In the Picture

donderdag 12 juli 2018

Wefo – Limburg

Wedvlucht Limoges op 3 juni

Met 1281 duiven. Los 07.00 uur.

1e en 2e duif 16.17.05 uur. Snelheid 1157.377 m/pm.

Thijs Vluggen uit Gulpen doet de duivenwereld versteld staan. Op deze zware en ongenaakbare Limoges

komen twee van zijn duiven broederlijk naar huis en winnen Goud en Zilver !

 

Klik hier voor gehele reportage

woensdag 11 juli 2018

NIC de Snelvlucht, Bodegraven
Mario de Vogel uit Bodegraven wint knap loodzware Dax.
Vrijdag 6 juli gingen om 13.30 uur in Dax de manden open voor de derde marathonvlucht van dit seizoen. Met een noordoosten wind en onder flinke temperaturen gingen de duiven huiswaarts. Mario de Vogel uit Bodegraven had zeven kanshebbers ingekorfd, waaronder zijn als eerste getekende nestduivin NL-16-1185507. Reeds om 13.11 uur arriveerde zij op haar thuishaven in Bodegraven en over de 1.026,417 kilometer maakte zij een snelheid van 993,499 m.p.m. en pakt dus zeer fraai de eerste prijs in ons inkorfcentrum. Evenals de winnaar van twee weken geleden op Bordeaux - Sil van Vliet - is ook Mario een jongeling binnen het marathongebeuren. De gevestigde orde is dus gewaarschuwd!!! De winnende duivin – ingekorfd op kleine jongen – is als bon verkregen van Comb. Niks uit Westerhaar en in haar geboortejaar rustig opgeleerd. Als jaarling deed zij wat kortere vluchten alsmede een dagfondvlucht om daarna ingezet te worden op Dax, waarop zij, ondanks dat zij gewond thuiskwam, prompt een mooie prijs won. Mario had ondertussen wel zoveel vertrouwen in de duivin dat zij ook dit jaar weer tot de vliegploeg behoorde.  Ook in 2018 is zij weer goed op dreef door drie weken terug de 19e prijs te winnen op St. Vincent. Dat zij opnieuw de stijgende lijn te pakken had blijkt wel uit het resultaat op deze zware Dax. Dat geldt trouwens voor zijn hele vliegploeg, want om 19.15 uur waren alle zeven duiven thuis. Mario, nogmaals van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Bert de Graaf uit Alphen aan den Rijn pakt op deze Dax opnieuw het zilver ( 13.31 uur, 1e getekende ) en het brons gaat naar Kamerik bij Paul van de Boogaard ( 13.49 uur, 5e getekende ). Tot 15.00 uur kwamen de duiven zeer regelmatig naar huis, maar daarna was het toch zeer moeizaam en gingen de laatste loodjes zwaar tellen. Pas om 17.30 uur waren de 43 prijzen verdiend en kon het concours worden gesloten. 7 liefhebbers hadden een “hoed” en stonden niet op de uitslag. Komend weekend is de ochtendlossing vanuit Agen. Allemaal weer veel succes!  
Nic de Snelvlucht, Bodegraven,
Uitslag Dax, 171 duiven in concours, de eerste twintig:
1 -5-19 Mario de Vogel ( Bodegraven ); 2-20 Bert de Graaf ( Alphen aan den Rijn ); 3 Paul van de Boogaard ( Kamerik ); 4 Gerard Griffioen ( Zevenhoven ); 6-8-9 Sil van Vliet ( Ter Aar ); 7-16 Arno Weijermars ( Moerkapelle ); 10-12-13 Paul Scharleman ( Gouda ); 11-17 Martin Wijtman ( Bodegraven ); 14 Huub Kuijf ( Nieuwkoop ); 15-18 Pieter Vreeling ( Bodegraven ).

Henk Vink

 

dinsdag 10 juli 2018

“Trotse winnaars wedvlucht Dax Leny, Toon en Henk”

 

Door Chris den Braber

Voor de marathon liefhebbers stond overnachtvlucht uit de Zuid Franse plaats Dax op het programma. De 10000 duiven voor het nationale concours werden vrijdagmiddag gelost om 13.30 uur met een bewolkte lucht en een westelijke wind. Deze draaide in het midden van Frankrijk naar het noordoosten. Door deze weersomstandigheden waren vroege aankomsten uitgesloten en het blijft altijd gissen hoe laat de eerste duiven arriveren. Tussen de aankomst van de jonge duiven en  de oude duiven van de midfond vlucht Sens was daar plots bij de combinatie Robbeson een duif van Dax. Aankomst van de tweejarige blauwe duivin met ringnummer 2016 -1603135 was om 12.17.13 uur. Snel doorgebeld naar de meldpost en het bleek om de eerste prijs te gaan. Uiteindelijk speelde het in samenspel “De Blauwe Doffer” de vierde prijs tegen 313 duiven. Om 12.56 uur arriveerde de tweede duif bij de combinatie Robbeson en die was goed voor de vierde prijs in de vereniging. De combinatie Robbeson, bestaande uit Toon Robbeson, zwager Henk van Boheemen en partner Leny de zus van Toon, kweekten de winnares uit een doffer van Ad Kuijpers uit Wagenberg en een duivin wat nog soort is van de combinatie Jan en Corné de Bruijn uit Etten-Leur.

De winnares speelde verleden jaar voor de eerste keer als jaarling  op de overnachtvlucht Bergerac prijs en dan nu de eerste prijs op Dax. Leny, Toon en Henk gefeliciteerd met jullie mooie overwinning.


Uitslag Dax:

PV De Eendracht 42 duiven:
1-4 Comb.Robbeson, 2-9 B.Nijssen, 3-8-10-12 Comb. Maas, 5-11-14 m.Ossenblok, 6-13 Comb. De Bruijn, 7 Chr. den Braber

PV De Snelpost:
3 duiven: 1 C.Snepvangers

zaterdag 07 juli 2018

 

 

Ook op de midfond vluchten is het einde alweer bijna in zicht want we vlogen dit weekend alweer de zesde midfond vlucht van dit jaar. As je er nu goed bij staat zal je nog even vol moeten houden want de laatste midfond vlucht is pas over vier weken wegens de nationale feestdag in Frankrijk over twee weken. Voor de tweede week oprij werd de jongen duiven vlucht afgelast wegens te zware omstandigheden en moeten we dus nog even geduld hebben, tenminste de liefhebben die nog jongen hebben moeten even geduld hebben want de liefhebbers die twee weken geleden bijna geen jong hebben teruggezien van de africhting uit meer zal het allemaal een worst wezen. De weersvoorspellingen voor de aankomende weken blijven het zelfde, zeer warm dus word het afwachten hoe dit af gaat lopen met de jongen duiven.
Deze week dus een zware mifondvlucht van uit Melun gemiddeld 410 kilometer waarbij de duiven het niet cadeau kregen, zeer hoge temperaturen en ook nog eens een noordoosten wind. De duiven konden gelukkig al om 06:45 uur gelost worden maar moesten toch nog uren in de hitte vliegen en hadden ruim 6 uur nodig om thuis te komen. De eerste duif die het stedelijk samenspel leiden bereikte was alweer voor de derde keer dit jaar voor de ''Generaal'' L.v.d.Nieuwendijk uit leiden. Zijn eerste duif de 17-1198653 een duivin viel om 12:53 uur op de klep en was hiermee de snelste van het stedelijk samenspel. Ook in het samenspel leiden en omstreken was het een mooie tijdduif want een 7e plaats tegen 1860 duiven is natuurlijk weer uitstekend. Vorig jaar spelde Rens niet met de jonge duiven dus kon hij voor het generaal niet mee doen. Maar dit jaar staat hij alweer bovenaan in de tussenstand voor het generaal kampioenschap. De 17-1198653 is dus een blauwe duivin waarmee word gevlogen op weduwschap.
Helaas is haar doffer een paar weken geleden verspeeld en vliegt ze nu alleen op haar broedhok, en is ze ook een beetje verliefd op Rens wat ik me haast niet voor kan stellen maar we gaan er vanuit dat Rens niet liegt.
Ze is gekweekt op het hokje van Robert Dop waar de 4 kweekkoppeltjes van Rens zitten. De vader is de 12-782 die al voor meer eerste prijswinnaars heeft gezorgd, en ook drie keer een eerste prijs vloog in het stedelijk samenspel leiden. De moeder is de 13-429 wat ook een goede vliegster was en is een volle zuster is van 13-430 wat ook een geweldige
doffer was met drie keer een eerste prijs in het stedelijk samenspel leiden en bovendien ook nog teletekst vloog. Rens wil graag Theo Onderwater even feliciteren met zijn dubbele overwinning in de C.C. Leiden en met zijn fantastische spel, en dat met een handvol duiven.
Rens van harte gefeliciteerd met de mooie overwinning op Melun.

Tot volgende week
De Witte Duif.

maandag 02 juli 2018

 

Gisteren was er een vlucht vanuit het Franse Nanteuil ruim 400 km.
Het was een sector lossing met de afdeling 7,8 en 9 en ze gingen los om 08:30 uur, de eerste duif in onze vereniging viel om
13:00 uur bij Comb. Boeve – Drost.
Deze duif haalde een snelheid van 1483 meter per minuut en dat staat gelijk aan 88 km per uur.
Comb. Boeve – Drost is 1e in de A en Herman Scholten is 1e in de B groep.

Comb. Boeve – Drost 1 en 7
Gert Jan van Putten 2,5 en 8
Gert Doppenberg 3 en 9
Herman Scholten 4
Aart van Zoeren 6 en 10
Voor de volledige uitslag klik op de link seizoen info bovenaan deze pagina en dan op uitslagen.
En voor de tussenstand klik op de link seizoen info bovenaan deze pagina en dan op kampioenschappen.

zaterdag 30 juni 2018

16-9-2018 Péronne:
……………………… Knippenborg & Zn. zitten gebakken met 1e prijs

Museum van de ‘Grote Oorlog’ in Péronne

Het was aanvankelijk de bedoeling van de Afdeling om in St. Quentin of Laon te lossen. In St. Quentin kon niet gelost worden en Laon zou niet op tijd bereikt kunnen worden en daarom werd er dispensatie voor Péronne bij de NPO aangevraagd. Die werd verkregen en daar werden de duiven om 8.15 uur gelost. Daaronder waren er 284 van onze vereniging. Een best redelijk aantal in dit stadium van het vliegprogramma.
Er stond een noordelijke wind, die op de vlieglijn van noordoost naar noordwest draaide.
Het werd geen ‘kat in het bakkie’ voor onze duiven. Nou hebben ze dat ook liever niet zou je zeggen, maar ze kregen het best lastig tijdens de 340 kilometer die de duiven scheidden van hun hok. Onderweg kwamen ze die veranderlijke wind met af en toe zware bewolking en een spat regen tegen.
Uiteindelijk kwamen ze allemaal wel thuis, maar er  vielen toch behoorlijke gaten in het ‘peleton’.


Hemmie Knippenborg: 1e van Péronne samen met …

… zijn zoon Tonnie Knippenborg

.


Gerrie Heinen: 2e en 8e van Péronne

Allersnelste in onze vereniging “De Luchtpost” was een duif van Knippenborg &Zn.
Hun ’14-258′ bereikte met een gemiddelde snelheid van ruim 75 km/uur zijn hok. Ze werd geklokt om 12.40 uur.
Van de eerste 10 hadden Hemmie en Tonnie Knippenborg ook de laatste.

In die sandwich vinden we op de  tweede plaats drie minuutjes later Gerrie Heinen, die ook de 8e plaats opeiste.
Gerrie had de helft van zijn duiven op de uitslag: 6 van de 12.


Theo Wiltink: 3e en 6e van lastige Péronne

Theo Wiltink werd derde van deze vlucht en op plek 6 zien we zijn naam ook terug. Twee bij de eerste 6 dus!

Bij de eerste 10 treffen we verder aan: G. Rave (4e), Gert&Janni Visser (5e en 7e) en Theo Kämink (9e).

C.C. Achterhoek
Zoals dit jaar regelmatig gebeurt, zitten onze winnende clubleden ook in de kop van de C.C.-uitslag.
Knippenborg & Zn. winnen de 7e in de C.C. van 983 duiven. 
Gerrie Heinen en Theo Wilink vinden we in C.C.-verband op resp. een mooie 15e en 18e plaats.


Kring 3

In Kring 3 waren er 3.585 duiven in concours.
Van dit respectabele aantal vlogen Knippenborg & Zn. de 29e prijs.
Gerrie Heinen scoort hier de 54e plek en Theo Wiltink de 59e.

Afdeling Oost-Nederland
In de Afdeling moesten we het opnemen tegen 10.372 duiven.
Knippenborg & Zn. laten er daar heel veel achter zich met een 51e plaats!
Gerrie Heinen pakt hier plek 99 en Theo 108.
Mooie scores. 


16-6-2018 St. Vincent
………………………….Jos de Beukelaer met 2 mee de 1e prijs in de “Achterhoek”
Image result for foto's haarsalon st. vincent de tyrosse

St. Vincent in vogelvlucht

.
De weersomstandigheden voor de vlucht vanuit St. Vincent waren dusdanig dat de vlucht werd uitgesteld van vrijdag naar zaterdag 16 juni.
Zaterdag moest er nog even op wat opklaringen worden gewacht, maar uiteindelijk konden de duiven om 14.15 uur het luchtruim van St. Vincent in, om koers te zetten naar onder andere Aalten.
De wind zat aanvankelijk noordwestelijk, maar draaide gaande de vlucht naar zuidwest. Voor de duiven niet ongunstig. De snelste wisten Aalten te bereiken met een gemiddelde snelheid net boven de 70 km/uur. Dat over een afstand van bijna 1100 kilometer.


Jos de Beukelaar: winnaar van St. Vincent in C.C. “Achterhoek”


De eerste duif van deze Klassieke Koninginnenvlucht meldde zich om 11.59 uur bij Jos de Beukelaer aan Plein Zuid, achter zijn voormalige kapperszaak.
Het was de 2-jarige ‘708’, een doffer van zijn eigen oude soort x Harrie Brundel.
Jos had maar twee duiven mee en kon om 12.38 uur de ramen van het hok sluiten. Onze penningmeester had toen alles thuis en dat moet een goed gevoel hebben gegeven: ‘alles in de knip’ …


Herman Rave: 2e van St. Vincent

Herman Rave won vorig jaar van St. Vincent.  Hermans tweede duif was toen de ‘422’.
Deze ‘422’ bezorgt hem, net als vorig jaar, opnieuw de tweede plaats van St. Vincent om 12.16 uur. Een kanjer dus!


Jos Goossens: 3, 4 en 5 van St. Vincent

En -ook net als vorig jaar- werd Jos Goossens enkele minuten later derde met zijn ‘988’.
Jos Goossens trok in een kwartier ook de 4e en 5e plaats naar zich toe en vond maar liefst 5 van de 9 ingekorfde duiven op de uitslag terug!!!


Marja Rave: 8e en 9e

In de uitslag vinden we verder Gerrit en Marja Rave op de 8e en 9e plek.
Uiteindelijk duurde het toch nog een uur voor de laatste prijs in onze club was verdiend.
Een makkelijke vlucht was het dus niet.
In de C.C. “Achterhoek” duurde het zelfs twee uur en een kwartier.

ConcoursCombinatie “De Achterhoek”
In de Achterhoek deed Jos de Beukelaer het ook uitstekend.
Daar won hij de eerste prijs tegen 100 duiven. Hier de uitslag.
Herman Rave scoort de 3e en Jos Goossens de 4e plaats.
Tonnie Rave en Wim te Hennepe staan bij de C.C. ook op de uitslag.
Onze club nam van de 25 prijzen in de C.C. er 13 voor haar rekening. Formidabel!

Wim te Hennepe (l) met Tonnie Rave blijven vrolijk

Kring 3
In de Kring klasseert de ‘708’ van Jos de Beukelaer zich eveneens knap met een 7e prijs tegen 399 duiven!
Herman Rave en Jos Goossens zijn hier 15e en 17e.

Afdeling 9 Oost Nederland
In onze Afdeling namen 737 duiven deel aan de wedstrijd vanuit St.Vincent-de-Tyrosse.
Jos de Beukelaer vinden we hier op een fraaie 22e plaats.
Herman Rave staat op 37 en Jos Goossens tekent voor de 45e stek.

Op deze 2e overnachtingsvlucht laat “De Luchtpost” zich weer van haar goede kant zien.  


Nanteuil-le-Haudouin 16-6-2018
…………………Han Schuurman knappe overwinning met 3 duiven bij de eerste 9
Image result for photo nanteuil le haudouin

‘Hôtel du Vieux Pignon’ – Nanteuil in lang vervlogen tijden


Han Schuurman: winnaar van Nanteuil-le-Haudouin

Nanteuil stond op het programma als een nationale (sectorale) vlucht waar bijna 25.000 duiven aan deelnamen.
De weergoden waren de duiven eindelijk een keer goed gezind en zorgden voor een west-zuidwesten wind, die de duiven met zo’n 85 km/uur naar huis bracht.
Van P.V. “De Luchtpost” – Aalten namen 178 duiven deel aan de strijd.
De duiven werden om 8.30 uur in Nanteuil gelost en hadden een super vertrek en kwamen ook goed af. Binnen een half uur waren de 45 prijzen verdiend, die bevochten moesten worden over een afstand van 410 kilometer.

De winnende duif in onze vereniging was van Han Schuurman.
Zijn ‘833’ vond om 13.08 uur zijn hok in de achtertuin van Han terug.
De ‘833’ zette ook in groter verband een uitstekende prestatie neer.
Han draaide maar liefst 6 van zijn 9 duiven in de prijzen, waarvan 3 bij de eerste 9. Zijn eerste en derde duif waren respectievelijk zijn 2e en 1e getekende.


Jan ten Have: zilver van Nanteuil met “De Bolle”


Opnieuw proost! Na twee keer goud, nu brons voor Hemmie Knippenborg en zoon Tonnie

Tweede werd Jan ten Have met ‘De Bolle’, een duivin die Jan al vele malen voorop pakte. Deze 3-jarige ‘625’ dingt dan ook mee naar de Asduif-titel Snelheid en Generaal. Geen wonder dat ‘De Bolle’ eerst-getekende stond.
Jan vond de helft van zijn ingekorfde duiven terug op de uitslag.

Op de derde plaats treffen we Knippenborg & Zn. die ook deze vlucht dus goed meekwamen.
Zij stelden uit eigen bakkerij voor de snelste vijf liefhebbers lekkere aardbeientaarten beschikbaar, die prima hebben gesmaakt bij de koffie op zondagmorgen (sprekend uit eigen ervaring).
Hemmie en Tonnie Knippenborg klokten 3 duiven bij de eerste 10 op de uitslag, waaronder hun 1e en 3e getekende.

Bij de eerste tien vinden we verder Theo Kämink (4e), Gerrie Heinen (5e met zijn ‘165’) en Deny te Vruchte (8e en 4 van de 7 duiven op papier).

C.C. Achterhoek
Zoals al eerder opgemerkt kunnen we niet klagen over de klasseringen van onze vereniging in groter verband.
“De Luchtpost” deed van deze Nanteuil weer goed mee.
Han Schuurman pakt in de C.C. tegen 960 duiven de 8e prijs!
Jan ten Have en Knippenborg & Zn. vinden we hier op de 10e en 15e plaats!
Bij de eerste honderd op de uitslag staan er 27 uit Aalten tussen. Prima dus.

Kring 3
In Kring 3 deden er 3.520 duiven mee.
Han Schuurman scoort een mooie 24e plaats in dit verband.
Jan ten Have en Knippenborg & Zn. nemen in de Kring heel knap de 31e en 51e plek voor hun rekening.
Theo Kämink en Gerrie Heinen staan hier ook nog bij de eerste honderd.

Afdeling Oost-Nederland
Van de Afdeling namen er 10.420 duiven aan Nanteuil deel.
Hier vinden we Han Schuurman op de 108e plaats; Jan ten Brake op de 172e en Knippenborg & Zn. op de 264e.
Gezien de massa duiven ook fraaie klasseringen, want ze laten tenslotte meer dan tienduizend duiven achter zich.

vrijdag 29 juni 2018

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Winnaars Grandprix Beyers St. Vincent
Het vliegseizoen is in volle gang en dat betekent dat er wekelijks vele winnaars zijn. Deze week zetten we de winnaars van de Grandprix Beyers St. Vincent sector 1, 2, 3 en de nationale winnaar van de Grandprix Beyers St Vincent in het zonnetje.

Combinatie Hengst-Provoost (sector 1)
Voor de Sectorale overwinnaar van de klassieker St. Vincent Sector 1,  belanden we in het Zeelands plaatsje Aagtekerke. Een klein plaatsje wat gelegen is in de Gemeente Veere en ongeveer 2000 inwoners telt. In dit prachtige plaatsje speelt de Combinatie Hengst - Provoost zeer verdienstelijk met de postduiven op de Marathonvluchten.

Klik hier voor een impressie van de winnaars in sector 1.


Kees Klink en Lucky (sector 2 / nationaal)
Als eerste het bijzondere verhaal van Kees Klink uit Den Dommel. Een zeer gepassioneerde liefhebber die na flink wat tegenslag in het verleden nu het zoet van de overwinning kreeg. Klik hier voor het complete verslag over de winst van Kees met Lucky. Kees won in Sector 2 én haalde de snelste tijd die landelijk behaald is. Proficiat!

Klik hier voor het verhaal van Kees Klink
Jay Lissenberg (sector 3)
Voor de winnaar van de klassieker St. Vincent sector 3 reis ik, niet voor de eerste keer, naar de mooie Domstad Utrecht. De winnaar begint uit te groeien tot de Nederlandse top op het gebied van de Marathon en ZLU vluchten. Jay Lissenberg doet het gewoon weer!. Een liefhebber met de hart op de tong en als ik hem spreek; oh oh oh wat kan het leven van de duivenmelker toch mooi zijn als dit je overkomt.


Klik hier voor het verhaal van Jay Lissenberg.


Het verslag van de winnaar van sector 4 is onverhoopt niet tijdig ontvangen, waardoor het niet meer mee kon in deze editie van Op (de) Hoogte. Samen met de winnaars van de sectorale midfondvluchten van het weekend van 21 juni komen zij in de volgende editie van ODH aan bod.

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht  van vluchtdata en -tijden
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
Klik hier voor actuele vluchtinformatie
placeholder_600x120.png
IN DE MEDIA
Duivenliefhebber in hart en nieren gezocht!
Bent u een liefhebber die duiven en duivensport ademt. Iemand die als geen ander kan vertellen waarom de duivensport de mooiste sport ter wereld is? En heeft u daarnaast ook nog een bijzondere band met klassieke muziek, zoals onze bekende Cees Dokter heeft met muziek van Vangelis?

Dan bent u de degene die de NTR zoekt voor het portret dat de NTR, samen met presentator Floris Kortie gaat maken in het kader van de Hart & Ziel week, een jaarlijks terugkerend initiatief van NPO Radio 4. Het is een top 300 van de meest inspirerende en meest geliefde klassieke muziekstukken allertijden. Naast de portretten die op tv aan bod komen, wordt de top 300 uitgezonden (op Radio 4) in de week van 15 tot en met 19 oktober 2018.

Bent u niet alleen in de ban van de duiven, maar ook van klassieke muziek? Heeft muziek voor u en de duiven een bijzondere betekenis? Stuur dan voor 6 juli aanstaande een mail met uw gegevens en een korte toelichting waarin u uitlegt wat u heeft met klassieke muziek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zorgen dan dat de gegevens bij de redacteur terechtkomen. 
NPO BUREAU
Gele kaart? Liever niet!
Zoals u bekend zijn er dit jaar meerdere sectorvluchten georganiseerd. De eerste twee zijn inmiddels vervlogen. Hierbij heeft u van het NPO Bureau instructies en richtlijnen voor ontvangen. Helaas moet er geconstateerd worden dat deze instructies niet nauwkeurig worden nageleefd. Instructies en richtlijnen ontvangt u niet voor niets. Dat is om te zorgen dat de vluchten gestroomlijnd verlopen.

Samen werken aan veilige wedstrijden
Een sectorvlucht ‘betekent’ ook dat dit voor heel Nederland hetzelfde is m.u.v. de lossingsplaatsen. Daar zijn geen uitzonderingen op mogelijk. Wij werken als bestuur toe naar eenheid. Dat kunnen we niet alleen, daar is iedereen bij nodig.

Instructies niet gevolgd
Afgelopen twee weken werd er o.a. geconstateerd dat er met het melden van de duiven niet zo nauwkeurig word omgegaan. Een sectorvlucht word georganiseerd door de NPO. Wanneer er geen meldplicht in de afdeling geldt, betekent dit niet dat er ook geen duiven op de sectorvluchten gemeld moeten worden. Er waren clubs die helemaal geen duiven doormelden. Er waren meldposten die een uur of twee na aankomst nog duiven doormelden.

Het doel van duiven melden is om:
 • de winnaar van het concours zo snel als mogelijk op de hoogte te stellen
 • het vluchtverloop goed te kunnen zien
 • evt. afwijkende meldingen te constateren
Het is iets wat hoort bij concoursveiligheid. Iets wat iedere duivenliefhebber hoog in het vaandel heeft staan of zou moeten hebben staan. Het melden is vereenvoudigd, het gaat slechts om het invullen van 6 cijfers.

Meld volgens instructies
Wij verwachten dat op de volgende nationale en sectorale vluchten ALLE verenigingen duiven melden conform de instructies. In de instructies staat ook vermeld wat de consequentie is van niet of te laat melden! Weet u niet precies hoe het zit? Lees de instructies die u ontvangen heeft nog eens rustig door. Mochten er na het doornemen van de instructies nog vragen zijn, neemt u dan contact op met het NPO Bureau.
Lees verder
placeholder_600x120.png
Afbeeldingsresultaat voor vluchtprestaties duiven
Onderzoek vluchtprestaties met behulp van GPS technieken
In een wedvlucht zijn de prestaties van de duif erg belangrijk, want om te winnen zal de duif beter moeten presteren als zijn tegenstanders om als eerste weer terug op het hok te zijn. De vluchtprestaties van duiven kunnen onderling sterk variëren, niet alleen tijdens dezelfde vlucht maar ook van vlucht tot vlucht. Er is al veel onderzoek verricht naar duiven, en dan met name naar hun navigatievermogen; hoe ze zich oriënteren en vervolgens navigeren, en welke factoren ze daarbij gebruiken. Echter, over wat verder hun vluchtprestatie gedurende een (wed-)vlucht beïnvloedt, is veel minder bekend. 

Er zijn echter ook nog vele vragen, zoals of de vluchtprestaties van de duiven ook direct te koppelen zijn aan hun fysieke conditie, en of vluchtprestaties beïnvloed worden door de omstandigheden tijdens de vlucht, zoals de weersomstandigheden en het onderliggende landschap. Kennis hierover zou niet alleen bij kunnen dragen aan het leren begrijpen van de variatie in vluchtprestaties, maar zou ook kunnen bijdragen aan het verbeteren van het vliegprogramma en lossingstrategieën en zo kunnen zorgen voor een verbeterd welzijn van de duiven, bijvoorbeeld in de vorm van minder achterblijvers.

Lizanne Jeninga heeft vanuit dit oogpunt vanaf juli 2017 tot maart 2018, in samenwerking met de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven (WOWD) van de NPO en in het kader van mijn afstudeerproject aan de Wageningen Universiteit, onderzoek gedaan naar de vluchtprestaties van duiven door gebruik te maken van GPS ringen.
 

Haar bevindingen zijn te lezen op de NPO-site.

Lees verder
Kijktip: "Mijn liefje, mijn duifje"
Stefan Lambregts attendeerde de redactie van Op (de) Hoogte op een publicatie op de site van de VPRO met als titel "Mijn liefje, mijn duifje".

"Duiven hebben hun imago niet mee. Onterecht, vindt de fotograaf Andrew Garn, die ze portretteerde als ware supersterren." Bekijk een selectie van de mooie foto's via de link hieronder bij My Modern Met.
Fotoselectie My Moder Met
NPO BESTUUR
Omruilen chipclips
Herhaald bericht

Recentelijk is de leden de mogelijkheid geboden middels het formulier “opgave hulpringen” aan te geven dat er in de vereniging behoefte is aan hulpringen. Dit omdat er dit jaar, door problemen bij de leverancier, geen combiringen zijn verzonden.

Het NPO bestuur heeft gezocht naar een oplossing voor deze problematiek en heeft er voor gekozen geen aparte hulpring speciaal te laten produceren. Dit in verband met de omvang van het probleem, de kosten voor de betrokken liefhebbers, de organisatie en het feit dat naar alle waarschijnlijkheid de combiring ook in 2019 niet geproduceerd kan worden. Dit is nadrukkelijk niet de wens van het NPO bestuur maar door de problemen in het productieproces de best mogelijke oplossing.

De leden wordt, via de ringenadministrateurs, de mogelijkheid geboden de ongebruikte chipclips, volgens opgave, kosteloos te ruilen voor chipringen. Dit geldt alleen voor de liefhebbers die vóór 4 juni 2018 hun opgave hebben gedaan.

De ringenadministrateurs ontvangen een overzicht van het aantal bestelde ringen binnen hun verenigingen en door wie deze zijn besteld. Hen wordt verzocht het aantal “oude” chipclips centraal binnen de verenigingen te verzamelen en in één zending aan de NPO te retourneren. Na ontvangst van de zending worden de ringen verzonden met een maximum van het door de leden aangevraagd aantal.
 
placeholder_600x120.png
Bericht voor Op (de) Hoogte? 
Op (de) Hoogte, de nieuwsbrief van Duivensportbond NPO verschijnt wekelijks. de ODH schrijft erover. 

Dit kunnen we alleen doen, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. En ook u kunt uw bijdrage leveren. Dus heeft u nieuws, sportinformatie, foto's nieuws, achtergrondinformatie, wedstrijdverslagen, activiteiten binnen verenigingen of leuke wetenswaardigheiden? Stuur dit vóór donderdag 17.00 uur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld bij de informatie ook altijd even uw contactgegevens zodat we contact op kunnen nemen mocht er iets onduidelijk zijn of wanneer we meer informatie nodig hebben.
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Extra ledenraad maandag 13 augustus 2018

 

Tijdens de ledenraad vergadert het bestuur van de NPO met de afgevaardigden van alle afdelingen, secties en platformen. Maandag 13 augustus 2018 vindt er een extra ledenraad plaats. Klik op onderstaande link voor de conceptagenda.

Conceptagenda extra ledenraad 13 augustus 2018
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 28 juni 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Actueel overzicht aangevraagde duplicaten
Inloggen op de website van de NPO
Leden kunnen een eigen inlog aanmaken op de website van de NPO (www.duivensportbond.nl). Dit is handig om contactgegevens aan te passen, zodat we u altijd kunnen bereiken op een actueel telefoonnummer of mailadres. Naast het aanpassen van een telefoonnummer of mailadres is een account ook handig voor bijvoorbeeld het aanvragen van duplicaat eigendomsbewijzen.

Het is belangrijk dat we uw juiste contactgegevens hebben, want zo kunnen we u snel bereiken wanneer er bijvoorbeeld een duif van u gevonden. Uiteraard is het ook belangrijk dat u uw mailbox regelmatig opent. Want opent u de mailbox niet regelmatig, dan kan het dus zijn dat u een berichtje mist.

Klik hier voor de uitleg hoe u een account kunt aanmaken.
 
placeholder_600x120.png
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook
Afmelden voor de nieuwsbrief
woensdag 27 juni 2018

    P Pladdet de beste op St Vincent. Gebr Dekker in glansrol op Montlucon

Ben gepakt door een politieagent. Het was op het Vlasdagfeest in Eede. Uniek gebeuren dus. 
Wil je wat weten hoe de bewerking van vlas gaat en hoe men dat deed in de vorige eeuwen ? Ga er eens heen. 
Kwam er Tonny de Jonge tegen uit het Oostburgse. Altijd goed voor kopprijzen , niet dit jaar. 
Het lukt niet en wat doe je eraan ? Duivensport is soms raadselachtig. Vaak ( niet altijd) weten we niet waarom het goed gaat 
( daar heeft niemand een probleem mee) maar het wordt moeilijker als je niet weet waarom het niet gaat. 
Bij team de Jaeger ( jawel, er wordt geinvesteerd) kwam ik ene Chris de Backere tegen. Een kampioen in Belgie. 
Hij kwam een gevangen jaarling ophalen. Als jonge duif was deze duif super, sterker nog meer dan super. 
Team de Jaeger knikten bevestigend. Nu na 7 keer zetten geen enkele prijs en verloren gevlogen.
 “Snappen jullie iets van duivensport ?”vroeg hij bijna hopeloos. Zelfde hok dat zeer goed marcheert , 
behalve hij, bakt er niets van vervolgde hij. Goed terug naar Eede . 
Lokale bandjes speelden er op los en wel met zangkwaliteiten die mij de neiging gaven snel dekking te zoeken of 
op zijn minst 2 preien in de oren te steken. Tjonge jonge, volgens mij keerden vele autoos terug bij wat de “zangmerels” 
ten gehore brachten. Onderweg naar huis gebeurde het. Tijdens een sanitaire stop stond hij ineens achter me. 
“Aha een wildplasser”bromde hij. Ik probeerde : “Ziet u dan een konijn of fazant ?”. Hij keek me met grote ogen aan. 
Enne vervolgde ik : als je met wild bedoeld dat ik overal loopt te sproeien, kijk een rechte straal “. 
Helaas helaas, hij vond het allemaal goed gevonden maar door gebrek aan humor werd ik dus gepakt. 
Wilde donderdag flink poulen maar dat wordt nu verschoven. Tracteren zal ook meer pijn doen.

Piet, was de man op St Vincent. 7 delnemers namen het tegen elkaar op . Piet, een man van geen woorden maar daden 
bewees zijn kasse op deze vlucht. 43 duiven concoursten om de eer en toen om 09:15:38 uur de 15-3509146 zich meldde was
de buit binnen voor Piet. Daarna begon hij aan een fraaie serie. Wat te denken van de derde, zesde prijs en 6 vd 11. 
Goed toch ? Duim omhoog voor Piet. Henk Zegers liet in het voorseizoen al zien dat hij met streken zat. 
Speelde lekker mee en nu dus 2e stek en een 7e plek. Henk had er 4 vd 6 in. 
Arie Buijze , had een koffie met slagroom op plek vier, vijf en negen en dat was drie keer in de toptien en dat met 5 duiven mee. 
Freddy de Mul was te vinden op plek acht en speelde 50% prijs want ook op plek 10 was deze liefhebber te vinden. 
Op 978.316 meter/min kon het concours afgesloten worden en was St Vincent 2018 voor bij.

Gebr Dekker waren weer op dreef. De mannen uit Terneuzen doen een gooi naar de beste liefhebbers van de kanaalstreek. 
Het deed zeer bij de clubleden maar ze waren met de eerste 3 prijzen spekkopers op Montlucon.
Zet er nog een 10e prijs bij en je hebt er 4 in de eerste 10. Doortellend naar de eerste 20 prijzen kan ik nog prijs 13 en 20 noemen. 
7 vd 14 erin en dat is 50% prijs. Probeer aub een antwoord te vinden op al dit duivengeweld. Keurig gedaan mannen. 
Vierde stek werd P Pladdet. Piet is als hij meedoet een vaste waarde voor de kopprijzen. 
Met nog een achtste prijs en twaalfde prijs konden de vingers achter de Hoekse bretels. 10 vd 22 had Piet erin. 
Vijfde stek was voor niemand minder dan Johnny Visser en met nog een prijs haalde hij 2 vd 4. 
Zesde stek, Freddy de Mul, fotograaf, filmer , facebooker. Freddy de duiven ICT er, social media maniak, Freddy de Mul is het. 
Ook een elfde, ook een vijftiende plek was voor hem. Toen kwam John Dieleman, vaste waarde in de top tien. 
Verlegde de focus naar de dagfond. Niet zonder resultaat bleek. 4 vd 9 en dus die zevende stek, en dus die negende stek en
dus die 16e stek. Serietje om bij te gaan kwijlen. Tussen de tiende en twintigste stek vinden we nog Jos de Ritter op de 14e en 18e plaats.
Comb Pieters begon wat later als gewoonlijk met plaats 17 maar wat een prachtserie, 3 vd 3 . 
Tonny de Bruijn moest zijn naam hoog houden na de prima prestaties op de vorige dagfondvluchten . 
We vinden hem terug op de 19e stek. 3 vd 7 had hij er. Tijdens het klokken lichten waren er toch weer wat treurnis 
verhalen over jonge duiven verliezen. Verdorie op dat punt is het best klote voor velen.
“Het moet toch eens gebeuren”. Johan de Poorter sloeg de spijker op zijn kop toen hij zei dat ook volgende week 
de wind uit het noorden zou blazen ( info buienradar) en we dan ineens wel in de mand zitten. 
Buurman John en ik namen het ter harte en er werd naar Sas gereden. Ondanks de noorden wind.
dinsdag 26 juni 2018

Winnaar Ton Karper

Het was me wel weer een weekendje, en dit ter wel we maar een midfondvlucht vanuit Sezanne met een gemiddelde afstand van 390 kilometer hadden. De liefhebbers die alleen de oude mee hadden zullen zeggen waar heb je het over maar de liefhebbers die hun jongen duiven ploeg mee hadden op de africhting vanuit meer hebben een weekend die ze niet snel zullen vergeten. De meeste hokken zijn dan ook zo goed als leeg. Om 08:00 uur werden de jongen gelost en om even voor 09:00 uur vallen de eerste jongen. Maar dan blijft het heel lang stil want bij de meeste liefhebbers komen geen jongen meer door. Nu ruim een dag later is het nog steeds erg stil in de meeste jongen duiven hokken en is het jongen duiven seizoen ook voorbij. Uitzonderingen zijn er altijd maar om maar even een voorbeeld te geven hoe erg het is op zondag middag 13:00 uur bij ons zelf hier de resultaten. Mijn zoon had er 40 mee en heeft er nu 11 terug, wij zelf 56 mee en nu 24 thuis. Inmiddels weet ik ook dat er hokken zijn die er zelfs maar 1 of 2 thuis hebben. Het enige wat ik er over kwijt wil is dat ik het erg jammer vind dat de afdeling op zaterdag middag bekend maakt na dat alle hokken zo goed als leeg zijn gespeeld op Meer dat ze maandag niet naar Meer gaan maar naar Numansdorp. Maar nu weer terug naar de midfond vlucht vanuit Sezanne want die verliep prima. De snelste duiven in rayon rood van de afdeling maken zo, n 1470 meter en gelukkig zat daar ook een duif bij vanuit ons stedelijk samenspel leiden. Hij viel in Voorschoten bij Ton Karper om 11:52 uur en maakte een snelheid van 1470 meter. Deze duivin de 17-1219551 is een duivin en werd vorig jaar al duifkampioen op de natoer in het samenspel leiden en omstreken. Als jongen duif vloog ze ook al een 1e prijs tegen 1039 duiven op Arras en een 5e tegen 2747 duiven op Peronne. Dat deze duivin dus een klasbak is spreekt van zelf. Winnende duif is dus de 17-1219551 ‘’MULTICARP’’ deze naam kreeg ze vorig jaar al toen ze ook een eerste vloog dus in het stedelijk leiden. De vader van de 551 is de 11-1672612 een kweekdoffer die afkomstig is van Koos de Best en komt uit de 09-5903898, deze doffer won in 2010 een 1e nationaal Orléans in afdeling 12. De moeder van de 551 is de 14-1899338 zij is de nestmaat van de 339 en werd in 2015 duifkampioen in pv de zwaluw. Op de stamkaart van de 551 komen een hoop liefhebbers voor die hard vliegen, Koos de Best, Comb. PTT, M. Terlouw, Freek van Os, en zelfs de Power Ton van Wissen zag ik nog op de stamkaart staan. Ton zijn duiven bestand bestaat uit duiven van koos de Best, Freek van Os, Ton van Wissen, Ronald Lobee en de comb. Duivenbode-Bekooy zijn verkregen, hij heeft met deze duiven goed gevlogen maar ook zeker goed gekweekt. Het systeem is simpel, de hele week Garvo Sprint en een dag na de vlucht wordt dit een dag gemengd met Mariman vier seizoenen. Wel krijgen de duiven regelmatig enkele pinda, s want de duiven zijn zeer mak bij Ton. Na het voeren een klein beetje snoepzaad en af en toe een beetje lookolie door het voer.

Tot volgende week namens een trieste witte duif.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...
26 juni 18
Raceday, het weekend in juni waar ik kan...
18 juni 18
Zaterdagavond, net terug van een bezoekje aan...
12 juni 18
    Ik had er al naar uitgekeken. Een zaterdag met twee...
28 mei 18
Het seizoen is nu echt begonnen, de eerste...
22 mei 18
Afgelopen weekend werden de lossingscommissies...
17 mei 18
De maand mei, wat gebeurd dan zoal? Ten eerste een...
09 mei 18
Het was minder afgelopen zaterdag. Prachtig...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

12 juli 18
Wefo – Limburg Wedvlucht Limoges op 3 juni Met 1281 duiven. Los 07.00 uur. 1e en 2e duif...
11 juli 18
NIC de Snelvlucht, BodegravenMario de Vogel uit Bodegraven wint knap loodzware...
10 juli 18
“Trotse winnaars wedvlucht Dax Leny, Toon en Henk”   Door Chris den Braber Voor de...
07 juli 18
    Ook op de midfond vluchten is het einde alweer bijna in zicht want we vlogen dit weekend...
02 juli 18
  Gisteren was er een vlucht vanuit het Franse Nanteuil ruim 400 km. Het was een sector...
30 juni 18
16-9-2018 Péronne: ……………………… Knippenborg & Zn. zitten gebakken met 1e prijs Museum van de...
29 juni 18
WEDSTRIJDEN Winnaars Grandprix Beyers St. Vincent​ Het vliegseizoen is in volle gang en...
27 juni 18
P Pladdet de beste op St Vincent. Gebr Dekker in glansrol op Montlucon Ben gepakt door een...
26 juni 18
Winnaar Ton Karper Het was me wel weer een weekendje, en dit ter wel we maar een...
23 juni 18
  Jaap de Blok uit Middelharnis wint  Pont St MaxenceEen mooi weekend voor Jaap de Blok uit...
22 juni 18
Woerden is een stad en gemeente in het westen van de provincie Utrecht en gelegen in het...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40