Artikelen

Door Anke Ouwehand / Fred Kramer

Na een moeilijke eerste vlucht van het seizoen konden de duiven alweer aan de bak en dit keer vanuit Vierzon. Waar het voor de één misschien zaak was om de broodnodige puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten, was het voor ander vooral zaak om de topvorm vast te zien houden op de hokken. Met een zilveren plek op Gien en met twee duiven binnen de top 10 lieten Jan & Joke al zien dat de gewenste vorm er was. En met een heerlijke voorsprong pakken ze nu de winst op Vierzon!

De duiven in Vierzon verlieten om half zeven de wagen en de verwachting was dat het wel eens een snelle vlucht zou worden. Om negen over één valt de winnende jaarling op de klep bij Jan & Joke, op een afstand van 618 kilometer. En nu komt het… deze super jaarling pakte op Gien al de 2e plaats! Over deze topprestatie en deze kanjer van een jaarling willen we natuurlijk meer weten. We namen contact op met Jan & Joke om de felicitaties over te brengen.

Ook Jan & Joke maken dankbaar gebruik van de meldingen en na een melding in Zuid-Holland zijn ze aan het rekenen geslagen. Als je er dan eentje ziet aankomen en je kijkt op de klok dan weet je dat het een hele vroege duif moet zijn en dat was ze.

Zoals gezegd speelde deze jaarling dame op Gien al een 2e in de Fondclub en pakt nu zeer overtuigend de 1e plaats. Het moge dan ook geen verrassing zijn dat zij op dit moment aan kop gaat in alle klassementen.

De duiven bij Jan & Joke gaan twee per dag los voor de training, echter wordt er ook veel gereden met de duiven. Het systeem van dag en nacht in de ren past hen prima en hierdoor is aanlopen dan ook niet aan de orde. De duiven worden goed aan de tand gevoeld want ze gaan elke week mee. Opvallend is dat de winnares als jonge duif niet heel bijzonder was, maar wel heel veel ervaring heeft opgedaan, want ze is tot het eind aan toe mee geweest en heeft dus alle vluchten meegedaan.     

In de afstamming van de winnares vinden we, hoe kan het ook anders, de bekende “Joke”. Ook zien we een ruil terug in de afstamming met Eric Renaud en de winnaar van 1e Chateaudun Fondclub 2011. We mogen concluderen dat Jan & Joke niet alleen over een super vlieghok beschikken, maar ook over een gouden kweekhok, want de nakweek is fantastisch.

Als we tot slot nog even kijken naar het prijspercentage van 67 mee en 45 in de lijst, dan blijkt dat de wind er goed onder zit in Wormerveer.

De 2e plaats gaat naar A. Kat & Zn uit Westzaan, die al snel weer super presteren na de verhuizing. Op de 3e plaats vinden we L. van der Sluis uit Uithoorn, met overigens slechts drie duiven mee er twee draait!

De volgende vlucht op het programma is de attractievlucht Bourges en is het de vraag wie er met de geldprijzen vandoor gaan?


Jan en Joke van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning, welke jullie weer kunnen bijschrijven aan de lange lijst van topnoteringen die jullie hebben behaald. Ook de nummers 2 en 3 van harte gefeliciteerd!

DE TOP 10
1.
Comb. J. & J. Kaman, Wormerveer 2. A. Kat & Zn, Westzaan 3. L. van der Sluis, Uithoorn
4. J.P. Konst, Aalsmeer 5. J.Th. van Hazebroek, Haarlem 6. Comb. De Waard-Pirinu, Velsen Noord
7. B. Thiele, Velserbroek 8. G. Weel, Heemskerk 9. Comb. Paap & Paap, Zandvoort
10. A.I.J.M. Snoek, Volendam

VOORAANKONDIGING SCHENKING JAN & JOKE KAMAN
In het najaar organiseren wij een jonge duiven- en bonnenverkoop. Jan en Joke doen een uitzonderlijke schenking : Een kind uit de winnares van Vierzon, welke dus ook al een 2e vloog op Gien en wie weet wat deze kanjer nog meer in huis heeft. Wie o wie gaat er straks aan de haal met deze super schenking? Meer weten over de veiling? Hou dan de website in de gaten : www.fondclubnh.nl