Artikelen

 Je moet ook willen veranderen, liefhebbers die nog willen blijven hangen in het stenen tijdperk benadelen en blokkeren de noodzakelijke vooruitgang die wordt gewenst door de npo dat alle duiven die in de container ziiten voorzien zijn van een chipring. Ik ben fondliefhebber maar misbruik nou niet de situatie om te zeggen daar heb ik geen tijd voor, of een fondmelker wil zo weinig mogelijk extra tijd hierin steken omdat de tijd ontbreekt. Grote kul.
In het winterseizoen kun je reeds zorgen dat alle oude duiven gechipt zijn voor 1 maart. Als je in januari je nieuwe ringen krijgt dan kun je ze allemaal meteen koppelen aan een chipring.
Je hebt dan reeds alles klaar voor nieuwe seizoen.
De chipringen doe je pas in het seizoen om als de jonge duivenvluchten beginnen. Het kaf is reeds vertrokken dus je houd chipringen over voor volgend seizoen.
In het seizoen heb je alle tijd nodig voor de hoofdzaken en niet de bijzaken zoals chipringen. Ook voor fondliefhebbersgeldt dat ze vanaf half maart heel veel tijd steken in hun vliegers om optimaal te presteren. De conclusie die hier meermaals wordt getrokken dat fondliefhebbers in mei wakker worden slaat nergens op.
Je zult in de rustige tijd al je zaakjes op orde moeten brengen, dat is ook wat Npo bedoeld met de nieuwe koers. Maar nogmaals je zult wel moeten willen veranderen. Ik wens eenieder eeen goed seizoen toe met ECS



Pieter Guelen