Artikelen

 

 
NPO-Secretaris Hans van Dijk overleden
Vanmorgen werden wij opgeschrikt door het bericht dat Hans van Dijk, sinds een klein jaar secretaris van de NPO, plotseling is overleden.  Onze eerste gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen , kleinkinderen en andere familie. Wij wensen hen erg veel sterkte met dit enorme verlies.
 
Als organisatie zijn we net goed en wel een verandertraject GPS2021 ingegaan. Hans speelde hierin een belangrijke rol. Hij was enthousiast over de ingeslagen koers en wilde hier, samen met de overige bestuursleden, de komende jaren zijn schouders onder zetten om dit project zo goed mogelijk te laten slagen. Zijn passie lag duidelijk bij de duivensport. Hij was een gedreven bestuurslid!

Bestuur en medewerkers NPO
 
Bijeenkomst GPS2021 gemist?
Afgelopen vrijdag 10 februari mocht bestuur NPO heel veel geïnteresseerde leden verwelkomen in Ede. De toekomst van de postduivensport leeft.

De presentatie Toekomst van de Duivensport van die avond is ook te downloaden.
Ga naar de opname van 10 februari jl.
Stel je vraag!
Een koers die leidt tot een bloeiende sport met veel actieve beoefenaars. Dat is GPS2021!

Op deze site ook antwoorden op vragen die de liefhebbers rondom dit traject bezighouden. Hebt u ook een vraag en vindt u hier het antwoord nog niet? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie ga naar de speciale website.
 
 
 
Voorjaarsbeurs nieuws
4 & 5 maart in Expo Houten
Door: Pieter Kos
De laatste weken komt er meer en meer nieuws uit betreffende de snel naderende Voorjaarsbeurs. De Voorjaarsbeurs is inmiddels een volwassen Europees duivensportevenement geworden, waar vele duizenden duivensportvrienden vele uren reistijd voor over hebben om het evenement te bezoeken. Zo ook met exposanten die werkelijk uit heel Europa komen om hun producten of diensten te aan te bieden. Neem bijvoorbeeld de zogenaamde One Loft races, waarvan er een groot aantal met een stand aanwezig is of via Nederlandse agenten hun foldermateriaal verspreiden. Op dit vlak wordt de Voorjaarsbeurs zo langzamerhand vooraanstaand. Want hier kun je al veel races in een oogwenk met elkaar vergelijken.
 
Personeel gevraagd voor exposanten
Met de komst van de diverse buitenlandse exposanten en met name deze One Loft Races is er vraag naar jongeren M/V die verstand hebben van duivensport en bij voorkeur actief spelen met duiven of gespeeld hebben. Daarnaast zoeken wij nog iemand voor een fabrikant van medicijnen en voedingssupplementen. Voor onze exposanten willen wij graag bemiddelen in het vinden naar geschikt personeel die elk jaar dit werk kunnen doen. Daarom kunnen wij enkele duiven coaches een weekendbaantje aanbieden op 4 & 5 maart. Er wordt van je gevraagd dat je de Duitse taal in de basis beheerst en ieder geval Nederlandse vragen kan vertalen het Duits. Andere werkzaamheden tijdens de beurs zijn; koffie schenken, actief folders verspreiden, etc. Verder kun je een goed uurloon verwachten en worden je reiskosten vergoed. Heb je interesse Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Wout de Vries ontvangt Speld van Verdienste
Als je in de duivensport zit, kan het eigenlijk niet dat je deze man nog nooit bent tegengekomen. Wout de Vries uit Nieuwegein ontving afgelopen vrijdag, tijdens de bijeenkomst in Ede, een Gouden speld van Verdienste van de NPO.
Wout is al heel lang voorzitter van zijn vereniging De Getrouwe Doffer, maar ook erg actief als keurmeester. Van de Groep van Keurmeesters van Postduiven is hij eveneens voorzitter en deze taak is bij hem in zeer goede handen.
Voor de NPO is Wout actief en actief geweest in diverse commissie. De Nationale Tentoonstelling organiseert hij al een behoorlijke periode samen met zijn medecommissieleden van de Tentoonstellingscommissie. Vorig jaar nam hij afscheid als lid van het Beroepscollege en tot voor kort maakte hij deel uit van de Olympiadecommissie.
Bij de organisatie van de Olympiade in 1995 was hij ook zeer nauw betrokken.

Namens de hele duivensportorganisatie deze blijk van waardering!
 
 
 
 
 
Gouden Spelddrager Willem van Waardenburg overleden
Op 13 februari jl. overleed Willem van Waardenburg op 84-jarige leeftijd. Jarenlang was hij voorzitter van de Jeugd- en Beginnerscommissie van de NPO. Samen met zijn commissieleden organiseerde hij tijdens de Nationale Dagen de geweldige jeugddag voor alle jeugdleden van de NPO. Voor zijn inzet ontving hij destijds de Gouden Speld van de NPO.

Willem is in besloten Kring gecremeerd. Wij wensen zijn vrouw Riet, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe met het verlies.
 
 
 
Fondclub ‘De Glazen Stad’ huldigt haar kampioenen
Op de eerste zaterdag is de traditionele huldiging van de kampioenen van fondclub ‘De Glazen Stad’. Voor het derde achtereen volgende jaar is er gekozen voor de schitterende locatie van ‘De Tuinderij’ in De Lier. Hoewel het feest om 14.00 uur begint, lopen de eerste gasten om even voor één uur al binnen.
Als de voorzitter Aad van Bergen Henegouwen om twee uur met zijn openingswoord begint, is de zaal met ca 145 personen uitstekend gevuld. In zijn openingswoord heet de voorzitter alle aanwezigen hartelijk welkom en blikt hij nog even terug op het afgelopen seizoen waarin de weergoden ons nu niet bepaald gunstig gezind waren. Hij betreurde het dat de lossingsverantwoordelijken naast het slechte weer ook de nodige kritiek via de sociale media over zich heen kregen en riep dan ook op om deze mensen in ere te houden want zij staan er niet voor zichzelf maar om voor ons hun best te doen.
Lees verder
 
Duivenmarkt Hengevelde op 26 maart 2017
De duivenmarkt, die in 1992 is begonnen als activiteit bij het 25-jarig jubileum van vereniging De Witpen in Hengevelde, is een begrip  geworden in de duivensport in Oost Nederland. Nu bij hun 50-jarig jubileum organiseren ze de markt nog steeds.

Traditioneel wordt er tijdens de markt een bonnenverkoop gehouden van kampioenen uit de regio. Ook uit de rest van Nederland, uit België en Duitsland worden er bonnen geschonken. De bonnen worden van 10 t/m 24 maart verkocht op Duivennet.nl. De eindverkoop is tijdens de markt op zondag 26 maart 2017

Even als voorgaande jaren staat de koffie met wegge klaar, en is de entree gratis! U bent op 26 maart van harte welkom in het clubgebouw van De Witpen aan de Needsestraat 2c in Hengevelde.
Kijk voor meer informatie op de website
 
Duplicaataanvragen
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

10 maart 18
Nieuwsbrief duiven - Februari 2018 Microbioom   Een goede gezondheid begint bij een optimale darmwerking. De uitspraak dat ‘de dood in de darmen schuilt’ is geen loze kreet. U wilt niet weten...

Columnist in Spotlight

20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...
26 juni 18
Raceday, het weekend in juni waar ik kan...
18 juni 18
Zaterdagavond, net terug van een bezoekje aan...
12 juni 18
    Ik had er al naar uitgekeken. Een zaterdag met twee...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

17 september 18
Zoals U in het 3e periodiek  van de ZLU heeft kunnen lezen zou er medio sept. 2018 de...
17 september 18
H en J Romijn zegevieren vanuit Bergerac De titel van de reportage kon ik zo overnemen...
14 september 18
Beste sportvrienden,Bijgaand de tweede uitslag van de Golden Regio 4 Race 2018...
10 september 18
Peet Solleveld & Paloma zegevieren op Marseille Zeer bijzonder dit keer geen uitstel van de...
09 september 18
Beste sportvrienden,Bijgaand de eerste uitslag van de Golden Regio 4 Race 2018...
08 september 18
Door Chris den Braber Afgelopen zaterdag ideale weersomstandigheden. Temperatuur van 22...
05 september 18
Wefo – LimburgWedvlucht Sens op 25 aug. voor 966 duiven. Los 11.15 uur. 1e duif 15.11.18 uur....
03 september 18
Vincent Vork: Op St. Vincent ZLU weer de sterkste! Het jaar 2018 zal de boeken in gaan...
31 augustus 18
Vandaag waren er weer twee vluchten een vlucht vanuit het Belgische Asse Zellik en een...
28 augustus 18
Het einde van het jongen duiven seizoen nadert want na dit weekend hebben we nog een...
26 augustus 18
AP Overwater overwinnaar op Dax tevens 1e nat sector 2 Als je al enkele jaren voor de...
23 augustus 18
Ad Pegels Numansdorp neemt met eerste Barcelona afscheid van de duivensport. Al bij...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40