Ad4 5

Moniek prachtige duivin uit Tiquan x Walibi

Nieuw begin

Weer de eerste week van een nieuw jaar. Het voorbije jaar zullen wel licht nooit meer vergeten. Het zal ook in de geschiedenisboeken gaan als het corona jaar. Ook wat het weer betreft zijn er veel records gebroken met als hoogte punt wel de 40,7 graden in Gilze Rijen. Het oude record was uit 1944 in Warnsveld en stond op 38,6 graden. Laten we hopen dat we in alle opzichten een normaal jaar krijgen al zal dit met het corona nog wel even duren. Nederland had het allemaal zo goed voor elkaar zei men. Het was van “ als er een vaccin is zijn we er klaar voor ”. Niks is minder waar !!! Nederland begint als laatste van Europa met enten. Terwijl de vaccins in Oss klaar liggen. Het lijkt me hoe eerder men begint met enten hoe eerder het weer normaal kan worden. De restaurants , cafe’s , musea en alle anderen willen weer zo snel mogelijk open. Nederland wil altijd graag voorop lopen en nu zitten ze in de bezemwagen. Beschamend zoals de oud baas van het RIVM zei in een vraag gesprek op de televisie.

Op eigen hok

Zoals gepland zijn gister de 2e januari de kwekers gekoppeld. De vliegers gaan maandag bij elkaar dit omdat alle kwekers zijn om gekoppeld en enkel dagen langer werk hebben denk ik. De vliegers hebben na het seizoen al op eieren gezeten en ik wil de eieren dit jaar overleggen. Het was dus zaterdag een druk dagje. Eerst bij de kwekers de schapjes eraf en daarna met de krabber de veren en stof uit de kweekboxen gehaald. Daarna heel het spul uit gestofzuigerd. In iedere box een drinkpotje en stenen twee potjes. Eén voor voer en de andere voor Allerlei wat ze 2x in de week krijgen. Nu maar weer afwachten hoe het gaat met het leggen en of ze bevrucht zijn. Sommigen koppelen ze voor maar dat heb ik nog nooit gedaan. De vliegers kort zou een makkie moeten zijn. Broedbakken open , schaal er in en de deur open en ze zijn gekoppeld. De kwekers zijn dus alle omgekoppeld. Deze zullen even aan elkaar moeten wennen. In iedere box hangt een schapje zodat de duivin daarop kan vluchten als de doffer te gek gaat doen. We zullen wel zien he het verder gaat. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                    http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/