Ad8 6

Ze gaan graag in bad.

Flexibel

Men praat weleens over flexibel. Dat was 14 dagen geleden en dit weekend niet het geval. De vluchten van donderdag en vrijdag hadden beide een dag later de mand in kunnen gaan. Nu weer 3 en 2 nachten mand wat niet nodig was als men flexibel was geweest. Vrijdagavond en zaterdag wateroverlast door fikse buien. In Haaften was zaterdagmiddag de bliksem ingeslagen tijdens een bui en een groot gedeelte van het dorp zat zonder stroom. Lekker als de duiven toch gelost zouden zijn en ze net thuis komen en je ze niet kan klokken. Heb zelf een noodstroom apparaat zodat ik wel kan klokken. Dat ding had ik al vele jaren en nooit gebruikt en de batterij deed het niet meer. Heb de batterij eruit gehaald en op internet zitten zoeken en in Duitsland dezelfde gevonden. Daar besteld en voor ruim €  30,00 kreeg ik hem na enkele dagen opgestuurd. Ben weer gesteld mocht de stroom uit vallen. Natuurlijk wel zorgen dat die opgeladen is.

Op eigen hok

Met de korte vlucht jongen gaat het goed. Deze zitten dus alle bij elkaar in één hok. Heb deze nog niet afgericht en dat zal mogelijk deze week moeten gebeuren. De overnacht jongen zitten ook alle bij elkaar en gaan dus apart los van de korte vluchters. Dinsdagmiddag ging het hok weer open en de oudere stoven naar buiten. Die van de 3e en 4e ronde gingen op hun gemakje ook naar buiten. Toen ik buiten kwam waren de oudsten niet meer te zien. Wat iedere dag wel was. De jongsten vlogen een beetje rond maar van de oudsten was niks meer te zien. Begin van de avond kwamen er enkele terug en dat was het dan voor dinsdag. Woensdagavond rond zes uur kwamen er weer twee.. Om het kort te houden donderdag en vrijdag ook nog één. Nu zijn er nog zes niet terug gekomen. Wat er is gebeurd weet ik natuurlijk niet , ergens van geschrokken of met een koppel mee getrokken. Maar goed je zal het moeten doen met wat er nog in het hok zit. Hoor dat er liefhebbers die ze 8 keer hebben weg gebracht en de 9e keer nog veel niet terug. Als dit de trend is nat als van de laatste jaren ziet het er niet goed uit voor het moraal van de liefhebbers. We wachten nog maar af wat het wordt dit jaar.

Donderdag zijn 9 duiven mee gegaan naar Vierzon en vrijdag 10 naar Peronne. Zoals men van te voren kon zien zou het zaterdag niet goed zijn. Om 7.30 uur werd al uitgesteld naar zondag. Het werden beide pittige vluchten met grote gaten in aankomst. Op Vierzon had ik een duivin goed op tijd. Hier van nog 3 te gaan. Van Peronne in de afdeling zes in de uitslag maar zoals we gewend zijn wel  wat te laat. Hier van ook nog 2 onderweg waarvan de 1e getekende. Komende week st Vincent en donderdag Melun ( zou deze laatste om zetten naar vrijdag Maxence ). We zullen het zien. Goede gezondheid en hou je haaks.

email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.