Artikelen

terwijl het vuurwerk hier al hevig klinkt (23.47 uur) zit ik na een heerlijk avondje gourmetten op de verjaardag van onze kleinzoon nu thuis om de boel in de gaten te houden, alles kan immers fout gaan en twee jaar terug stond ook het dak in de fik van de stal maar was ik er bijtijds bij. Dus dadelijk een spannend half uurtje. Vandaag al meegemaakt dat er weinig respect voor mijn dieren door de jongelui uit de straat word getoond want het vuurwerk werd gewoon naar de hokken gegooid over de schutting en als Nederlander kun je nog weinig zeggen want er staan direct een tiental brabbelde lui om je heen. maar een nieuw jaar dus nieuwe mogelijkheden.

wat de duivensport betreft loopt alles op rolletjes en waren op de eieren van Nadal zijn duivin na alle eieren netjes bezet, een ei was beschadigd en uitgedroogd maar 15 winterjongen is 70% meer rendement dan vorig jaar. Morgen kunnen we toch de ringen halen dus morgenavond liggen de eerste geringde in de schotel.

Omdat Nadal nu twee ronden eieren niet bevrucht heeft hebben we op de valreep nog een jonge doffer op de veiling van Antoon van de Burg ( Dream Pigeons) kunnen aankopen die zeker in de aanwezige Willem de Bruijn lijnen van ons kweekhok past. De jonge doffer zal de naam ,,Jonge Zidane,, gaan dragen.

Zo we zijn nu weer drie kwartier verder en de herrie was verschrikkelijk maar het vuurwerk rondom ons pand best mooi en laten we eerlijk zijn de jonge duiven zijn gelijk wakker geschud voor 2018.

Ik wens iedereen veel gezondheid en geluk toe en met de duiven een goed seizoen, maar hoop toch dat het onze beter is.

Tot de volgende rondom

Kees Commijs

Postduivencoach.