ad4 1

Open deze link :      https:// Happy New Year 2021 Fireworks - Frohes Neues Jahr [HD] - YouTube

U allen een vooral gezond en sportief 2021 toegewenst

Laatste dagen 2020

Nu ik dit type zijn de Kerstdagen alweer achter de rug en hebben we nog een paar dagen van 2020 te gaan. Tijdens de jaarwisseling 2019 / 2020 wensten we elkaar het allerbeste. Nu we terug kijken is er bij velen het mogelijk niet zo goed is verlopen. Dit vanwege het corona virus waar we met de voorbije jaarwisseling niet aan dachten , al was er al wel wat in China aan de hand. Maar dit is zo een ver van mijn bed show dachten we. Daar zijn we enkele maanden later wel achter gekomen. Er zijn veel slachtoffers gevallen door het Covid-19 virus zoals corona ook wel wordt genoemd. Mogelijk zijn er door de enorme hitte in de zomer met temperaturen tot boven de 40 graden ook mensen bezweken. Voor sommigen kan het niet warm genoeg zijn. Voor mij is tussen de 20 en 25 graden met een zonnetje warm genoeg. Goed dat we daar niets aan kunnen doen. Nu zondagmorgen een flinke storm veroorzaakt door genaamd Bella. Kunnen we van middag lekker naar het schaatsen kijken. Het was voor ons duivenmelkers toch nog een opsteker dat we toch nog met de duiven konden gaan vliegen. Vooral met de jongen was het van belang om ze goed af te richten. Voorlopig nog maar even op de tanden bijten en wachten op de enting.    

Op eigen hok

De kwekers zijn vanaf 23 december bijgelicht van 8.00 tot 20.00 uur dit met een led bolletje van 5 watt. De vliegers zijn de 18e december gescheiden en vanaf de 24e  december worden ze bij gelicht ook tussen 8.00 tot 20.00 uur dus beide 12 uur per dag. Het is de bedoeling om ze 2 januari bij elkaar te doen. Lukt dit dan worden de eerste eieren van de kweker onder de vliegers gelegen. Van enkele vliegkoppels mogen de jongen ook blijven. Uiteraard van wat een leuk koppel lijkt. Je weet maar nooit waar een bruikbaar jong uit komt. Wat mij betreft hoeft het geen winter te worden. Na het veel binnen zitten zou het ook fijn zijn om weer lekker in de tuin te zitten met een 0,0 Procentje. Maar goed het is nu pas rond de jaarwisseling. Hopelijk wordt het niet zo’n herrie als we al regelmatig gehad hebben met het harde vuurwerk. Zoals U al enkele jaren gewend bent kan U op bovenstaande link klikken met de rechter muisknop en U hoort Happy Newyear van ABBA. Hopelijk wordt het voor U allen een Happy 2021.Wees voorzichtig met vuurwerk mocht U het afsteken zodat U volgend jaar met beide handen de duiven in kan korven. Voorbije maandag is de computer gecrasht en heb nu een andere. Het is weer anders dan dat ik gewend was. Enkele dingen kunnen nog niet zoals de weekbabbel op de blog zetten. Bij de blog zal wel wat veranderd moeten worden. Maar wat , ben totaal geen kei in computer gebeuren. Goede jaarwisseling , gedoe gezondheid en een voorspoedig 2021 en natuurlijk hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/