Artikelen

 
Vacature
Secretaris NPO (M/V) gezocht!
Door het plotselinge overlijden van onze secretaris, zijn we genoodzaakt deze ontstane vacature in te vullen. Bent u degene die mee wil bouwen aan een professionele organisatie?
Lees verder
Uw duif door een roofvogel aangevallen? Maak er melding van!
Het probleem dat postduivenhouders ervaren met roofvogels is de laatste jaren alleen maar groter geworden. Regelmatig wordt een duif slachtoffer van een slechtvalk of bijvoorbeeld sperwer. Om het probleem écht inzichtelijk te maken - waar in Nederland vallen de meeste slachtoffers - is er nu een meldpagina op de website van de NPO. Is uw duif slachtoffer van een aanval, meld dit dan. Met een goed gevulde database kunnen we ook naar andere partijen toe duidelijk maken dat het niet om incidenten gaat!

Versie 1
De pagina die nu online staat is een eerste versie. Deze werkt al prima, maar u zult merken dat er komende weken nog wat aanpassingen worden gedaan aan onder andere het uiterlijk.
Meld een aanval
GPS2021: een prachtige, gezonde toekomst
Vragen en antwoorden
Deze week een paar nieuwe vragen op de site GPS2021 in de rubriek 'vragen en antwoorden'. Komende week komen hier nog meer vragen en antwoorden bij. Hou deze site dus in de gaten. Ook een vraag? Stel deze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ga naar de vragen en antwoorden
Van het Bestuur
Nieuws uit de Bestuursvergadering van 14 maart
Op 14 maart was het Bestuur weer bijeen om een omvangrijke agenda af te handelen. Men begon met het bespreken van de mededelingen van de agenda. Deze gingen over de waarde van het pand in Veenendaal en de mogelijkheid om met verschillende sportbonden samen te werken. Ook de gesprekken met het pensioenfonds en de adviseur op pensioengebied voor de medewerkers van het bureau zijn aan de orde geweest. Daarna zijn de kampioenschappen voor 2017 besproken. Omdat de Ledenraad nog geen besluit heeft kunnen nemen, zijn deze nog niet vastgelegd.
Toch hebben afdelingen aangegeven behoefte te hebben aan het voorstel om hun leden in te kunnen lichten. Het zal daarom op zeer korte termijn onder voorbehoud van vaststelling worden gepubliceerd.
Lees verder
Informatief
Maatregelen Vogelgriep Nederland, België en Frankrijk
Hoewel er geen beschermings- en toezichtsgebieden meer zijn in Nederland vanwege de vogelgriep, zijn de maatregelen die de overheid eerder nam, nog steeds van kracht. Dit omdat het risico op vogelgriepbesmetting door wilde watervogels hoog blijft en men het risico op besmetting wil minimaliseren.
Voor postduiven gelden echter geen maatregelen. Deze mogen gewoon uitvliegen!

Vanuit België ontvingen wij vandaag het bericht dat ook daar de duiven weer uit mogen vliegen zonder beperkingen. Vanaf volgende week kunnen daar weer africhtingen en vluchten plaatsvinden.

Frankrijk heeft de maatregelen als volgt geformuleerd:
De wedstrijden met postduiven met vertrek, aankomst, overvlucht of deelname van duiven afkomstig uit een ecologische of administratieve zone, welke door het hoofd van het departement zijn onderworpen aan maatregelen ten aanzien van aviaire influenza onder vogels in het wild, zijn verboden. Echter, buiten de besmette zones zijn wedstrijden toegestaan.
 
 
Vacatures
Kandidaten gezocht voor de Dispensatiecommissie
In december 2016 is door de Ledenraad NPO een nieuw dispensatiereglement aangenomen. Een basislid gaat een dispensatie voortaan aanvragen bij de Commissie Dispensaties. Deze commissie stuurt een gewogen en deugdelijk gemotiveerd advies aan het NPO Rechtscollege.
Lees verder
Eigenaar gezocht
Van wie is de duif met ringnummer NL2010 5019799?
De duif met ringnummer NL 2010 5019799 is opgevangen, maar deze duif staat nog steeds op de vereniging waar deze destijds aan is uitgegeven. Zij kunnen niet meer achterhalen naar wie de ring is gegaan. Is dit uw duif? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Duplicaataanvragen
Aangevraagde duplicaten 14 maart 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
Sponsoren

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook