rek

Prachtig gemaakt rek 

Wat een week

Wat een prachtige dagen hebben we de voorbije week gehad. Hier werd het in de middag 24 graden. Vanaf vrijdag sloeg de kou weer toe. Ook met de Paasdagen zal het minder dan de helft zijn dan in het midden van de voorbije week. Het is me het jaartje wel wat het weer betreft tot nu toe. We hebben al alles gehad prachtige dagen , herfst met winter storm en ook een weekje flink winter. Laten we hopen dat het niet zo wisselvallig blijft. We hopen toch allemaal op mooie vluchten. Na al meer dan een jaar corona zijn we zijn er wel aan toe om zelf ook los gelaten te worden. Heeft u deze week ook de poppenkast in Den Haag gezien. Het debat over de zaak Pieter Omtzigt. Hij was de man die samen met Renske Leijten de kinderopvang boven water haalde. Aan alle kanten werden we tegen gewerkt zei men. Nu werd toevallig een foto gemaakt van Ollongren die papieren beet had waar opstond Pieter Omtzigt , functie elders. Rutte ontkende heel de week dat hij niet met de verkenners over Omtzigt had gesproken. Hij wilde ook niet debatteren maar de tweede kamer wilde het wel. Alle stukken moesten op tafel komen , men kreeg die eerst niet. Op aandringen kwamen die er toch. Daar stond in dat Rutte wel over Omtzigt had gesproken. Al bleef Rutte volhouden het er niet over te hebben gehad. Hoe kom het op papier als je het er niet over heb gehad. Hoorde een vraag van is er soms een spooktypmachine in Den Haag. Zoals al vele malen is Rutte als het hem uitkomt vergeetachtig. Ook de verkenners Jorritsma en Ollongren wisten het ook niet meer. Is dit het nieuwe Haagse vergetelheid syndroom ? Wat mij betreft zouden Omtzigt en Leijten een gouden speldje voor hun vast beradenheid en doorzettingsvermogen in het kinderopvang schandaal horen te krijgen. Een nieuwkomer in Den Haag is Caroline van der Plas van de partij Boeren Burger Beweging ze zei dat men meer mensen met poten in de klei moet hebben in Den Haag. Hier ben ik het helemaal mee eens. Als er weer verkiezingen zouden komen en Omtzigt naar de BBB zou gaan zal dit een grote partij kunnen worden. De gewone man / vrouw is het Haagse gedoe van nu helemaal zat.

rek2

(rechts) en zwager

Vervoeren duiven

Daar onze vereniging vorig jaar heel wat meer leden erbij hebben gekregen en we de duiven iedere week moeten aanleveren. In begin ruim 900 duiven en met 3 auto’s aanleveren en op maandag manden halen was niet te doen. Daarom is er een klein wagentje aangeschaft. Bram Salari en zijn zwager hebben er een degelijk prachtig rek in gemaakt. Het is zo gemaakt dat er eenvoudig 42 kleine en / of grote manden in kunnen. Namens alle leden kan ik wel zeggen SUPER gemaakt Bram en zwager. De club zal hier veel plezier van hebben. Nogmaals bedankt , top.

Op eigen hok

Dinsdag zijn de jongen voor het eerst los gegaan. Had de oude in de ren gelaten zodat ze die zagen als ze een rondje maakten. Ineens schrokken de oude en de jongen. De oude stoven het hok in , jongen doken naar binnen en er gingen een stel de lucht in. Eén werd de volgende dag opgegeven. Deze zat bij een particulier op de 4e etage van een flat midden in Ridderkerk. Deze is opgehaald. De volgende dagen zijn er nog terug gekomen en ik mis er nog een stuk of vijf. Wat er verder mee is gebeurd is weet ik natuurlijk niet. Er zijn te veel roofvogels misschien zijn ze daar slachtoffer van geworden ?

Vrijdagavond voor het eerst ingekorfd voor de africhting Duffel. Er zijn er 31 mee gegaan. Zaterdag zijn ze om 10.00 uur in Duffel gelost. Het werd best pittig door de koude noorden wind. De eerste ging hier om 11.24.12 over de antenne ( 1098 meter per minuut ). In de club stonden 594 duiven voor de test vlucht. De eerste was een jaarling duivin uit Bont 643 x Moniek. De volgende 4 waren jongen die vorig jaar alleen natour hebben gehad. In de club met 1 : 4 stond het concours 21 minuten open. De eerste begon met de 7e plaats. In Regio B2 staat ze op de 10e stek tegen 2465 duiven. Van zuid op de 18e plaats tegen 5537 duiven. De klokken werden tussen 13.30 en 14.00 uur afgeslagen , dit om gespreid te komen vanwege de corona. Met afslaan waren er nog heel wat onderweg. Hier s’avonds nog 1 doffer niet aanwezig die ik vorig jaar als jong had opgehaald. Deze is zondagmiddag terug gekomen en blijft thuis voor zijn duivin. Zaterdag 10 april is de eerste vitesse vlucht uit Asse Zelik 121 km. Goede gezondheid en hou je haaks.

email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.