Roger Casier

Woensdag 1 november Van alles wat….

Alweer een tijdje terug dat ik voor het laatst iets geplaatst heb op deze website, en Facebook. Er is wel genoeg gebeurd de afgelopen weken, maar er waren gewoon wat andere zaken die prioriteit hadden.

Vakantie
Vorige week zijn we als gezin op vakantie geweest in “Het Meerdal” en dat is bijzonder goed bevallen. Wij zijn toch wel echte Centerparcs fans, maar de laatste jaren vielen de cottages vaak tegen qua staat van onderhoud, en waren ze ook niet altijd even fris.
Dat was gelukkig deze keer niet zo, we werden bij aankomst plezierig verrast met een ruim en goed onderhouden cottage, die ook nog goed schoongemaakt was. Het park zelf is zoiezo een aanrader. Ondanks de herfstvakantie was het er goed en rustig vertoeven midden in de natuur.
Helemaal was bijzonder dat dochter Jante ook nog even 2 dagen vanuit Engeland is “overgekomen”. Zo waren we als gezin toch weer even bijna compleet….

Begraafplaats 
Zondags zijn we na de kerk nog even met de kinderen op de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselstein geweest. Hier was ik zelf al eens eerder geweest, maar het is goed om ook onze kinderen de verschrikkelijke gevolgen van de oorlog te laten zien. Hier liggen 33.000 over het algemeen jonge Duitse mannen begraven. Heel indrukwekkend….

De duiven
Onze huisdieren zijn deze week perfect verzorgt door broer Bert (onze dank is weer groot). Als je een week lang je duiven niet ziet, dan maakt de rui pas echt indruk op je. Wat een veren, en wat zijn sommige duiven kaal geworden.

Verzorging
De verzorging staat nu echt in de winterstand. 1 Keer per dag voeren, en 1 of 2 keer in de week even naar buiten voor een bad. Ik heb de drinktorens weer in het hok, zodat ze een week vooruit kunnen op knoflook en natrualine. Verder kun je er weinig aan doen in deze tijd. De meeste duiven die weg konden zijn inmiddels opgehaald, en ik schat dat hier op dit moment al met al nog zo’n 40 duiven zitten. Mooi overzichtelijk dus.
Alles zit nog bij elkaar, of door elkaar net hoe je het bekijkt, en volgens mij zijn ze goed gezond.

Districtsoverleg
Ook ben ik samen met penningmeester Hendrik nog bij het districtsoverleg geweest. Er was een goede sfeer, en dat is heel belangrijk. Er waren echter wel wat dingen waar ik me zorgen over maak, maar daar ga ik hier maar niet te diep op in, er zijn andere wegen om deze zorgen kenbaar te maken. Het begrip wat wel steeds door mijn hoofd speelt is:”trekken aan een dood paard” en dat werd eigenlijk het meest bevestigd toen er gevraagd werd wie van de aanwezigen jonger dan 50 jaar was. Ik schrok echt wel toen er maar 3 handen omhoog gingen van de ongeveer 40 aanwezigen.
Ook daarmee zijn we op Urk nog een (positieve) uitzondering. Al gebied de eerlijkheid wel te zeggen dat er hier ook geen nieuwe leden meer bijkomen.
Zoals ik er nu tegen de ontwikkelingen binnen de duivensport aankijk, zal het hier steeds meer een plaatselijk gebeuren gaan worden, en dat lijkt nu nog best aardig, maar hoe het over 10 jaar zal zijn?

Najaarsvergadering
Ook in de club hebben we de najaarsvergadering weer achter de rug. Onze voorzitter ziet altijd kans om zo snel mogelijk aan de traditionele halve kip te kunnen beginnen, en dat is een hele goede eigenschap van Arie!
En om toch positief deze bijdrage te kunnen afsluiten, één van onze jongste leden werd met algemene stemmen (opnieuw) aangenomen als bestuurslid van onze club. En de ervaring heeft geleerd dat het met Reyer heel goed samenwerken is.

Groetenis