AJ22 2

Ieder op één jongkie

Omslag

Een week geleden op de schaats , tenminste velen van de Nederlanders en nu temperaturen die tot 20 graden kunnen op lopen. Een gezegde is na regen komt zonneschijn. Nu was het  “ Na kou en sneeuw  komt lente snel en gauw “. Ik vind het zo heel wat aangenamer dan een week  geleden. Geen waterbakken meer bevroren dus heel wat minder werk. De ramen gaan open zodat ze in de ren mogen. Nu kunnen we geregeld een uurtje in de tuin aan de gang. Zaterdag het gazon aangereden , met de wielen telkens naast het eerdere spoor zodat het er weer glad uitziet. Gelijk ook gras voor gemaaid en opgevangen in de bak. Het was al een bak vol. Dit ging in de groene container zodat het maandag gelijk weer weg is. Zo ligt het gazon weer klaar zodat de robotmaaier  genaamd “ Maja “ weer zijn / haar rondjes kan gaan maken. Kleindochter Femke had de naam bedacht , Maaien  Ja , vandaar “ Maja “ leuk bedacht toch. Je kan 2x per dag de tijd instellen hoelang en wanneer er wordt gemaaid. Op zaterdag met de vluchten wordt er niet gemaaid. Waarom zal u denken. Heb gehad dat Maja net voor het hok bezig was toen er een duif van de vlucht kwam , de duif schrok en dat heeft me toen een heel vroege gekost. Maja heeft hier dus rust op een vluchtdag.

Op eigen hok

Maandag 15 februari zijn de doffers kort naar een ander hokje gegaan. Overdag mogen ze in het rennetje , ze gaan nog niet los. Ze gaan weer los als ze in hun eigen hok zitten. In de 2 hokken zitten in beide 8 duivinnen met hun jongen. De meeste hebben 1 jong in de schaal. Enkele eieren zijn gesneuveld dat is hier meestal wel een risico. Maar goed er komen er nog genoeg. Bij de kwekers hebben de jongen eind voorbije week een ringetje om hun pootje gekregen. Ik wil nog een ronde kweken en daarna misschien nog van bepaalde koppels kort. Wel later nog een ronde van de overnachters. Nu het deze week prima weer zal worden is het plan om de overnachters die gescheiden zitten om beurten of om de dag een keer los te laten om hun vleugels te strekken. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/