Ad1 2

Veel politie en ME vanwege de rellen

Droevige tafrelen

Wat een taferelen zijn er geweest vanwege de “ demonstraties “ tegen corona. Het zal je fiets , scooter , auto of winkel maar zijn die dat schorem kapot heeft gemaakt. Zag op het nieuws dat 3 winkeleigenaren in Geleen om vijf over negen voor hun winkel stonden en dat zeven politie auto’s ze insloten zoals ze zeiden. Ze kregen een bekeuring omdat ze wilden voorkomen dat hun winkels vernield werden. Enkele honderden meters verder waren raddraaiers bezig met vernielen van spullen van een ander. Kregen zij een bekeuring omdat ze na negen uur op straat waren , zal wel niet. Wat een politie hebben we dan denk ik. Dinsdagavond gingen in verschillende steden voetbalsupporters de straat op om mocht het nodig zijn de raddraaiers tegen te houden. Ze wilden niet dat hun stad afgebroken zou worden. Hulde aan deze mannen die hun stad beschermen tegen de vernielzucht van deze gasten. Heeft niks met de corona maatregelen te maken lijkt mij. Goed dat er nu snelrecht is en zullen ze het dan nog leuk vinden als je een strafblad heb. 

Spanje in shock

Dit keer is Spanje niet in shock vanwege corona maar van het salaris van voetballer Messi. In 2017 heeft hij een contract getekend en hij verdiende per jaar € 138.809.404 bruto ongeveer € 75 miljoen netto. In 4 jaar staat de teller op € 555.237.619 Nee geen type fout ruim € 555 miljoen bruto in 4 jaar. De Spaanse kranten schrijven dat het bizarre bedrag Barcelona ruïneert. Bovenop zijn salaris kreeg hij nog € 115.225.000 tekenbonus en € 77.929.955 loyaliteitsbonus. Dan zullen er ook nog wel reclame activiteiten bij komen. Al met al is dit natuurlijk van de zotte. Dan wij zeggen dat een duif van 1,6 miljoen belachelijk is , en dat is het natuurlijk ook.  

Op eigen hok

De eerste jongen van de eerste ronde zijn weer uit het ei gekropen. Hopelijk dat het niet wordt wat sommige weersvoorspellers in februari verwachten zoals ik deze week las. Het zou dan wel eens strenge vorst kunnen worden. Elke dag alle bakken bevroren daar zit ik echt niet op te wachten. Nu zondagmorgen was het hier - 4 graden en verschillende bakken bevroren. Wel is het nu lekker zonnig en dan voelt het gelijk een stuk lekkerder aan. Bij de kwekers ligt de tweede ronde eieren in de schaal. Deze mogen ze zelf groot brengen tot een dag of 18. Dan wil ik de duivinnen eraf halen zodat de doffers ze verder groot kunnen brengen. Hierna wil ik ze om koppelen in de boxen. Zo heb ik van deze doffers met twee verschillende duivinnen jongen. Misschien komt er zo een koppel te voorschijn waar bruikbare duiven uit komen. Ik zie zomaar nog niet dat we in april kunnen gaan vliegen. Hopelijk heb ik het mis. We wachten het maar af. Als we met de gekweekte jongen gaan vliegen dan weten we half september of er bruikbare tussen zitten. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/