Ad8 2

Eerste jongen 2021

Winter komt en is er

Zoals enkel weersprofeten dachten zou het in februari kunnen gaan winteren. Nou zoals de vooruitzichten deze week zijn is het eerst veel sneeuw en matige tot strenge vorst. Zelfs overdag rond min 5. Als er geen sneeuw op het ijs ligt kan er best geschaatst worden. Het lijkt een flinke vorst periode te worden. Als het dan toch vriest hoop ik dat de schaatsliefhebbers mooie tochten kunnen gaan maken. Dan hopelijk na de vorst mooi lenteweer zodat onze duifjes weer kunnen gaan trainen en de tuinplanten weer kunnen uitlopen. Misschien zijn dan ook de virussen snel verdwenen. En kunnen we weer normaal gaan leven. Met de entingen gaat het ook niet zo goed. Men wilde minder bewegingen en nu moeten de 80 + overal heen om zich te laten vaccineren. Men had het schema van de entingen tegen de gewone griep kunnen nemen. Dan waren veel oudere en jongere die wat onder de leden hebben geënt. Nederland is het best in de logistiek maar daar blijkt nu niet veel van.  

Op eigen hok

Bij de weduwnaars liggen de jongen in de schaal. Deze moeten ze ook met strenge vorst toch regelmatig kunnen voeren. Dan moet er toch ijsvrij water in het hok staan. Nu kan ik bij de weduwnaars de polarheat verwarmingsplaten aanzetten. Wat ik ook zeker zal doen. Kost wel stroom maar is voor mezelf ook wel lekker als het niet vriest in het hok. Heb de platen vorig jaar niet aan gehad. We hebben zonnepanelen en dan nu maar een keer wat meer stroom gebruiken. Als het niet meer vriest dan gaan de platen weer uit. De kwekers zitten nu op eieren en die zouden 12 – 14 februari uit komen. Vriest het dan nog hard dan heb ik nog 2 verwarmingsplaatjes die ik op de grond kan leggen voor de broedbakken. Als snel het water bevriest en je moet meerdere keren per dag vers water moet geven is ook een heel gedoe. Maar goed zover is het nog niet we wachten het maar rustig af. Aan het weer kunnen we gelukkig niets aan doen. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/