Artikelen

 

 
Nationale Concoursen
GrandPrix Beyers - Nationaal St. Vincent
Inmanden dinsdag 13 juni, Lossing vrijdag 16 juni
Het vliegseizoen 2017 is in volle gang en dat betekent dat ook de Nationale Concoursen er weer aan komen. Hoewel we dit jaar minder vluchten op het programma hebben staan dan voorgaande jaren, gaat het wel om vier échte Nationale vluchten. En we houden we de traditie in stand dat we starten met Nationaal St. Vincent.
Lees verder
Opgevangen duiven
Een duif opgevangen? Laat het de eigenaar weten
Het is jammer dat veel liefhebbers, wanneer er een vreemde duif in het hok komt, niet de moeite nemen om de eigenaar hiervan op de hoogte te stellen. Ook al wordt een duif niet altijd opgehaald, meld het toch altijd! Elke liefhebber wil graag weten waar zijn duiven zijn gebleven.

Melden kan heel makkelijk via de website!
Van de meeste leden is een e-mailadres bekend in het ledenbestand. In dat geval kunt u direct een bericht sturen aan de eigenaar.

Hebt u een e-mailadres, maar is dat niet gekoppeld aan uw lidgegevens? Geef het e-mailadres dan snel door!
 
Superuitslagen
H. Ulijn en Zn uit Berghem Issoudun
Op 27 Mei 2017 stond de eerste Eendaagse fondvlucht van het seizoen gepland voor Afdeling 3 Oost Brabant. De week voor deze vlucht lieten waren de weersvoorspellingen duidelijk; het zou zeer warm worden met een matige wind uit het zuid-oosten. Op Social Media werd door de kenners al geschreven: ‘dit is het echte duivenweer waar we lang op gewacht hebben’.
Lees verder
Superuitslagen
Superuitslagen van deze week!
CategorieNaamWoonplaatsAfdelingUitslag
2 Bert & Roger Martens Elsloo 4 Issoudun
2 John Romein Twello 8 Soissons
Geef ook uw SUPERUITSLAG door!
Van het Bestuur
Excuses NPO bestuur aan familie Droog
Afgelopen donderdagmiddag bracht NPO voorzitter Maurice van der Kruk een bezoek aan de familie Droog in Andijk.
 
Tijdens dat bezoek werden excuses aangeboden voor de gemaakte bestuurlijke fouten en het verloop van de procedure controle gebruik oneigenlijke middelen na de wedvlucht Pau in juni 2016.
 
Het is duidelijk geworden dat daarmee de 1e prijs op Internationaal Pau wederom gevierd mag worden!
 
Hopelijk is met deze duidelijkheid een langdurige periode van onduidelijkheid afgesloten, zodat het voor de familie Droog weer mogelijk is de positieve sportbeleving terug te krijgen. 
De voorzitter ging huiswaarts met de opmerking dat de reglementen verbeterd moeten worden.
Opgevangen duiven
Ander telefoonnummer Centraal Hok 34
Het Centraal hok 34 in Oldenzaal heeft een ander telefoonnummer! Ze zijn te bereiken via 0541-769046. Mobiel bellen kan ook: 06-87966895
 
 
 
In de media
Uw duiven op het bioscoopdoek?
Voor een nieuwe bioscoopfilm 'Gek van Geluk'  is de producent op zoek naar duiven. De film wordt geregisseerd door Johan Nijenhuis, bekend van films als Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft en komt eind dit jaar in de bioscoop. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Plien van Bennekom, Matteo van der Grijn en Henry van Loon.

Een van de hoofdpersonages brengt een ander personage mee naar een oude en verlaten boerderij. Op het moment dat zij binnen komen, vliegt er een tiental duiven weg.
 
De draailocatie is in Emst. Vanaf half Juni t/m eind juli wordt de film opgenomen. Uiteraard worden kosten vergoed.
 
Woont u in de omgeving Emst en lijkt het u leuk om uw duiven in een bioscoopfilm terug te zien? Wilt u eerst nog vragen beantwoord hebben? Belf of e-mail de productie assistent Marlon van der Strigt: 020 760 1964.
 
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 8 juni 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
 
 
 
Sponsoren

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.