Artikelen

Secties
Wij helpen u bij uw keuze
Om betrokkenheid en inbreng van leden te vergroten en zo de duivensport sterker te maken, zijn sinds mei 2017 vier secties gestart. Leden van de NPO zijn stemgerechtigd in twee secties.
Uw keuze nog niet gemaakt? De NPO Keuzewijzer helpt om te bepalen welke secties voor u het best passend zijn.

NPO leden zijn stemgerechtigd in twee secties, dit betekent echter niet dat u zich beperkt tot deelname met uw duiven in de betreffende secties. Uw duiven kunnen uitkomen in alle wedvluchtdisciplines
Ga naar de NPO Keuzewijzer
Liefhebbers
Duivenliefhebber met Ministerfunctie
Gisteren zijn de nieuwe ministers van het kabinet-Rutte III officieel beëdigd. Minister van Buitenlandse Zaken is vanaf nu Halbe Zijlstra. Halbe was jarenlang lid van de NPO en was zelfs een paar jaar secretaris van De Griffioen uit Oosterwolde.
Ook al is hij op dit moment geen actief lid, Nog steeds draagt hij de duivensport een warm hart toe. De aanvraag om de duivensport toe te laten tot het Immaterieel Erfgoed, is door hem ondersteund.

Wij wensen hem veel succes in deze belangrijke functie!
Nationale Dagen
Nieuws van de Nationale Tentoonstellingscommissie
Het vliegseizoen 2017 is nog maar net achter de rug of wij vragen alweer uw aandacht voor het tentoonstellingsgebeuren in het zogenaamde stille seizoen. Zoals u ongetwijfeld inmiddels weet, worden de Nationale dagen dit jaar georganiseerd op zaterdag 9 en zondag 10 december in Autotron Rosmalen. Voor wat betreft de Nationale tentoonstelling werden de laatste jaren alleen onbevlogen duiven tentoongesteld door de liefhebbers van o.a. de Keizer van de Show en Zebra . In afwijking op voorgaande jaren wordt deze tentoonstelling gefaciliteerd door bestuur NPO met als organiserende partij de Keizer van de Show.
Aan de leden van de Nationale tentoonstellingscommissie is verzocht de volgende taken op zicht te nemen:
 1. Het organiseren van een tentoonstelling voor bevlogen duiven (vanaf volgende week in te schrijven).
 2. De liefhebbers tijdens de Nationale dagen in de gelegenheid te stellen hun duiven voor de Olympiade in januari 2019 voor de standaardklasse te laten voorkeuren.
 3. Een klasse organiseren waar door de NPO genodigde liefhebbers op zaterdag en/of zondag een viertal duiven tentoon kunnen stellen..
Door middel van deze vooraankondiging wil de commissie u nu reeds laten weten dat, gesteund door bestuur NPO, wij er alles aan doen om  de Nationale Dagen niet allen een ontmoetingsplek te laten zijn voor de liefhebbers op de beurs maar dat ook de aanwezigheid van vliegduiven onderdeel moet zijn van het hele Nationale gebeuren!              
Lees informatie over voorselectie Olympiade
Lees informatie over Klasse Genodigden
 
 
 
Nationale Dagen
Verkoop bonnen en duiven!
Een Nationale Verkoop van duiven in het kader van de Nationale Dagen ontbreekt ook dit jaar niet. De opbrengst wordt besteed aan de Nationale Dagen 2017 zodat liefhebbers uit heel het land gratis entree hebben. En daarvoor hebben we de steun van de boegbeelden, de toppers, binnen de organisatie nodig.

Aankomende week krijgen kampioenen en bekende personen binnen de duivensport een brief waarin wordt gevraagd om ook dit jaar weer hun steun uit te spreken voor de organisatie hieromtrent. Vanaf volgende week verschijnt wekelijks een lijst in ODH en Het Spoor der Kampioenen met de reeds toegezegde schenkingen.

 Op maandag 11 december 2017 lopen de verkopen af op de verkoopsites gps-auctions.nl en op toppigeons.com.
Doe een schenking
De bonnenverkoop wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ledenraad
4 november 2017 - Ledenraad NPO
Volgende week, zaterdag 4 november 2017, is de Ledenraad NPO . Deze wordt gehouden bij Zaal Verploegen in Wijchen.

De agenda:
 1. Opening
 2. Appèl der afgevaardigden
 3. Vaststelling notulen Ledenraad d.d. 15 mei 2017
 4. Begroting 2018
 5. Voorstellen Bestuur
 6. Voorstellen Afdelingen
 7. Mededelingenmap
 8. Rondvraag
 9. Sluiting
Bekijk ook de ingekomen amendementen.
Ter informatie: de ingekomen brief van Afdeling 5.
Duif gevonden
Wie is de eigenaar van NL 2017-1841913?
De duif met ringnummer NL 2017-1841913 is bij iemand aan komen vliegen, maar er is geen eigenaar bij dit ringnummer bekend. We zijn daarom op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Is dit uw duif? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Harrie Helming Generaal Kampioen
PV de Luchtbode Borne
Harrie Helming werd generaal kampioen in zijn vereniging PV de Luchtbode in Borne. Op 23 september werd hij door het bestuur van de vereniging gehuldigd. Zij plaatsten een boog bij zijn huis en hebben daarna nog geborreld tot in de late uurtjes.

De aanwezigen bedanken Harrie nogmaals voor de gastvrijheid.
Nieuwsbrief
Uw kampioenenhuldiging in ODH
Vanaf deze week geven we in Op (de) Hoogte ook de kampioenen een podium die op het niveau van de vereniging, het samenspel of afdeling het hoogste podium bereikt hebben.

Bent u zo'n winnaar? Zorg voor leuke foto's en een stukje tekst.
Stuur gegevens over uw huldiging in!
Agenda
Activiteiten van verenigingen
Het vliegseizoen is weer voorbij en dat betekent dat er weer tentoonstellingen, huldigingen en andere activiteiten op de agenda staan. Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 26 oktober 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
 
Erelid Willem Wassenaar overleden
13 oktober jl. is Willem Wassenaar uit Abcoude overleden. Wij ontvingen dit trieste bericht begin deze week.
 
Willem nam ruim 10 jaar geleden afscheid van de Tentoonstellingscommissie van de NPO. Hiermee legde hij zijn laatste functie in de duivensport neer, maar zijn staat van dienst voor de duivensport was enorm. Zo maakte hij ooit deel uit van het NPO-Bestuur, hij was tweede voorzitter. Dezelfde functie had hij binnen de N.A.B.v.P en vijften jaar lang was hij voorzitter van de Afdeling Amsterdam. Daarnaast was hij nog negen jaar lang voorzitter van de straf- en arbitragecommissie van Noord-Holland.
Voor de NPO was hij verder nog jarenlang voorzitter van de Nationale lossingscommissie en was hij betrokken bij de organisatie van de Olympiade in 1979 in Amsterdam. Hij nam hierna ook zitting in de Olympiadecommissie. Tenslotte maakt hij ongeveer 25 jaar deel uit van de hoofdcommissie van de Nationale Manifestatie.

Willlem Wassenaar ontving voor deze vele functies een gouden speld van verdienste.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe!
 
 
 
Nationale Kampioenschappen
Nationale kampioenschappen nog steeds niet definitief
Voor het 2e jaar op rij lukt het niet om de juiste uitslag van de Nationale Kampioenschappen klaar te hebben voor eind oktober.
 
Degenen die verantwoordelijk zijn hiervoor zijn op de hoogte van deze problematiek maar lossen het niet op. Deze problematiek bestaat al een aantal jaren en dus niet alleen voor dit NPO Bestuur een doorn in het oog, maar ook van haar voorgangers.
 
Het gevolg is dat liefhebbers worden gedupeerd en niet opgenomen worden in de tussenstanden en eindstanden waarin zij in de veronderstelling leven dat alles goed geregeld is.
 
Om het beeld te schetsen:
Op het moment dat verenigingen aan de rekenaars de D en W bestanden hebben ingezonden en de voorlopige uitslagen zichtbaar worden gemaakt op de Compuclub-site, is het nog aan de afdeling om de U bestanden te (laten) inzenden.  Ondertussen zijn de laatste ook binnengedruppeld.
In de afdelingen waar gerekend wordt door andere rekenaars blijft het een probleem om de bestanden te ontvangen.
Tot op vandaag zijn van de Afdeling 3 en Afdeling 4 nog niet de volledige bestanden binnen en de weken van interactie en bevragen hebben nog niet geleid tot afronding.
 
De komende dagen verwachten wij duidelijkheid te verkrijgen van bovenstaande afdelingen over het volgende:
 • Afdeling 3 wat te doen met de uitslagen van Samenspel CC Eindhoven en Samenspel de Kempen?
 • Afdeling 4 wat te doen met de wedvlucht J28? 
Liefhebbers en bestuurders/verantwoordelijken doorbreek deze trend en los het de komende dagen op en leg een goede basis voor de toekomst!
 
NPO Bestuur
 
 
Nationale Kampioenschappen
Voorlopige eindstanden NK
De voorlopige eindstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 staan op de site van CompuClub.

De reclametermijnen voor alle categorieën zijn door Bestuur NPO verlengd. De reclametermijn loopt tot en met 31 oktober 2017. Reden hiervoor is dat alle afdelingen alsnog de gelegenheid moeten krijgen hun uitslagbestanden in te sturen.

De huldiging van de winnaars vindt plaats tijdens de Nationale Dagen in Autotron. Op zaterdag 9 december komen de kampioenen vanaf 19.00 uur op het podium. Uiteraard worden de winnaars hiervoor persoonlijk uitgenodigd.
Ga naar de uitslagen
Informatie
Brief aan alle verenigingen
Afgelopen maandag hebben alle verenigingen een brief ontvangen met het verzoek de inkorfstaten van afgelopen seizoen naar het kantoor in Veenendaal te sturen.
Lees de brief
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

16 oktober 17
  Nieuwsbrief duiven - Oktober 2017 Antibiotica-Probiotica-Paratyfus   Regelgeving In een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat het ongebreidelde gebruik van antibiotica tot ongewenste nevenwerkingen...

Columnist in Spotlight

15 januari 18
Ik werd er gisteren fijntjes aan herinnerd....
28 december 17
  Het is er weer de tijd voor. Iedereen wenst...
19 december 17
Mooie middag gehad met de overnachters uit de...
07 december 17
Wordt aan gewerkt              Project late jongen dan toch maar...
04 december 17
Gisteravond schaatsen kijken, wereldbeker van...
10 november 17
Vorige week publiceerde ik een blog dat de...
02 november 17
Discussies zijn weer behoorlijk opgelopen. De...
16 oktober 17
Het winterseizoen is hier ook begonnen. Drie...
27 september 17
Eind September Vliegseizoen 2017 is weer...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 januari 18
Auteur: 25 december 2017 Tijdens de nationale NPO dagen, dit jaar weer in...
23 december 17
… een fenomeen op zichzelf. Een man met een plan en eigenaar van steengoede stamduiven....
22 december 17
Eindejaarsaanbiedingen bij « Hobbyshop Van Tilburg » Folder 1folder...
21 december 17
In het vroege voorjaar van 2016 bemachtigde Arie Bustraan Pigeons via Pipa een door ons...
20 december 17
Mooi stukje over duivensport in Limburg
20 december 17
Lijnzaad, superfood! Lijnzaad (Linum usitatissimum L.) is het zaadje van de vlasplant....
18 december 17
Werk in uitvoering Vraagt u zich ook weleens af waar uw NPO-bestuur zich zoal mee bezig...
18 december 17
Ad Valk; MIDDAGLOSSINGEN!!!!!!!! Nederland opdelen in 4 sektoren. Een grens trekken van...
17 december 17
Klik hier onder om naar de Livestream te gaan   Link klik...
16 december 17
( 4 ) John van Heel Maria Hoop : De man uit Maria Hoop die heeft ook de balans op...
14 december 17
Opnieuw kregen we vanuit Engeland super referenties binnen, ditmaal van Malik & Khan,...
13 december 17
Afgelopen zondag huldigde Cureghem Centre, de hoofdinrichter Barcelona haar kampioenen...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40