Door Fred Kramer

Na een dag uitstel werden de ruim 12.000 duiven gelost om 7.00 uur vanuit Pau aan de voet van de Pyreneeën. De duiven werden met een Noordoosten wind gelost, die eerst in België draaide naar Noordwest. In Nederland werden op de dag van lossing geen duiven gemeld. Het werd een zware vlucht waarop velen niet in staan waren binnen de concourstijd te constateren.

Desondanks meldde zich de rode doffer 2004-1802121 zich al om 5. 56 uur bij de topspelers op de ZLU vluchten , de combinatie Verweij-de Haan. Deze mannen, en zeker ook Sylvia Verweij, opende dit seizoen geweldig met de plaatsen 1,2,4 en 10 in de einduitslag van de FC Noord-Holland.

Bij de combinatie zijn de taken duidelijk verdeeld: Peter de Haan kweekt en Michel en Sylvia nemen de vliegduiven voor hun rekening. Twee keer in de week worden de duiven gelapt op een afstand van 40 tot 80 kilometer, vroeg in de avond. Werk gaan zij niet uit de weg. Zij zijn gedreven en gefocust op winnen en weten dat je hiervoor alles uit de kast moet halen.

Op deze vlucht werden er zeven koppels ingekorfd op hele kleine jongen, ongeveer 3 a 4 dagen oud. Dus ook doffers kunnen dan kop spelen! Twaalf duiven bereikten tijdig het hok en worden nu voorbereid op de tweede vlucht. De winnaar is een zoon van Olympic Heintje, kampioensduif van de afdeling in 2005 gekoppeld tegen een ingeteelde duivin uit de Rika waarin wij het “Rood meisje “ terug zien.

Voor het aankomende weekend zijn er een recordaantal duiven ingekorfd waaronder 52 jaarlingen en 22 oude duiven. Wij wachten met spanning op de eerste meldingen ! Alvast veel succes toegewenst.

Allen van harte gefeliciteerd!

DE TOP 10
1. 2. 4. & 10e
Comb. Verweij- de Haan, Mijdrecht 3. Comb. Baas & Berg, de Kwakel 5. J. Hommes & Zonen, Akersloot 6. C.K. Niesten, Uitgeest 7. Marcel Tromp, Egmond Binnen 8. Ysbr. Kaptein, Akersloot 9. Ed Maat, Limmen