Artikelen

Goedemorgen,

Gisteren opnieuw een meeting gehad met het NPO bestuur. Wie had dit kunnen denken een paar jaar geleden, dat leden direct met het NPO bestuur communiceerde en werden gehoord. Er gaat zo ondertussen een wereld van vernieuwing open in de duivensport. En voor mijn gevoel is dit pas het begin.

Ik denk dat ons bestuur na gisteren weer gevoed is door welwillende mensen, die boordevol goede ideeën zitten. Er zal op kort termijn een verslag van deze meeting gepresenteerd worden. Lees het, zou ik zeggen. Je moet op de hoogte blijven van ideeën/plannen.

De tijd van "kan niet, is niet mogelijk, dat doen we altijd zo", is sinds het aantreden van het nieuwe bestuur langzamerhand aan het over gaan. Steeds meer liefhebbers krijgen het besef dat veranderen gewoon mogelijk is. Er komen langzamerhand druppels olie in de vastgelopen machine.

Er is nog een lange weg te gaan, maar wij allen dienen de duivensport positief uit te gaan dragen. We kunnen bijvoorbeeld klagen over roofvogels, maar zie eerst de duivensport op de lijst van erfgoed te krijgen. Staan we op deze lijst dan kunnen we serieus dit probleem aan pakken. Als een bedrijf een nestkast plaatst dan zullen zij ook wat moeten doen voor de duivensport, denk er maar eens over na.....

Om de duivensport op deze lijst te krijgen, dient men de sport in de politiek serieus te nemen. Om serieus te genomen te worden, dienen we als eenheid op te treden. Dat begint dus allemaal bij jezelf, wees een voorbeeld naar de buitenwereld.

Zo dit was het weer voor nu,

Wens jullie allemaal een fijne dag.

Gr. Michaël Bergacker