha... Zeker toen we links en rechts hoorden dat de oefenvlucht vanuit het Belgische MEER (voor ons 43 Km) voor een groot aantal jonge duiven misschien wat moeizaam is verlopen. Zij kwamen minder vlot achter elkaar dan je in eerste instantie zou verwachten. Wij hadden zelf al zoiets van OEI-OEI, als dit maar niet op een catastrofe gaat uitlopen... Eerlijkheidshalve kan ik zeggen dat wij onze jongen vrij snel, zonder verliezen thuis hadden. En, ook niet onbelangrijk, ze vielen hier met meerdere tegelijk (vroeg) op de klep. Het zal duidelijk zijn: "mij hoor je niet". Haha ha...

SEZANNE verliep ook vrij vlot, dus de vroege lossing was dit keer door de L.C. goed besloten. Zelfs bij ons liep het van deze vlucht eens vrij vlot. Ja zo vlot zelfs dat onze eerste duif heerlijk bleef rondcirkelen en een kans op een vroege notering verspeelt. Deze duivin heeft er inmiddels een handje van dit steevast te doen... Manlief stond zowat wortel te schieten al heeft dat weinig zin want daar had deze duivin "schijt aan" op zijn Hollands gezegd.

Al met al zien we verbetering in het geheel. Dus onze aanpak heeft geholpen en daar was het om te doen. In de club hebben we er 4 van bij de eerste 10 dus niet echt verkeerd toch? Het was welliswaar een vluchtje met wind mee, maar dan nog... Het was in ieder veel geval beter dan een week of wat terug toen we zelfs GEEN duif op de ver. uitslag hadden!
Verder kan ik verklappen dat GERO meer dan eens gezegd heeft: "Wat ben ik toch dom geweest..." ja, uhh, ik zeg niks en roep altijd dat ik er geen verstand van heb...

Een ander item wat bij velen het gesprek van de dag is geweest ging over "het geval" van de bekende P. v/d M. uit Dordrecht waarvan zijn eerste duif uit de uitslag werd genomen. Betreffende liefhebber kreeg er behoorlijk van langs op alle sociale media. Eerlijkheidshalve zeg ik gelijk dat ik er geen reet van snap, van het hele gebeuren trouwens niet... In mijn ogen zie ik het zo: je hebt een steenvroege duif op de klok maar..., in het N.P.O. reglement staat dat wanneer een duif "een onwaarschijnlijk hoge snelheid behaalt t.o.v. van alle andere deelnemende duiven uit het concours genomen dient te worden". Door het Bestuur van Afd. 5 is om die reden de duif dan ook uit de uitslag genomen. Na publicatie van dit besluit zijn de (heftige) gemoederen weer enigszins tot bedaren gekomen... Het zijn vervelende voorvallen die, zo ver ik vernomen heb, slechts een enkel keer per seizoen in de publiciteit komt. Ik zal er wel te dom voor zijn om het tot in finesses te bevatten en tevens blij dat het geen duif van ons was. Haha ha...

Vandaag is het Vaderdag en hoop dat alle duivenvaders weer goed verwent zijn... Het cadeau voor GERO bestond uit chocolade en een fles van zijn favoriete (sterke) drank!

Vaderdag geschenk.

Gero zijn Vaderdag geschenk!


Voor de rest weinig nieuws te melden. Alles verloopt naar en volgens plan.

Volgende week staat CHATEAROUX en DUFFEL op het vliegprogramma en gaan we er weer vrolijk tegenaan.
Rest mij nog u een fijne Vaderdag te wensen en tot volgende week...

Groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nl

donderdag 21 juni 2018

 

“Gelukkige winnaar St. Vincent Rien Ossenblok”

 

Door Chris den Braber

Afgelopen weekend stond de  eerste overnachtklassieker St. Vincent op het programma. Deze vlucht vanuit de Pyreneeën heeft hemelsbreed een afstand van bijna 1000 kilometer. Op vrijdag kon er door slechte weersomstandigheden niet gelost worden maar zaterdag om 14.15 uur klonk het startsein. De weersomstandigheden onderweg waren redelijk goed. Bij lossing een variabele wind later op de vlieglijn een zuidwesten wind met daarbij hier en daar een bui. Zondagochtend kwam de eerste nationale melding om 05.09 uur uit Den Bommel , gelegen op Goeree-Overflakkee. Hier in Etten-Leur viel de eerste duif bij Eendracht lid Rien Ossenblok. Rien zag zijn winnende doffer, gespeeld op weduwschap, met gang arriveren. Aankomsttijd van de zijn duif was 10.33.04 uur. Het was een drie jarige geschelpte doffer met ringnummer 2015-1785374. Deze doffer is gekweekt uit duiven van vriend en plaatsgenoot Hans Lookers. Rien zijn favoriete spel is de eendaagse en overnachtfond. Veertien dagen geleden speelde Rien nog de 7e van de eendaagse vlucht uit Issodun.

Rien heeft een paar jaar wel duiven gehad maar niet meegespeeld en is nu weer in competitie. Nu een mooie overwinning op St.Vincent, Rien proficiat met dit mooie resultaat.


Uitslag St. Vincent

PV De Eendracht 53 duiven:
1 M.Ossenblok, 2-5-15 B.Nijssen, 3 P.Kools, 4-13 Comb. De Bruijn, 6-12-14-16-17 Comb.Maas, 7-9-18 Comb.Robbeson, 8 R. van Beers, 10-11 Chr. den Braber.

PV De Snelpost 3 duiven:
1 C.Snepvangers

donderdag 21 juni 2018

 

Combinatie Velgersdijk uit Zuidland wint Sezanne
De duiven konden er mooi op tijd uit.  Om 7.30 uur konden ze de strijd met elkaar aanbinden vanuit het Franse Sezanne.  In totaal werden 1728 duiven ingezet vanuit het samenspel Zuid Hollandse Eilanden met een veranderlijke wind volgens de gegevens op de uitslag.
Om 11.35.01 uur viel de blauwe doffer met nummer 2017 – 1266211 na een ruime ereronde op de klep bij de combinatie Velgersdijk te Zuidland. Het bleek net voldoende voor de overwinning van het samenspel.

woensdag 20 juni 2018

5e Midfond vlucht vanaf Morlincourt en tevens de 1e sectorvlucht

“Samen met Friesland 17.724 duiven los.”

De 1e sectorvlucht voor dit seizoen vanaf Morlincourt werd een mooie vlucht met hoge snelheden. Totaal 17.724 duiven tegelijk los en de snelste duif daarvan viel bij Jac Schra in Staphorst. De snelste duiven in Friesland vielen in de kop van Friesland. De duiven bij ons kregen het naarmate ze noordelijker kwamen dus duidelijk moeilijker.

De 294 duiven van de  Luchtbode (20 liefhebbers)  gingen om 8.00 uur los met goede omstandigheden, half bewolkt en zuidwestelijke wind waarbij in Drenthe en Groningen weinig blauw aan de lucht te zien was.
 
De 1e duif viel bij de Comb. Ottens, de 009 doet het werkelijk top elke week, om 12.40.00 u  met een snelheid  van 1630,901 m/min. De laatste prijsduif viel  bij de Comb. Smit Mulder om 13.02.08 u. met een snelheid van 1505,949 m/min. Het staat dus 22 min open met een snelheid verloop van 125m/min.  Er waren bijna geen duiven meer onderweg en de duiven waren goed verzorgd.

De worst, laatste prijs, gaat dit weekend naar Jolanda (Comb. Smit-Mulder)


De top 10 wordt vandaag  door 6 spelers bepaald en ziet er verder als volgt uit: op plek 2 en 5 Herman Mijlof, 3e plek de Comb Smit Mulder, 4e plek ook voor de Comb Ottens, 6e / 8e en 9e Bertus Dik, 7e Martie Lippets en 10e de Comb Snijder Mulder.
In de Afdeling (4.243 duiven) zijn we 9e, 13e en 15e bij de eerste 20 en in het Rayon (1.104 duiven) 5e , 7e, 8e en 9e bij de eerste 10.

In de kampioenschappen staat Onaangewezen de Comb Ottens 1, de Comb Smit-Mulder 2, de Comb Snijder Mulder 3, Edwin Schuiling 4 en Jaap Louwes  5. Aangewezen staat de Comb Ottens ook 1 en Edwin Schuiling 2, Bertus Dik 3, Martie Lippets 4 en Jaap Louwes 5. Bij de duifkampioen nog 6 duiven die niet gemist hebben waarvan slechts 1 jaarling: Comb Ottens 1, Martie Lippets 2, de Comb Smit Mulder 3, Edwin Schuiling 4 en 6 en Bertus Dik 5.

Volgende week de laatste Vitesse  vanaf Lommel en de 3e Fondvlucht vanaf Troyes (tevens een sectorvlucht) en voorts de 3e overnachtvlucht vanaf Perigueux.  In de lange termijn voorspelling  gaat de wind in de loop van de week weer naar het noorden met mooi weer.

Dus waarschijnlijk wederom een stevige  fondvlucht .

Met de sportgroeten van Bert van Guldener

 

"Nieuws P.V. de Luchtbode Assen"

dinsdag 19 juni 2018

Zaterdag 16 juni Morlincourt 389 km

Goedemorgen.
De duiven in Morlincourt zijn gelost om 8 uur. Ik had nog gevraagd of het een uurtje later kon 😉 , maar ze vliegen inmiddels al weer een uurtje.
Altijd lastig als je de duiven zelf niet op kan wachten, maar vandaag gaat het werken even voor. Ik zal kijken of ik mijn voormalige compagnon Cornelis op tijd van zijn bed af kan krijgen, om de duiven op te wachten, en door te melden. Hij maakt op dit moment lange dagen tijdens zijn stage als coördinator beveiliger, dus de zaterdagmorgen is wel een dingetje voor hem.

Maar dat gaat vast lukken. Gisteren de ambtenaren toertocht gereden rondom Nijmegen. Ruim 110km met wat kleine klimmetjes erin. Het was prachtig weer en een schitterende omgeving. Dat is toch weer even wat anders als de vlakke polder.
Veel losplaatsen van vroeger en nu bezocht, maar weinig duiven gezien. (het was ook vrijdag natuurlijk)

Vanmiddag hoop ik de jongen nog even te kunnen lappen, maar ik moet eerst zien hoe het vanmorgen loopt. Ons team bestaat vandaag uit 14 atleten, waarvan er 4 ook op de fond zijn geweest. Ik korf het liefste elke week alles in, maar sommige duiven hebben nog even tijd nodig om weer aan te kunnen sluiten bij de ploeg.

Iedereen veel succes toegewenst!

Update 17:30 uur: Toen ik thuis kwam viel net nummer 5 op de klep. Ik heb de eerste duiven dus niet zien komen, en ook de automatische melder lag eruit.
Aldus Cornelis had de eerste duif wat moeite met het uit de lucht komen, maar op 11.58 uur stond de tijd geregistreerd. De eerste duiven vielen vrij vlot en daarna werden de “gaten” groter. Er mist nu nog 1 doffer. Wat opviel is dat bij de eerste 7 duiven die thuis waren ook 4 duiven zaten die naar de fond geweest waren. Ze kunnen toch meer als wij denken volgens mij.
Hier dus best tevreden het was opnieuw “Janneke” die voor een mooie kopprijs zorgt.

Vanmiddag de jonge duiven naar Kraggenburg gebracht. Netjes om de 4 minuten in ploegjes van vijf losgelaten, en zoals altijd kwam na 20 minuten het hele koppel weer over de auto zeilen…….. Volgens mij geen verliezen, dus we liggen op schema.

Voor nu een goede zondag, en vaderdag toegewenst!

Donderdag 14 juni Nivea

Toch aardig wat reacties gekregen op mijn bijdrage van gisteravond. Positief maar ook negatief helaas. Ik heb boven dit stukje staan: Nivea, en dat betekend: Niet Invullen Voor Een Ander.

Gert Jan (je mag een goede vriend gewoon bij de voornaam noemen) vult nu voor mij in dat ik zeg dat hij niet meer welkom is op de feestavond van Frisia. Ik heb het nog eens teruggelezen, maar dat staat er toch echt niet. Ik vond alleen zijn opmerking over de 50% met de toevoeging hahahaha niet goed geplaatst. Maar misschien is dat wel nivea van mijn kant……

De bedoeling was niet om mensen te beschadigen, en al helemaal niet Gert Jan, en bv de mannen van onze LC. Als er iemand in voor en tegenspoed achter Jouke en Jelle blijft staan ben ik het wel. En dat weten de meeste mensen gelukkig ook wel.
Wel vindt ik (en met mij meerdere) de adviezen van het IWB niet altijd even logisch en correct. Ik schreef er zelfs nog bij dat het achteraf makkelijk oordelen is.

De zondagregeling vindt ik uiteindelijk een goede regeling, omdat je zo toch samen kan concoursen, alle lof voor de mensen die dit uitgedacht hebben. Maar vooral na een paar vluchten krijg je een vertekend beeld, en dat werkt naar 2 kanten. Op het totaal aantal vluchten zal het weinig uitmaken denk ik.

En mijn mening over het feliciteren blijf ik ook achter staan. Iedere winnaar heeft daar recht op. Nogmaals ondanks de vele verschillen. Duivensport is wat dat betreft nu eenmaal een oneerlijke sport. Maar of je nu in Joure, Sneek Urk of Wilhelminaoord woont een vroege duif, is een vroege duif!

Ik wil het hier maar bij laten. Meestal waag ik me bij voorbaat al niet aan dit soort discussies, want dat leidt tot niets dan alleen maar frustratie en ergernis onderling.

Nu maar weer uitkijken naar Morlincourt, misschien dat het hier dan ook weer wat beter gaat. Maar matige prestaties zijn beslist niet de oorzaak van het schrijven van nu en gisteravond.
Er is in de duivensport altijd wel een lichtpuntje. De TT topper van Gert Jan heeft ook nog wat Hakvoortbloed door de aderen stromen. Das altijd mooi om te lezen.

Van mijn kant dus een einde aan dit verhaal. De meeste personen hebben gewoon mijn nummer, dus bellen en wattsappen kan altijd nog.

Succes met inkorven vanavond!

Woensdag 13 juni Uitgeschreven…….

Een beetje een rare titel, maar na dit duivenweekend heb ik het wel een beetje gehad. Over de lossing op zondag kan ik vrij kort zijn. Ik verwijs graag naar de commentaren van Ad Schaerleackens, Martin van Zon en Arie Dijkstra.
Er was een afspraak om de duiven als het kon op zaterdag te lossen, uiteraard als het verantwoord is.
Dat is nu niet gebeurt, en achteraf is het makkelijk oordelen, maar dat het allemaal niet van een leien dakje is gegaan afgelopen zondag mag wel duidelijk zijn. (met dank aan het IWB)
Hier waren er 4 van de 10 thuis. Gelukkig zijn er nog 5 op maandag en dinsdag thuisgekomen, maar sommigen beseffen nog steeds niet dat ze weer thuis zijn. En ik was geen uitzondering als ik de geluiden om me heen hoor.

Maar goed, het is gebeurt en er zullen er weer een stuk of 10 richting Morlincourt gaan. Zelf moet ik zaterdag werken dus ik hoop op een wat late lossing (eigenbelang)

Theo schreef wat over de zondagregeling. Ik ben het met hem eens. Er wordt alleen nu weleens met een scheef oog richting de principiële liefhebbers gekeken. En dat is niet terecht. De zondagregeling is in het leven geroepen door het toenmalige afdelingsbestuur voor de liefhebbers die wel willen constateren op zondag, een concours te kunnen houden. Nu er echter meerdere zondagvluchten achter elkaar zijn krijg je een vertekend beeld. Als ik naar mezelf kijk is het voor mij een groot nadeel. De eerste midfond en fondvlucht waren mijn duiven niet echt vroeg. En dan krijg je dus ook gemiddelde punten. Het werkt dus 2 kanten op.

Voor mij is de telling in rayon Frisia dan ook het eerlijkste. Op zondag gewoon niet tellen.
Maar ja dan lees je weer bij een andere liefhebber, die ook lid van Frisia is het volgende: “De zondagvluchten tellen niet bij Frisia, straks heb je een kampioen over slechts 50% van de vluchten”. Hij zal het wat spottend bedoeld hebben. Maar ik vraag me dan af, waarom gewoon geen voorstel richting de najaarsvergadering van Frisia om de zondagvluchten wel mee te tellen. Waarschijnlijk wordt dat met grote meerderheid aangenomen. Dan is iedereen toch tevreden? Die paar Urkers kunnen zich dan wel of niet afmelden, en in ieder geval niet meer zeuren.
Scheelt onze vrijwilligers in de club weer een hoop werk voor de feestavond (die we overigens met veel liefde en passie organiseren)
Het lijkt allemaal een beetje op natrappen tijdens het seizoen, terwijl dit op de vergaderingen thuishoort.

Mijn persoonlijke mening is om weer gewoon terug te gaan naar de situatie van voor 2015, dat is het meest eerlijke.
Je kan je nu bij sommige kampioenschappen inderdaad wat achter de oren gaan krabben.
Overigens vindt ik dat je iedere winnaar mag feliciteren (hoeft niet) Ik feliciteer ook de mensen die over tientallen meters hokken en duiven beschikken, hier moet het op 535cm gebeuren. Ook de profs, de combinaties, de liefhebbers met zeeën van tijd, de liefhebbers met aanhangwagens. Allemaal verdienen ze de felicitaties als ze een vroege duif klokken.

Maar om niet te ver bij de titel weg te gaan nog maar even naar eigen hok. Het zware seizoen tot nu toe heeft hier zeker zijn tol geeist. Van de 30 vliegduiven, waar we mee zijn begonnen zijn er momenteel nog een stuk of 17 inzetbaar. Maar dat wijt ik mede aan het matige jonge duiven seizoen van vorig jaar.
Vanmiddag de huidige ploeg junioren nog even in Nagele gebracht, ze waren gelijk met mij weer thuis. Vanaf volgende week wil ik ze wat verder weg gaan brengen. En dan maar hopen dat er dit jaar meer overblijven.

Het moet nu ook gebeuren, want ik heb wat lichamelijke klachten en een operatie is onvermijdelijk. Het sjouwen met manden is dabn ook voor een aantal weken gebeurt. En ook de racefiets kan naar de zolder. )-:

Al met al niet zo’n opbeurend verhaal, maar dat moet af en toe ook even kunnen. De beste remedie is gewoon een goede uitslag neerzetten. Dus daar gaan we weer voor!

Zaterdag 9 juni Balen!!!

Goedemorgen. Tja, hier had ik geen rekening mee gehouden. Sens uitgesteld naar morgen. Alles wat ik er over schrijf heef weinig zin want het verandert er niks an.
Ik weet wel dat er in ieder geval hier op Urk steeds meer liefhebbers de fondvluchten laten schieten. Tot voor enkele jaren terug probeerde men nog wat korter bij te komen, om zo de duiven toch verantwoord te kunnen lossen. Natuurlijk willen wij ook graag de minimale afstand voor de fond vliegen. Maar als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Beter een korte vlucht en de duiven thuis, dan dat er mensen voor mij en anderen de hele zondag in de weer zijn….
Nogmaals als het niet kan, beslist niet doen, maar dan morgen ook blijven staan.

Ik weet dat er ook heel veel niet-principiële liefhebers er net zo over denken.

Tot zover maar even het negatieve gedeelte.

Er zijn er 10 onderweg vanuit Sittard. Verwachtingen zijn er niet, de toppers rijden ergens in Frankrijk rond…. (he nou doe ik het weer)
Hopelijk wordt Sittard toch een mooi vluchtje, dan kunnen vanmiddag de jongen nog even in de mand.

Voor straks veel succes allemaal, en hopelijk alle duiven die onderweg zijn weer veilig thuis.

Einde bericht (chagrijnig)

En toch alvast een goede zondag toegewenst!

6 juni Opnieuw warm

Zomer
De zomer lijkt vroeg begonnen dit jaar, tis warm genoeg. Voor mij, en ik ben van mening ook mijn team, iets te warm.
Ze eten slecht en het trainen is ook maar zo zo.
Natuurlijk mis je met een zondaglossing ook een dag, maar het is allemaal niet ideaal. Het badje staat vanaf maandag al klaar, iedere dag met schoon water erin, maar het enigste wat ze er mee doen is eruit drinken.
Wel gaan de doffers er nu ook om 7 uur in de morgen uit, maar of ze trainen weet ik niet, want ik ben dan naar mijn werk, en Tineke zet het hok om 8 uur weer half.

Bad
Afgelopen zondag kwamen hier de duiven bijzonder dorstig thuis. Met name de duivinnen waren best wel smerig, en dan willen ze normaliter altijd wel graag het water in. Nu dus niet. Maar het is zoals het is, en morgen zullen we wel zien wie er naar Frankrijk mag.
Ik mis overigens ook nog een duivin, en zo wordt de vliegploeg, die toch in de breedte al niet zo sterk was, aardig uitgedunt, en op de proef gesteld.

Maar zoals Joost van Dijk altijd zegt, er is geen oorlog zo erg of er blijft wel een soldaat over….

Jonge duiven
Daarom ben ik misschien ook wel heel voorzichtig met mijn jonge duiven. Gistermiddag voor de 6e keer in de mand, en nu voor het eerst een km of 7 weggebracht. Ze waren voor me thuis. En dan denk je weer, ze hebben er niets van geleerd.
Ik vind de laatste dagen trouwens ’s morgens wel iedere keer was uitgespuugd voer, maar ze vliegen nog steeds aardig en luisteren ook goed. Ik besteed er dus nog maar niet teveel aandacht aan.
Nog 40 stuks zijn er aanwezig, dat betekent dat er 2 van het hok verdwenen zijn, en 3 heb ik zelf verwijderd. Ik hoop toch echt dat ik dit jaar een mooie ploeg jongen over mag houden.
Gezondheid blijft heel belangrijk, en dat lijkt tot nu toe aardig goed te gaan.

Antenne gevraagd
Ik zoek overigens nog een 8 of 6 velds M1 antenne(nieuwe versie) dus wie wat heeft of weet, graag even een reactie.

Fietsen
Verder weinig te melden, tis ook goed fietsweer en voor volgende week vrijdag staat er een 115 km lange tocht rond Nijmegen op het programma. De donderdaginkorving komt mij dus bijzonder goed uit.

DV zaterdag meer nieuws.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

18 juni 18
Zaterdagavond, net terug van een bezoekje aan...
12 juni 18
    Ik had er al naar uitgekeken. Een zaterdag met twee...
28 mei 18
Het seizoen is nu echt begonnen, de eerste...
22 mei 18
Afgelopen weekend werden de lossingscommissies...
17 mei 18
De maand mei, wat gebeurd dan zoal? Ten eerste een...
09 mei 18
Het was minder afgelopen zaterdag. Prachtig...
03 mei 18
  Vrijdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer...
25 april 18
We zitten er inmiddels al weer middenin,...
11 april 18
De kop is er weer af, gisteren hebben we de...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

21 juni 18
Voor de eerste NPO overnachtvlucht St. Vincent waren in het NIC Naaldwijk 156 duiven...
10 juni 18
ndsnippers: de marathon overnacht van start, eigen hok en verder Limoges en Perigieux In...
09 juni 18
  Voor de 4e keer dit seizoen was de 764 van Arend Dokter een vroege duif in onze...
08 juni 18
Veel veliezen van Jongen duiven bij de africhting van deze week bij afd 6 Dus gaarne u...
07 juni 18
4 juni 2018 We hadden 131 duiven ingemand voor vitessevlucht Peronne (256km). Doordat...
06 juni 18
  Stedelijk samenspel leiden Wedvlucht Peronne Winnaar Koos de Best. Het was me wel weer...
04 juni 18
otale verkoop oude duiven van Henk Beentjes uit Heemskerk. Zondag 10 juni in het...
31 mei 18
Beste liefhebbers, Zoals jullie in de bijlage van KBDB kunnen lezen, is het niet meer...
30 mei 18
Beste sportvrienden, De laatste 14 dagen, na het verschijnen van het periodiek en het...
26 mei 18
WEFO - LIMBURGWedvlucht Sens op 12 mei voor 1690 duivenLos 07.30 uur. 1e duif 11.38.32...
24 mei 18
  Wefo – Limburg Wedvlucht Sezanne op 6 mei 2018 voor 1878 duiven Los 07.30 uur. 1e duif...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40