Spotlight

dinsdag 25 februari 2020

We zijn weer een weekje verder en het zal binnen de muren van duiven minnend Nederland wel flink borrelen ,als schrijf ik dit fout , het moet zijn binnen duivenhoudend Nederland want duiven minnend Nederland weet al een tijdje welke koers ze willen gaan varen . Duidelijk een liefhebber vriendelijker koers dan dat van de lui die nu in Papendal zitten, dus tijd dat de machtswisseling snel tot stand komt al had ik dit graag voor de voorjaarsbeurs gezien. Zelf zal ik niet naar de beurs gaan omdat ik weet dat als ik bestuursleden van het NPO tegen het lijf loop ik mijn mond niet kan houden en zelfs mijn handen zouden gaan jeuken. Zelfkennis is een rijkdom zei mijn moeder altijd en daar handel ik dan ook naar. Waarom zou ik de ellende opzoeken.

Een liefhebber zei tegen mij dat hij mij tegenwoordig nogal mild vond in mijn columns , ik vind dat nogal meevallen want als je ze goed leest snij ik vaak toch diverse dingen aan waar ik mijzelf soms aan erger , meestal probeer ik er een ludieke draai aan te geven en toch op te schrijven. Inderdaad kom ik ook wel een krachtig uit de hoek maar dan is mijn ergernis echt opgelopen. Tevens ben ik mij er van bewust dat sommige zich ook weleens aan mij zullen ergeren,maar zo zit het even nu eenmaal in elkaar.

Vandaag was ik weer even bij duivenvriend Koos Filarski op zijn landje , en als ik het altijd ergens goed naar mijn zin heb is het bij duivenvrienden in hun duivenpraathuis. Maar Koos heeft veel om handen momenteel en had dus meer werk dan dat hij echt aankon en schoten diverse vrienden hem te hulp. Drainage werd er rondom zijn hokken aangelegd , geulen gegraven , bomen en struiken gekapt , een toe gangpad met snippers uit de versnipperaar gemaakt

andere paden opnieuw betegeld en het tuinhuis opnieuw van dakbedekking voorzien , plafond geschilderd , vloer geschrobd enz. Zijn vrienden hebben echt hun best gedaan.

 

 

Vandaag was het er ook weer gezellig maar toen Koos zijn kennis in het ombouwen van het gascomfort ging steken ben ik snel weggegaan wel even een paar fotootjes gemaakt en met de woorden ,, ik heb de plaatsjes om te bewijzen dat het mooi was,,. Volop hilariteit natuurlijk maar ook zoiets kan bij Koos in zijn huisje. De sfeer is leven en laten leven en ieder in zijn waarde laten. Het is altijd heerlijk om een paar uur in de week even met andere melkers te praten dan weet je vaak hoe sommige vlaggen erbij hangen, want alleen zijn we helemaal niks en samen weet je al gauw meer van de hoed en de rand aangaande de duivensport.

Hier liggen er nu volop kleine jongen in de schotels en ook dat heeft wel wat, twee koppels eieren waren kapot geknokt en over de zestien koppels was er slechts één eitje onbezet. Bij één koppel van de kapot gevochten eieren heb ik een koppel eieren van de kwekers gelegd en bij andere koppel waarvan de duivin de ,,Crazy Bolt,, ( één van mijn beste duiven) leggen inmiddels al nieuwe eieren. Alles gaat gewoon heel voorspoedig en eigenlijk vind ik het tegoed gaan en dan word ik steeds nerveuzer want ook dat vind ik niet echt prettig , ik word dan gewoon wantrouwig aangaande de goede situatie.

Bij de kwekers snap ik het af en toe gewoon zelf niet , liggen er bij een koppel drie eieren en bij een ander koppel vier terwijl ze tussentijds toch niet van de eieren zijn afgelopen dus ….. vandaag de tijdschakelaar er bij de kwekers afgehaald. Daar wordt nog een koppel om gekoppeld en dan zit de kweek er feitelijk alweer op . Ook bij de vliegduiven worden morgen de tijdschakelaars ingesteld en gaan om achttien uur de verduistering platen ervoor, bij de jonge duiven gaan ook om zes uur de schuiven voor de dakramen dicht en de gordijntjes voor de uitvliegramen , kortom het spel is op de wagen. De één gaat vroeger en de ander wat later starten met verduisteren en andere verduisteren helemaal niet, dat is maar goed ook anders zouden we allemaal op hetzelfde moment pieken en dan is 80 % weer kansloos. Basis is dat je een eigen plan bedenkt en dan hoopt dat je er over drie maanden staat. En als we er dan allemaal een keertje staan om de beurt zijn we aan het einde van het seizoen allemaal tevreden en is de duivensport gered, hihi.

Veel succes allemaal en tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.

 
dinsdag 25 februari 2020

De Jonge duiven komen geweldig op.

De pas geboren jonge duiven groeien geweldig op. Alle 35 jonge zijn uitgekomen en inmiddels geringd. 20 Met Lady's League ringen en 15 met gewone ringen. Ik kan met voorstellen dat u nu gaat denken; gaat hij nu ook meedoen met deze competitie?. Nee is hierop het antwoord. Maar mijn Maatje zijn vrouw wel dus daarom zoveel mogelijk geringd met LL ringen. 

Kweekduiven weer op jonge en de 1e ronden er bijna af.

De jonge van de 1e ronden kunnen er eind van de week af bij de vliegduiven. De duivinnen beginnen al weer te leggen. Als de jonge eraf zijn gaan de duivinnen gelijk bij de doffers weg. De doffers mogen dan nog max. 5 dagen op de eieren zitten en dan worden ze weggenomen en staan ze op weduwschap. Om te starten met het loslaten van de vliegduiven gaan we nog niet aan beginnen hier. Veel te gevaarlijk nog met de roofvogels. De oude duiven komen niet eerder buiten dan het eerste weekend van Maart en dan ook nog maar heel even. Een week voor het loslaten krijgen de duiven een week lang een calcium bruistablet in het water om blessures te voorkomen. Nadat de duivinnen en de jonge weg zijn bij de vliegduiven krijgen de duiven 2 a 3 dagen niets te eten. Ze moeten eerst ontzwangeren zeg ik altijd. De hormonen huishouding dient eerst weer op peil gebracht te worden. 

Rondje langs de velden

Vandaag, maar dat doe ik natuurlijk elke dag 2 keer, een rondje langs de velden gemaakt. Soms heb je van die dagen en dan ben je lekker in je hok bezig en komt het besef dat je denkt: pfffff wat hebben mijn Maat en ik toch een kwaliteit onder de pannen zitten. Althans, dat maken wij ons natuurlijk wijs. Allemaal nieuwe duiven waar geweldige papieren bijzitten. Maar we weten allemaal dat als je een stamboom inkorft deze zeker geen prijs zal vliegen. 2 Koppels die we hebben zitten zijn bewezen kweekkoppels. Althans, daar zijn meerdere goede duiven uit gekomen. Het is dus volledig afwachten wat het gaat worden. Veel jaarlingen op het kweekhok momenteel en tja, dat moet zich dus nog gaan bewijzen. Hier krijgen ze er 3 jaar de tijd voor om het te laten zien.

dinsdag 25 februari 2020

 

artikel nr 49

Dit verhaal schreef ik dus 11 jaar geleden . Ik heb het wat op gesmukt en aangepast .
Foto’s toegevoegd uit een album . Beelden van bijna 50 jaar geleden . Beetje wazig , maar in mijn geheugen haarscherp gegrift ....voor altijd . Mooi was die tijd .....

Een passage over de bankencrisis van enkele jaren geleden  heb ik verwijderd , omdat we het ondertussen gewoon geworden zijn van bestolen te worden door witte boord criminelen . Omdat we het gewoon geworden zijn dat er nog maar één ding telt en dat is GELD . Het slijk der aarde ...
Zelfs de door ons verkozen politiekers doen niet meer wat van hen verlangd wordt !
Ze zitten in uw zakken en kunnen zelfs geen regering op de been brengen .
SUKKELS !!  

Omdat mijn geliefde , warme, gastvrije Vlaanderen , land van pensen en Vlaamse kermissen , land van coureurs en duivenmelkers , verworden is tot een oord dat hoogst onveilig is , waar eigenbelang en verzuring troef zijn .

Waar je niet eens meer zeker bent dat uw kind veilig is in handen van de dagmoeder . Omdat gestoorde gasten om het even waar een bloedbad kunnen aanrichten .

Wie durft er zijn kind nog op straat laten spelen en wie durft er na 22 uur nog een wandelingetje maken ?

Moeten we dan van elk kinderdagverblijf , van elke school , een versterkte burcht maken ?

In mijn jeugd was ons dorp één groot fabeltjesland en we speelden op straat tot het donker werd . En op een dag zaaide een door gedraaide gek dood en geweld in een kinderdagverblijf en werd fabeltjesland te Dendermonde definitief gesloten . VERSCHRIKKING ……

Niemand moet verwonderd zijn , na alles wat ik zie en gezien heb  , na al dat bloed en geweld dat van mijn TV scherm spat , na al die zever en onverdraagzaamheid , dat ik mij meer en meer terug trek op mijn stekje hier te Lissewege .
Het is onderhand ook al 15 jaar dat ik hier kan genieten tussen mijn gevleugelde vrienden ...

Voor mij persoonlijk zijn mijn duiven een zegen .

Een toeverlaat ! Ver van al die ellende zie ik de jongskens opgroeien in de nesten , zie ik ze pluimpjes krijgen en duif worden .

En ik kijk uit naar de dag dat ze hun eerste stappen zullen zetten , hun eerste vleugelslagen .

“ Kijk mama ! Ik kan vliegen …Als ik dan weer met de leermand op stap kan . Als ik ze dan zie huiswaarts trekken , hoog tegen de stralende hemel , heb ik een hart als een koekebrood . Mijn definitie van geluk en hoop . Begrijpen we elkaar ?

En daarom wens ik iedereen veel vreugde in onze hobby, want daarbuiten is het lang niet alles …..

Maar goed , ik was bezig aan een verhaal , en door omstandigheden , lag het zaakje stil , onder andere door een virusaanval op mijn pc .

In het voorjaar van 1972 stond ik dus ” op trouwen “ en de datum lag reeds vast .

Een detail moest echter nog geregeld worden . Een huis .

En dat was niet simpel !

Er was een schaarste aan beschikbare woningen in Dudzele en als je er niet als de kippen bij was mocht je het vergeten .

 

Gelukkig kenden wij enkele mensen die ons op de hoogte hielden van de laatste nieuwtjes in het dorp en zodoende kwam ik te weten dat er een geschikt huisje zou vrijkomen , in de zomer , toebehorend aan een zekere Braems . Ik geloof dat zijn voornaam Gerard was maar het was  nogal gebruikelijk dat velen benoemd werden , alleen door hun achternaam . Braems dus !

Groothandel in aardappelen . Een patattenboer , die bij hem thuis ook nog wat varkens kweekte en verder alles verhandelde waar geld mee te verdienen was .

Hij stond gekend als een zonderling , een vrek , een gierigaard .

Om dat te staven vertel ik jullie , dat , jaren na zijn dood , men tijdens verbouwingswerken enkele tonnen kolen vond , in een dicht gemetste ontoegankelijke opslagplaats , waar niemand het kon vermoeden …..waar niemand iets van wist !!

De bedoeling van deze geheime stock was een verzekering tegen slechte tijden ..tegen oorlog…

Zijn zoon André kende ik beter omdat hij ongeveer van mijn leeftijd was . Hij had helemaal geen aardje naar zijn vaartje , want hoe schraperig “ den ouden “ , hoe vrijgeviger de jonge Braems was .

André was ook een echte grappenmaker . Eens moest hij verplicht   thuis blijven om voor de “ beesten “ te zorgen terwijl vader lief commercie ging bedrijven langs de baan ….Het eten van de varkens bestond uit brood en aardappelen ( dat was slim bekeken want de uitgeselecteerde , kleine en beschadigde patatjes brachten zodoende nog iets op !! ) en roggemeel dat aangemaakt werd met water. Uit pure baldadigheid werd dit zootje door André , aangemaakt met pure Stella Artois in plaats van water .

De taferelen die ik toen gezien heb zijn onbeschrijfelijk . Mensen die te veel drinken worden varkens , maar varkens die zat zijn ( en dat waren ze !! ) worden precies als mensen…..

 Tijdens een zondagse wandeling met mijn lief zou ik haar het nog bewoonde huisje tonen , gelegen een kilometer buiten het dorp , langs de oude baan Brugge-Knokke , op 2000 vierkante meter grond , alleenstaand , en wat uitermate belangrijk was …..uitermate geschikt om een duivenhokje te plaatsen .

Ze was er meteen weg van , alleen zag het er nogal verwaarloosd en “ verwoond “ uit . Maar ik zou dat allemaal wel arrangeren en na haar fiat trok ik naar de familie Braems .

De vrouw van Braems , Martha , was een brave ziel , maar wat wil je , ze zat onder de knoet ….

En Braems was potdoof en Martha moest heel hard roepen wilde ze iets aan hem verstaanbaar maken .

Op den duur was dat roepen een gewoonte geworden en riep ze tegen iedereen .

En toen ik daar in de keuken zat om te onderhandelen over de huurprijs was dat daar een geroep en getier van jewelste . Onvoorstelbaar !

Uiteindelijk kon ik het huisje krijgen omdat ik van de stiel was en het kon opknappen . Daartoe zou ik het materiaal gratis krijgen en voor de duur dat ik er aan werkte zou de huur 1500 oude Belgische Frank bedragen en daarna 2000 BF. ( 50 euro )

Het huisje zou vrijkomen rond begin juli en zodoende had ik een paar maanden tijd om de meest dringende werken uit te voeren .

Later zou ik , herinner ik mij , nog een serieuze discussie hebben met lepe Braems , rond de te herstellen achtergevel , die echt wel in bedenkelijke staat verkeerde en ik zou die cementeren , dat zou het vlugst gedaan zijn ( want ik wilde ook nog wat tijd om een duivenkotje te zetten )

Maar nee , de vrek vond dat er veel te veel cement in zou kruipen en stelde voor om de voegen uit te kappen en opnieuw te voegen . Restaureren zeg maar.

En ik maar protesteren , maar tevergeefs .

“ Ten andere “ zo sprak hij “ het is nog in uw voordeel ,want zolang ge er aan werkt doet ge 500 frank profijt per maand “

En een paar maanden later zat ik dus , tot ’s avonds laat aan die gevel te prutsen , in het schijnsel van een lamp die ik aan een eind pannenlat vastgebonden had en die schuin tegen de muur geplaatst werd .

Maar ik loop vooruit op de zaken .

Nog even meegeven dat mijn huisbaas nogal geringschattend deed over mijn lief .

“ Van Gent ? Van stad ? “ zei hij smalend “ Dat loopt nooit goed af , een madamtje van de stad .

Breng haar eens naar hier en ik zal eens kijken of ze een stuutte ( boterham ) SCHOON RECHT kan afsnijden van een brood ! “

Jullie moeten weten dat gesneden brood nog niet overal ingeburgerd was en dat er bovendien een supplementje gevraagd werd voor de papieren zak en het snijden .

En de echte vrekken en de echte armen deden voort zoals vanouds en hanteerden het broodmes .

Het was een echte kunst om van dat brood schone gelijkmatige sneden te snijden .

Ondergetekende heeft het als jongen soms geprobeerd in een poging om moeder te helpen en het resultaat was erbarmelijk , met een draai rond mijn oren er boven op . En ik had nochtans zoals ik het ons moeder had zien doen , met het mes eerst een kruis gemaakt op de zijkant van het brood alvorens het karwei aan te vatten ….

Ik zie haar opeens weer staan , levensgroot in mijn herinnering , aan de gammele keukentafel .

Het aansnijden van het brood had iets plechtigs…….

Die uitspraak van de oude Braems stond mij niet aan maar ik zweeg omdat hij een huis had en ik niet .

En het was dus wachten op het signaal waarop het huisje zou vrijkomen .

Toen ik dat goede nieuws , via via , nogal rap vernam toog ik opnieuw naar Braems om de verdere zaken af te handelen .

“ Holala “ zei hij : “ Zo vlug niet ! Er zijn nogal veel kandidaten voor dat huis en ik zal iets meer huur moeten vragen “

En toen , vrienden , werd ik wit , toen werd ik woedend . Razend !!

“ Wit je wadde , oede vrek , hang joen huus an je kl…..” riep ik heel luid , van koleire en ook omdat hij mij zou verstaan .

“ Wablief ? “ vroeg hij met één hand aan zijn oor .

“ Da je joen huus an je kl… kan hangen . Saluut !! “

En bevend  van woede stapte ik huiswaarts .

Later kwam de jonge Braems , den André , zalven en verzoenen en pleiten om de deal toch te laten doorgaan aan de oude voorwaarden .

Ze waren op hun stappen terug gekeerd omdat de overeenkomst , na overleg , ook voor hen ( het meest voor hen !) ook voordelig was . Het huisje gratis opgeknapt met de meerwaarde er aan verbonden .

Ik zei tegen André dat ik het niet meer moest hebben , maar dat ik niet alleen baas was en zou bellen naar mijn lief .

En ik belde dus naar Gent ( bij de geburen omdat wij zelf geen telefoon hadden ) en mijn Tineke , die wellicht al droomde van haar eigen nestje ,
zei nogal bedremmeld : “ We zullen het maar nemen zeker ? “

En toen , zoals nu nog altijd , kon ik haar moeilijk iets weigeren en het was OK en ik kon in juli 1972 de sleutel gaan halen .

En we zijn we er met heel ons familie op gevlogen en het resultaat mocht gezien zijn .

Ik herinner mij dat vader een “ zak ” uit het dak haalde , juist boven de voordeur.
Een lelijke put in het dak door het doorgebogen oude timmerwerk .

Hoe doe je dat ? Je neemt de pannen en de pannenlatten weg .

Ge bevestigd een stevige rechte plank tegen de zijkant van de doorgebogen keper en nagelt daar terug de pannenlatten op .
Twee vliegen in één klap want de door gebogen keper wordt terug recht en steviger .

Verder waren de mussen helemaal niet gelukkig ,want al de kieren en gaten tussen de Boomse pannen werden vakkundig dicht gepleisterd en het dak werd winddicht gemaakt .

Toen ik voor het eerst mijn huur ging betalen sprak , of beter gezegd , riep ,  Martha verzoenende taal .

“ Weet je wat “ kraaide ze . “ Ge moet maar eens op een avond achter uw trouwcadeau komen , als Braems niet thuis is , want moest hij weten dat ik iets weg geef !! ….. Ik ga je twee kippen geven voor in uwe boomgaard , een oude en een jonge .

Dan kan je nog eens een vers eitje eten en als d’ oude niet  meer legt moe je ze moar in de soepe droaien . De beste soepe is nog altied van een oed henne “

“ Merci Martha “ stamelde ik ontdaan en in mijn eigen dacht ik :

“ Godverdomse vrekken …. “

Die twee zwarte kippen , de oudste werd Martha gedoopt , waren dus de eerste bewoners van mijn nieuwe stek .

Tegen de trouwdag van 21 oktober zag het er allemaal piekfijn uit . Het was mijn nieuwe kleine paradijs , met een boomgaard er voor met een enorme perenboom in ’t midden en omzoomd door een “ vlienderhage “ waarin de spreeuwen zich in het najaar , onder luid gekrijs , te goed deden aan de rijpe vlierbessen .

Op dat stekje heb ik de 5 schoonste jaren van mijn leven doorgebracht…

Op de foto zien jullie het schilderachtige huisje , helemaal opgeknapt, badend in de zon . Het staat er nog steeds…..

Met vriendelijke groeten

ROGER CASIER     

maandag 24 februari 2020

Zouden deze mannen nog een introductie nodig hebben? Christiaan van de Wetering staat in Nederland seizoenen lang constant op de hoogste treden van nationale kampioenschappen. Inmiddels onder de vlag Team Hooymans NL dendert de trein maar door.

De ambities van Jan Hooymans gaan tot ver over de grenzen en hij betrad de championsleague van de dagfond met topman Gregory Bekaert (Mol). Een fantastisch jonge duivenseizoen 2019 bevestigde de prima keuze en de concurrentie vreest wat nog komen gaat. Gregory is tot op het bot gemotiveerd om de succesreeks door te zetten.

Op alle 3 locaties van Team Hooymans staan de vliegmengelingen, ruimengelingen en kweekmengelingen van Matador op de menukaart.

Zouden deze mannen nog een introductie nodig hebben? Christiaan van de Wetering staat in Nederland seizoenen lang constant op de hoogste treden van nationale kampioenschappen. Inmiddels onder de vlag Team Hooymans NL dendert de trein maar door.

De ambities van Jan Hooymans gaan tot ver over de grenzen en hij betrad de championsleague van de dagfond met topman Gregory Bekaert (Mol). Een fantastisch jonge duivenseizoen 2019 bevestigde de prima keuze en de concurrentie vreest wat nog komen gaat. Gregory is tot op het bot gemotiveerd om de succesreeks door te zetten.

Op alle 3 locaties van Team Hooymans staan de vliegmengelingen, ruimengelingen en kweekmengelingen van Matador op de menukaart.

Zouden deze mannen nog een introductie nodig hebben? Christiaan van de Wetering staat in Nederland seizoenen lang constant op de hoogste treden van nationale kampioenschappen. Inmiddels onder de vlag Team Hooymans NL dendert de trein maar door.

De ambities van Jan Hooymans gaan tot ver over de grenzen en hij betrad de championsleague van de dagfond met topman Gregory Bekaert (Mol). Een fantastisch jonge duivenseizoen 2019 bevestigde de prima keuze en de concurrentie vreest wat nog komen gaat. Gregory is tot op het bot gemotiveerd om de succesreeks door te zetten.

Op alle 3 locaties van Team Hooymans staan de vliegmengelingen, ruimengelingen en kweekmengelingen van Matador op de menukaart.

maandag 24 februari 2020

“Ons wacht een geweldige show!

 Als ik dit zit tikken dan is het een zonnige dag. Van achter het raam in mijn woonkamer lijkt het zomer te zijn. Toch een beetje. Hoewel het 8 februari is hebben we tot nu toe van de winter  niks bespeurt. De wereld is aan veranderen. Op alle gebied. Kijk je TV of lees je de krant dan wordt je overspoelt met nare berichten. TBS voor de dader van de steekpartij, celstraf voor de bezitter van wapens en drugs, boete voor een wietkweker, al veel doden door het coronavirus. En ga zo maar door. Voor me liggen enkele kranten die normaal doen alsof er geen duivensport bestaat. Voetbal, handbal, wielrennen wordt in groot formaat op diverse pagina’s weer gegeven. Maar duivensport? Ho maar! Voor de wedvlucht uitslagen in het vliegseizoen is zelfs geen plaats. We ergeren ons er niet meer over want dit verschijnsel is bekend. De kranten weten niet dat de duivensport nu zeer professioneel is. Vroeger hadden we hier en daar een dierenarts. Nu hebben we dierenartsen die gespecialiseerd zijn in vogels. En vooral in postduiven.  Wil je nu een rol spelen in het wedvlucht gebeuren met de duiven dan kan je niet meer zonder een medische begeleiding. De serieuze liefhebber die is met de tijd mee gegaan. Bij de kweek en tijdens de rui gebruikt die producten om de duiven te helpen bij hun taak. Voor de wedstrijdduiven al zeker. Ten eerste door de duiven in goede conditie in te manden en na de vlucht ze sneller te laten herstellen. De ontwikkelingen in de duivensport zijn de laatste vijfentwintig jaar doorgegaan. Daardoor toetst en verbeterde zich de duivensport zelf. Echter niet zonder de inbreng van de melker. Kopprijzen spelen met de duiven is alleen maar mogelijk wanneer er een unieke band bestaat tussen de duif en zijn baas. En dat begint bij een duif die gezond is én zich prettig voelt. Zowel lichamelijk, verstandelijk als gevoeligheid. De toppers die weten dat een goeie duif zich zelf presenteert. Die zien dat hun duiven genieten van de aandacht die ze krijgen en staan te springen om ingezet te worden. Velen lachen misschien als ze dit lezen en ik hoor ze denken “ wat een flauwe kul ”. Maar het is wel bekend dat degene die alle dagen van de week intensief met zijn duiven bezig is, de dikke prijzen wint en bij de kampioenen behoort. Elke goeie duivenliefhebber die voelt de emotie als hij op zijn duiven staat te letten als die van de vlucht komen. Hij krijgt kippenvel als er een vroege vogel op de klep valt. Hij laat vreugde tranen en glimlacht breed bij een overwinning. Dan ontspant hij na de spanning en is hij in zijn sas. Binnen kort, en wel op 14 maart a.s., dan worden de kampioenen en de wedvlucht winnaars van WEFO-Limburg in het zonnetje gezetZo kort voor het nieuwe wedvluchtseizoen nog een feestdag waar met groot verlangen  naar uitgekeken is. Een duivenfeest die weer zo groots zal zijn als al de vele andere feesten van de Wefo. Die dag zal men weer blije gezichten zien in het “Maasland Centrum” te Elsloo. Wat staat er dan allemaal op het programma? Natuurlijk krijgen de helden van de Wefo weer een grootse huldiging wat afgewisseld wordt met muziek van Jac Mevissen, een tombola voor mooie prijzen en om de inwendige mens te versterken ook nog een gratis eetbuffet.  De voorzitter Huub Nijsten met Frans Wautlé en zijn bestuur zien het weer als hun taak om de liefhebbers weer een fantastisch feest te bieden. En dat dit zal gebeuren daar staan  ze garant voor. Kom het mee maken, kom genieten, kom een begin maken aan een nieuw duivenseizoen. Laat deze laatste kampioenenshow niet aan u voorbij gaan want dat zou spijtig zijn. Iedereen is van harte welkom. Dus……tot dan!!!!!!

 Pie Schepers.

maandag 24 februari 2020

Vrije koppeling tja dat was een keuze die ik dit jaar heb gemaakt met wisselend succes,kijk 15 koppels
zijn vlot aan gelopen 2 koppels niet of wel nu 1 koppel niet, ''Rock'' en ''Mars'' deden moeilijk beide
oudjes op mijn hok 2015 en 2016  nou ja oud dat valt mee maar goed de snelheid gaat er wat uit
denk ik maar geef ze nog 1 jaar vliegplezier.

''Rock'' wou nadat ''Spendor jr'' het voor dee wel mee in de swing, maar ''Mars'' daar dacht ik ook
van dat hij mee ging in de swing van de jongere garde, maar het valt me toch tegen, hij stribbelt
me te veel tegen en accepteert de duivin niet deze komt uit 2017 dus die weet wel hoe het
hoort maar op een of andere manier is de klik er niet, en nu?
Nou denk dat ik hem gewoon op weduwschap laat zitten en dan hoop ik dat hij rond de vluchten
wel aanstalten maakt voor de dames zo niet dan niet en moet hij het laten zien want anders haalt
hij de eind streep bij lange na niet, maar goed dat is een keuze die dan gemaakt moet worden
want uit eindelijk moet je met je beste TEAM aan de start verschijnen, dat telt in elke sport.

Maar oke van de 17 vliegkoppels nu 11 op eitjes en verwacht vanavond nog een 3 bij te mogen
schrijven dus komt mooi bij elkaar, 1 min puntje is dat de kwekers te lang op zich laten wachten
zodat ik ze niet kan over leggen ben ik bang, nu 1 koppel al wel kunnen overleggen maar de rest
heeft jongen en dan vinden ze het al gauw goed hier.

Lek !! met die storm was het ook wel te verwachten ongeacht de dakgoot afloopt kwam het
toch het hok binnen geduwd door de wind, zwembroeken aan en de schoolslag oefenen in
het hok.... nee dats over dreven maar het was wel nat, dus moet toch wel een kleine aanpassing
doen om dat voor later  te voorkomen, beter nu dan in het seizoen zelf, denk ik dan maar. Maar
goed verder te vrede hoor ben graag in het hok,voelt goed maar of het zo blijft dat ligt er aan natuurlijk
voor het zelfde geld is het bij plus 20 graden een bagger hok al is mijn verwachting zelf dat hoe
warmer het wordt hoe beter het hok zijn werk doet maar dats nog effe.....................afwachten.

Jongen voor mijn oom John zijn klaar op 2 stuks na, dus de eerste lading kan dit weekend
vertrekken met 1 kweekkoppel er achter aan die speciaal voor mijn oom is samen gesteld, nu hopen
dat hij daar ook nog wat kan kweken en dan is hier uit de vliegers nog een aantal die die kant op
kunnen maar dat duurt dus nog even.

Verder heb ik de eerste 2 Toppertjes binnen,uit de LIJN van Mijn MAAT uit Alphen ad Rijn of wel
Mark Staffeleu (vd Logt) Deze TOPPER van een gast is echt een UNIEK persoon, dit zie je zelden
op de aarden rond lopen, nee echt een kerel naar mijn hartje want ik heb maar een klein hartje
maar hij zit er bijna helemaal in ''moet wel ruimte over houden''

Nee Mark is hokverzorger bij een grote liefhebber maar heeft thuis in de flat ook nog een
koppeltje opt balkon uit zijn top van de top waar hij destijds zelf mee vloog toen hij nog in Combinatie zat,
maar na dat deze uit een gegaan is heeft hij zijn lieveling zelf dicht bij huis, een mooie Vet blauw witpennetje
en een bonkje van een doffertje, plaatjes zijn het Mark nu hopen dat IK het niet verknal......of eigenlijks
moet ik er wat meer moeite voor doen het jonge duiven spel, niet hij (mark) alleen zij dat tegen mij maar
ook Frank heeft mij dat wel eens gezegd dus denk ik maar dit jaar eens te kijken of en als ik dit doe
dat het dan ook zijn vruchten afwerpt in het jaar daar op? ''ik ga mijn best doen Maatje'' en frank.

Verder gaat alles rustig aan en maak ik me op voor de Jaarlingen keuring. laterssssssssssssssss

zondag 23 februari 2020

Zaterdag 15 februari troffen afgevaardigden van het grote merendeel van de Afdelingen, Secties en Platformen elkaar in Soest om een dag te praten over een bestuurlijke agenda voor de duivensport.

Het initiatief voor deze bijeenkomst was genomen door een aantal Afdelingen.

Het idee erachter was dat de bestuurlijke crisis in de duivensport vraagt om een zo spoedig mogelijke oplossing.

Het is van groot belang dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt en dat we de eenheid herstellen in duivensportland.

We zullen elkaar moeten vinden in wat we belangrijk vinden, wat er beter moet en wie waar, al dan niet gezamenlijk, verantwoordelijk voor is. Een bestuurlijke agenda hebben we dat genoemd.

Klik hier voor gehelen verslag

dinsdag 18 februari 2020

Daar was hij weer, het duiveltje dat verandering heet. Vervelend altijd voor je dagelijkse routines, net als je denkt dat je in de toekomst kunt kijken gaat jouw wereld er opeens weer anders uit zien. Consequenties hebben die veranderingen. Overzien moet je deze, managen, om je nieuwe normaal te kunnen bereiken.

Ik had het allemaal weer helemaal in het hoofd. Ik wist allang hoe het duivenseizoen er in 2020 uit ging zien. Ja, ergens in de verte waren die geruchten over een nieuwe klus, een project op één van de zusterbedrijven, net iets verder van huis. Tijd verdelen tussen de huidige job en het nieuwe project was de oorspronkelijke afspraak. Genoeg gelegenheid om dagelijks thuis te komen, geen vuiltje aan de lucht, dat ging helemaal goed komen. Dat goed komen slaat dan voornamelijk op de situatie buiten werk om. Het werk op zich biedt mooie nieuwe mogelijkheden en kansen, reden genoeg om aan te pakken.

Totdat de werkelijkheid zijn intrede deed. Het bleek een fulltime klus te zijn, op een afstand die net te ver is om dagelijks te forensen tussen thuis en werk. Het bleek om een klus te gaan die na de voorbereidingsfase minimaal een half jaar gaat duren, fulltime. Ja, ik wil dat doen, super gelegenheid om mijn verworven kennis van de laatste jaren in de praktijk te brengen. Kan er ook nog eens al mijn kennis en kunde verworven bij 35 jaar voedingsindustrie kwijt. Ik kan er werken met cijfers, analyseren, strategie bepalen, tactisch plan uitwerken en dan ook nog eens op operationeel gebied helpen en begeleiden om alles daadwerkelijk geïmplementeerd te krijgen. Daarna gaan we door naar een volgende locatie, waar het spel zich weer gaat herhalen.

Maar ja, er is ook een thuis. Vera was heel duidelijk over wat mijn keuze zou moeten zijn. Als dit is wat ik wil meteen doen. Voor mijn andere grote passie heeft het nogal wat gevolgen. Met postduiven spelen betekend elke dag inzet en motivatie, controle en inspelen op situaties die zich voordoen en invloed hebben op het systeem van verzorgen en trainen. Dat gaat niet lukken als je niet thuis bent. Daarnaast zou ik heel veel reistijd kwijt zijn, ziet het er naar uit dat er heel veel gewisseld moet worden in werktijden, lange dagen zijn vaak nodig om opvolging te doen op ingezette acties. 

Het moge duidelijk zijn dat vliegen met de duiven er voorlopig niet in gaat zitten. Kweken kan wel. Kweken voor éénhoksraces, voor collega melkers en voor verjonging van het duivenbestand behoren tot de mogelijkheden. Er lopen ook nog wat afspraken die nagekomen moeten worden. Ook een mooie gelegenheid om de blik weer wat meer op de sierduiven te richten. Elk nadeel heb zijn voordeel zei Cruijff de filosoof. Klopt inderdaad weer als een bus.

Nee, ik zeg de sport niet vaarwel, ook al ga ik de adrenaline stoot missen als die vroege valt, om überhaupt de duiven thuis te zien komen. Maar stel nou dat er ergens iemand een vroege pakt, waar het stempel Made in Engelum op staat, ik zou daar ook superblij van worden.....

Komende weken het systeem van voeren en verzorgen aanpassen, zodat Vera het makkelijk heeft bij de verzorging op de dagen dat ik niet thuis zal zijn. Geen duiven meer die loskomen, het zal weer stil worden in de lucht boven het dorp. Nee, ik zit er niet echt mee, moet verder met mijn leven, het is een uitgelezen kans. Verder in de toekomst kijken als dit kan ik ook niet, we gaan weer zien welke mooie dingen dit weer gaat opleveren.

Tot de volgende!

www.postduivenblog.nl

zaterdag 22 februari 2020

'Een stormachtig weekend'.

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank hangen en je gedeisd houden. En dan hebben we dan ook gedaan met een bak koffie en wat lekkers erbij, héérlijk!!

FEESTAVOND FONDCLUB.
Afgelopen zaterdagavond hebben we een gezellige avond gehad van FC MARATHONVLIEGERS in de grote zaal van P.V. De Luchtbode in H.I. Ambacht. Op deze locatie worden sinds jaren tevens de duiven voor de Nat. Sector en Z.L.U. vluchten ingekorfd. De FC vierde tevens zijn 25-jarig jubileum waarvan PETER VAN SINTMAARTENSDIJK onafgebroken al die jaren voorzitter is van deze fondclub. Hij werd vanwege dit heugelijk gebeuren extra in het zonnetje gezet en kreeg hij als verrassing een mooie speld uitgereikt door MICHEL VERWEIJ, de voorzitter van Samenspel Noord- en Zuid-Holland. Tevens kreeg hij uit handen van HUB WETZELAER, de altijd actieve pr man van de Z.L.U. een mooi presentje overhandigd. Peter heeft gewoonlijk een behoorlijk grote mond en altijd nadrukkelijk aanwezig, maar deze gebeurtenis had hij niet verwacht en was hij duidelijk verrast. Leuk om te zien...!! Hij heeft het overigens dik verdient hoor, want 25 jaar aaneengesloten een bestuursfunctie van voorzitter zijn is nogal wat en hij doet het toch maar... Proficiat Peter!!

We hebben gezellig aan de tafel gezeten bij Kees de Graaf, Ad Silfhout, Rik Ros en Jan Ouwerkerk en andere duivenvrienden. Zelf heb ik heel de avond naast Piet van de Merwe gezeten. We hebben best wat afgelachen want als je dan zo met elkaar zit en een beetje zit te ouwehoeren hebben we Piet aan een kruisverhoor onderworpen: "Wat geef jij nou aan de duiven Piet"? Nou, iedereen die Piet kent weet dat hij nooit veel los laat. Uiteindelijk, onder het mom van een dolletje zei hij: "ORNISPECIAl". Hij weet dat ik het zou gaan schrijven, dus bij deze Piet...

Evelien met sportvriend Piet van de Merwe... (foto: Evelien)

Ook hebben we het gehad over de overschakeling van discipline en Piet vertelde dat het ook voor hem verre van makkelijk is geweest. Eerst speelde hij zo goed als alle programma vluchten en daarna de overschakeling naar uitsluitend fond en overnacht vluchten.
Leuk is altijd om te horen, zo ook die avond, dat er gezegd werd "jullie hebben ook altijd hard gespeeld op de programma vluchten"... En ja, dat is ook zo. Kijk, er gaan altijd praatjes rond in duivenland want zoals ik al vaker heb gezegd, het zijn net een stel roddelende wijven die duivenmelkers! Zo werd er ook gezegd dat HIJ slechts 1 (!) prijsje heeft behaald. Met die HIJ bedoelen ze dan Gero, en ja dat klopt, op de Z.L.U. maar let wel, dan gelijk wel het hoogst haalbare te weten een INTERNATIONALE OVERWINNING !!
Wat vaak vergeten word door deze melkers is dat wij jaren aaneen goed hebben gespeeld, zij het op andere disciplines en dat word plotsklaps vergeten. Dat ik noem ik dan kut-nijd of te wel afgunst, en dan is het leuk dat je melkers spreekt die dat dan aanhalen, niet alleen afgelopen zaterdagavond maar dat gebeurt regelmatig.

Samen met sportvriend Kees van de Graaf (midden) en Ad Silfhout, Dordrecht... (foto: Evelien)

Wat ook met regelmaat gevraagd word is naar 'DUIF VITAAL'. Daar krijg ik e-mails over en zaterdag werd het aan Gero ook weer gevraagd: "Is Duif Vitaal echt zo goed"?
Beste lezers, ik ben niet zo van het promoten maar in deze doe ik het wel. Heb je problemen met je duiven of wil je iets toevoegen aan je duiven, probeer dan Duif Vitaal. Ga naar hun site en neem een proefpakket wat echt niet veel kost en je zult zien dat je duiven in korte tijd anders worden. DE mensen van Duif Vitaal staan altijd open voor vragen, voor mailtjes of een belletje en ze staan je altijd te woord. En belangrijk: alles is op NATUURLIJKE BASIS !!
Een duif harder laten vliegen doet het ook niet, maar is uw duif gezond en alles klopt aan de duif, dan ben ik er zeker van dat ze meer uit zichzelf kunnen halen... Dat betekent overigens niet dat je een heel vliegseizoen zónder medische begeleiding kan want, dat weten we nu allemaal wel, GEHEEL ZONDER KAN NIET. (Wie zegt van wel die liegt gewoon!)
Al zouden we willen, je moet soms ingrijpen maar met Duif Vitaal kom je een heel eind!! Ik zeg dus: DOEN!!

Een van een aantal huldigingen FC Marathonvliegers. (foto: Evelien)

JONGE DUIVEN.
Afgelopen dagen nog enkele foto's gemaakt van een aantal jonge duifjes in de broedschaal. Het is weer een hoop stront ruimen maar, met wat er dan uiteindelijk voor moois in de schaal ligt doe je het weer voor!!

Een leuk plaatje waarvoor we het uiteindelijk allemaal doen... (foto: Evelien)

We hebben ook weer kunnen lezen dat de boeven nog steeds niet slapen. Dit keer was Ko van Dommelen uit St. Philipsland aan de beurt. Daar werden een 30-tal duiven ontvreemd. Het is toch in en in triest...
Wij zijn ons er soms niet van bewust wat sociaal media soms doet. Ook de mensen die we op de achterplaats bij de hokken laten komen, het blijft altijd een risico, dat is de reden dat wij hier al een tijdje niks vermelden op deze site wat voor duiven wij erbij hebben zitten. Ondanks een beveiliging maken wij slapende honden liever niet wakker...


Graag weer tot een volgende keer!

Veel liefs: Evelien.

zaterdag 22 februari 2020

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, close-up en binnen

Na alle heisa van de voorbije dagen tussen KBDB en Natuurpunt i.v.m. de roofvogels en alle verwijten die naar onze hoofden als duivenliefhebbers worden geslingerd, wil ik toch als duivenliefhebber en dierenvriend hierop reageren. Ik heb de laatste dagen vele reacties van buitenstaanders gelezen en eerlijk gezegd doet het mij toch wel pijn dat er zo negatief op onze hobby en ons als mens/duivenliefhebber wordt gereageerd. Blijkbaar zijn wij in vele mensenogen nog steeds de onverdraagzame duivenmelker, de duivenmelker dat geen enkel dier kan verdragen buiten zijn eigen duiven, de duivenmelker dat elke slechte duif de nek omwringt, de duivenmelker dat zijn duiven ziet als een machine, een machine die moet presteren en waar het enkel draait om geld. Ik kan hier volmondig op antwoorden dat dit absoluut niet zo is! Vele liefhebbers hebben een band met hun duiven, een band die alleen een duivenliefhebber kan snappen. Elke dag van het jaar, zomer en winter, regen en sneeuw, zijn wij in de weer om onze duiven te verzorgen, om tijd met hun door te brengen. Want dat doet een goede eigenaar, zijn of haar dieren de beste verzorging en liefde geven. En zoals overal in de wereld, met eender welk dier, zullen er mensen zijn die een dier niet behandelen zoals het zou moeten zijn, maar we hoeven daarom toch niet iedereen over dezelfde kam te scheren? Ik las dan ook het artikel van Natuurpunt met argusogen en wil toch op enkele zinnen uit dit artikel reageren:

- Volgens deze duivenkwekers-vereniging (het woord duivenliefhebbers gebruiken we liever niet).

De meeste “duivenkwekers” zijn wel degelijk duivenliefhebbers, die hun duiven oprecht graag zien en lief hebben en elke dag van het jaar klaar staan om hun duiven de perfecte verzorging te geven. Zeer jammer, dat een organisatie als Natuurpunt, zo discriminerend spreekt over een bepaalde bevolkingsgroep en ons naar de buitenwereld toe wil afschilderen als kwekers of beulen.

- De reden waarom zovele duiven worden opgevangen in de opvangcentra is simpel: de meeste duivenmelkers interesseren zich niet in hun duiven, enkel in de mogelijke opbrengst die ze kunnen genereren.

De meeste liefhebbers interesseren zich wel in hun duiven en de meeste verdienen amper tot geen cent door deze sport te beoefenen, integendeel. Voor deze mensen staat de hobby en het plezier voorop en is al de rest bijzaak.

- In plaats van blij te zijn en de vinder uitvoerig te bedanken voor de moeite, krijgt de vinder meestal als antwoord ‘ik moet de duif niet meer hebben’, of erger ‘Draai hem maar in de soep.’ En dit zijn geen uitzonderingen. Dit is de regel.

“Ik moet de duif niet meer hebben” of “draai hem maar in de soep” zijn wel uitzonderingen. Vele duivenliefhebbers gaan hun duiven ophalen of zoeken een oplossing om deze terug op hun hok te krijgen, indien zij een telefoontje krijgen (niet alle verdwaalde duiven worden bij de eigenaar aangemeld). Jammer genoeg worden positieve verhalen nooit gepubliceerd en heeft daarom amper tot niemand weet van hoeveel duiven er daadwerkelijkheid opgehaald worden. Natuurlijk zijn er ook nog steeds liefhebbers die hun duiven niet gaan ophalen, 1 van de redenen hiervoor is dat deze liefhebbers te kampen hebben met grote verliezen, mede door de roofvogels, en dat het water naar de zee dragen is. Eigenaars die toch de verantwoordelijkheid voor hun duiven niet willen dragen en met gruwelijke reacties op de proppen komen, mogen in de toekomst gerust een sanctie ontvangen hiervoor.

- De enige tranen die er vloeien wanneer een roofvogel een duif pakt, zullen de tranen zijn om de paar verloren euro’s. Hoewel je toch zou verwachten dat als de duiven echt zo kostbaar zijn als mr. Bodengien beweert, er toch wat meer moeite zou gedaan worden wanneer een lichtjes verzwakte duif ergens wordt gevonden.

De tranen die vloeien wanneer een roofvogel een duif pakt, zijn tranen van verdriet, verdriet omdat 1 van onze gevleugelde vrienden het leven heeft moeten laten. Verdriet omdat we geen duiven houden om voor onze ogen vermoord te zien worden. Verdriet omdat we een dier kwijt zijn, een levend wezen dat we uit het ei hebben zien kruipen en zien opgroeien hebben tot een volwaardige duif.

- Geen wonder dat de duivensport al jarenlang in populariteit afneemt, dat de gemiddelde leeftijd erg hoog ligt, en dat het aantal duivenmelkers elk jaar afneemt. Een goede zaak wat ons betreft, als die mentaliteit niet verandert!

De mentaliteit doorheen de jaren is wel degelijk veranderd in de positieve zin. De onverdraagzame duivenmelker met zijn stofjas ruilt stilaan plaats voor een moderne en diervriendelijke duivensport.

* * *

Wat dan de roofvogels zelf betreft, wij vragen niet om deze dieren uit te roeien om onze hobby te redden, nee, wij vragen alleen om geen nestkasten meer te plaatsen. De roofvogelpopulatie is de laatste jaren wel degelijk toegenomen en jammer genoeg hebben deze vogels het meer en meer op onze duiven gemunt. Hiervoor willen we alleen maar een diervriendelijke oplossing vinden die zowel de duivenliefhebbers kan helpen als de roofvogels zelf.

Ik hoop dat ik op de een of andere manier aan andere mensen kan laten zien dat wij als duivenliefhebbers zo slecht nog niet zijn. Dat wij op de eerste plaats dierenvrienden zijn die een hobby met een dier beoefenen en dat wij dit in de beste omstandigheden proberen te doen. En ik weet dat voor dierenvrienden de duivensport en een dierenvriend zijn lijnrecht tegenover elkaar staan. Dat men niet kan begrijpen dat wij een dier dat wij graag zien ergens los laten in de hoop dat deze het thuisfront zal bereiken, maar daar gaat nu eenmaal de duivensport om, om duiven aan wedstrijden te laten deelnemen. En natuurlijk is dat niet altijd rozengeur en maneschijn, maar het gevoel dat je krijgt als 1 van je duiven vroeg op de klep zit, dat gevoel is niet te beschrijven. Alle tegenslagen die wij moeten verduren wegen nog steeds niet op tegen dat gevoel en de liefde voor onze duiven…

Bedankt om deze post te lezen en te delen met jullie familie, vrienden en kennissen.

Groetjes,

Melissa, duivenliefhebber en dierenvriend.

 

 

 
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...
25 december 19
  U allen Prettige Kerstdagen 2019 Kerst Deze week...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...
17 december 19
Hieronder ziet u de foto,s van de feestavond 2019 Klik hier voor...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40