Roger Casier

Grondstof in de kijker
Sojabonen De sojaboon (Glycine max) is een peulvrucht die aan de basis ligt van zowel menselijke als dierlijke voedingsproducten. Sojabonen zijn rijk aan olie (20%) en eiwit (35%). Dit maakt het een geconcentreerd voedermiddel.

Wist je dat:

. Uit de sojaboon sojaolie geëxtraheerd wordt waarbij ook sojaschroot ontstaat.
 .Sojaolie de meest geconsumeerde plantaardige olie is.
. Sojabonen voornamelijk in Noord- en Zuid-Amerika worden geteeld, maar ook China en India belangrijke producenten zijn.
. Er projecten lopen om ook in onze streken soja te telen met aangepaste variëteiten.
. Rauwe sojabonen verhit moeten worden vooraleer ze goed verteerd kunnen worden, behalve voor herkauwers.
. Soja een aantal componenten bevat die van nature de gezondheid ondersteunen (flavonoïden).
. Sojabonen bij QUARTES gebruikt worden in biggen- en pluimveevoeders en bij Versele-Laga in de duiven-en paardenvoeders.