Artikelen

 
GPS2021: een prachtige, gezonde toekomst
Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten
Een traject van  vernieuwing roept vragen op. Dat was natuurlijk al bekend en daarom is op de site GPS2021 de rubriek 'vragen en antwoorden' gemaakt.
Jammer is het, wanneer we merken dat vragen in het land aan elkaar gesteld worden, er over gepraat wordt en daarbij het antwoord bedacht wordt of een draai krijgt die niet klopt.

Neem dus geen stelling maar ga over tot vraagstelling.

Wij blijven de vragen beantwoorden en wij zullen, in overleg met de afdelingsbesturen, als NPO bestuur in de komende weken het land gaan bezoeken om tekst en uitleg te geven over de plannen.
Zoals wij in Soest en Ede ook hebben gedaan, maar dan in uw omgeving

Vragen als: Gelukkig komen deze vragen uiteindelijk toch bij de juiste mensen terecht en kunnen we er alsnog voor zorgen dat er een goed antwoord wordt gegeven. Jammer dat er dan wel al onduidelijkheid en ruis is ontstaan!

Dus, heb je een vraag, stel 'm via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ga naar de vragen en antwoorden
 
Foto's gezocht!
In ons archief hebben we behoorlijk wat foto's van postduiven. Jonge duiven, duiven in een hok, duiven die gelost worden. Maar foto's waar we naar op zoek zijn en die we dus missen, zijn foto's van postduiven samen met de liefhebber. Alle handelingen die gedaan worden in de duivensport willen we graag op beeld. Denk hierbij aan hoe een duif geringd wordt, het voeren van de duiven, het inkorven van de duiven, het keuren van duiven bij een tentoonstelling, activiteiten op de losplaats etc.

We zouden het leuk vinden deze foto's te ontvangen. We gaan ze opnemen in de nieuwsbrief en als ze heel er bruikbaar zijn, ook voor andere doeleinden gebruiken. De foto's moeten daarom wel van een hoge resolutie zijn.
Stuur foto's
Nieuwe site WOWD.nl: tienduizend bezoeken in twee weken!
Twee weken geleden lanceerde de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven (WOWD) de website WOWD.nl o.a. via een artikel in Op (de) Hoogte. Deze website vertelt hoe we zijn ontstaan, wie we zijn, wat we doen, en hoe u ons kunt bereiken. Maar belangrijker nog: de website is een 'online bibliotheek' waar u alle onderzoeksresultaten sinds de jaren negentig met één muisklik als PDF kunt raadplegen.
Na twee weken kunnen we concluderen dat de website een groot succes is, want hij werd maar liefst tienduizend maal bezocht!
Opvallend is dat bezoekers het meeste kijken naar wie er nou eigenlijk in de WOWD zitten (WOWD.nl > Over ons > Leden), gevolgd door veel belangrijkere zaken, zoals het downloaden van de Risico Tabel Lossingen (WOWD.nl > Producten > Risico Tabel Lossingen) en het bekijken van de publicatiepagina’s op de site (WOWD.nl > Publicaties).

Hebt u nog geen kijkje genomen? Neem dan eens de tijd om op de website rond te neuzen. U zult versteld staan van de studies die in het verleden al zijn gedaan naar belangrijke thema’s als vervoer, weersinvloeden, verzorgingsfactoren en gezondheid. Of u nu duivenliefhebber, bestuurder of lossingsfunctionaris bent: we hopen dat u en onze duiven er de vruchten van plukken!
Klik op de banner voor de site van Giantel!
 
 
Maak een account aan en beheer zelf je gegevens!
Om naar je eigen lid- en ringgegevens te gaan, kun je inloggen op mijn.npoveenendaal.nl. Is je naam niet goed geschreven, klopt je telefoonnummer niet? Pas het hier zelf aan.
En wil je weten welke ringen op je naam geregistreerd staan? Je ziet het met één druk op de knop.
Ook een duplicaateigendomsbewijs vraag je eenvoudig en snel aan. Betaal met IDeal en de aanvraag is direct in behandeling genomen.
Nog geen account? Lees hoe je deze aanmaakt!
Informatief
Vogelgriep
Hoewel er geen beschermings- en toezichtsgebieden meer zijn in Nederland vanwege de vogelgriep, zijn de maatregelen die de overheid eerder nam, nog steeds van kracht. Dit omdat het risico op vogelgriepbesmetting door wilde watervogels hoog blijft en men het risico op besmetting wil minimaliseren.

Voor postduiven gelden echter geen maatregelen. Deze mogen gewoon uitvliegen!
 
Duivensport in de media
Reizen Waes, vanavond om 20.30 uur op NPO3
Tom Waes doet in zijn programma Reizen Waes bestemmingen aan waar de doorsnee toerist niet snel terecht zal komen. Vanavond is hij in China en in het plaatsje Wuhan bezocht hij een duivenverkoop!
Bekijk Reizen Waes
Zilveren speld voor Tiny van Santen
Vrijdag 3 maart jl. was de Algemene Vergadering van Afdeling 6 Noord Holland. Tijdens deze vergaderin, die plaatsvond in Hotel van der Valk Akersloot, nam Tiny van Santen afscheid als secretaris. Zij heeft deze functie jarenlang vervuld en als blijk van waardering ontving zijn van Harrie Meijners, bestuurslid NPO, de zilveren speld van verdienste!
 
Duplicaataanvragen
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
Door Philip Geerdink
... Brabantse Superleague zal hij heten
Positief nieuws uit duivenmelkersland. Ik mag u de 'geboorte' aankondigen van een nieuwe samenwerking tussen de vier Westbrabantse IFC's op ZLU-gebied. Vanaf het seizoen 2017 gaan de IFC's uit Steenbergen, Hoogerheide, Werkendam en Tilburg onderling de degens kruisen op de internationale vluchten. Het is een OPEN competitie en dat wil zeggen dat alle deelnemende liefhebbers die bij een van voornoemde inkorfcentra hun duiven hebben ingekorfd automatisch en zonder extra kosten op de uitslag van Brabantse Superleague worden geplaatst.
Lees verder
Sponsoren

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.