Artikelen

Nationaal Inkorfcentrum Lekkerkerk

Verslag nationaal Chateauroux

In concours 249 duiven
Afgelopen zaterdag stond nationaal Chateauroux op het programma. De vlucht waar de dagfondspelers naar uit kijken. Een landelijke lossing geeft meer spreiding van de duiven en dat blijkt ook deze keer weer uit de uitslag.

Door de meldingen op de voorvlucht was het duidelijk dat er voor een echte vroege voor half vier gedraaid moest worden. Om 15:26 valt bij Martin van Zon zijn 1e getekende op de plank. De 1e prijs in ons inkorfcentrum en ook landelijk een vroege duif. Een ieder kent Martin van Zon, al vele jaren een topspeler en nadrukkelijk aanwezig met een mening binnen de duivensport. Een aanrader is zijn website, (www.martinvanzon.com) leerzaam en altijd leuk om te lezen.

Terug naar de winnende duif van deze vlucht. De weduwnaar met het ringnummer 14-1069695 is met recht een superduif. Hij gaat door het leven met de naam Brutus en deze heeft hij niet voor niets van Martin gekregen. Het is een Havenith doffer uit Martin zijn beste lijnen. Hij won al meerdere 1e prijzen zowel in de club als in groot verband. Dit jaar won hij bijv. in de club een 1e van Asse Zellik en als jaarling won hij al van Blois een 1e in het samenspel Gouwe en IJssel (3e NPO tegen 15563 duiven). Vorig jaar was Brutus de beste oude duif in de club met 15 prijzen waarvan 7 bij de eerste 10. Kortom, wat een genot om zo’n duif op je hok te hebben. Vorig jaar wilde Martin Brutus al op het kweekhok plaatsen maar op aandringen van zoon Jochem bleef hij nog op het vlieghok. U weet inmiddels het resultaat!!!

Al met al een schitterende vlucht met topduiven in het snuitje van de uitslag. Op naar de laatste dagfondvlucht.
Eerste 10 op de uitslag;
1. Martin van Zon
2. S. Bos
3. J. Wachtendonk
4. Martin van Zon
5. G. van Eck
6. J.K. Ouwerkerk
7. J.K. Ouwerkerk
8. A.W. Bresser
9. Leo Rook
10. W.J. Noorlander