ad27 9

Nieuwe draden op dak

Nieuwe draden

Met het mooie weer van de laatste tijd heb ik nieuwe draden op het duivenhok gezet. Er stond gaas op dat was doorgezakt en daar gingen ze op zitten en wipten dan naar de achterkant op het dak. Ook van de vlucht gehad dat er achter het gaas landen en dan kost dat veel tijd eer die naar de klep komen. Eerst zo maar eens proberen als ik ze over ga wennen. Zaterdagmorgen zijn om 10.00 uur de duiven van Noordwest Veluwe Combinatie bij de betoncentrale in Gorinchem gelost. Heb hier het hele jaar niet zoveel duiven gezien als nu. Tussen 10.10 / 10.15 uur ( 4,5  km van losplaats ) maakte hier een groot koppel enkele malen hun rondjes. Het was hier zwaar bewolkt en nog niet erg goed. Zelf had ik ze zeker nog niet gelost. Geduld is een schone zaak. Hopelijk zijn ze goed naar huis gekomen. Dat zal wel daar het in de middag goed opklaarde. Een ieder veel succes met de taartvluchten. Wat voetbal betreft , Ajax heeft een goed weekje achter de rug en staan weer bovenaan de lijst. Het is nog vroeg maar je kan maar beter voor dan achter staan. Max Verstappen heeft een geweldige inhaal race gereden in de Formule 1. Doordat hij een nieuwe motor kreeg moest hij achteraan starten toch wist hij de tweede plaats te behalen , klasse.

Feestje

Zaterdagavond hadden we in de club onze feestavond. Vorig jaar gecanceld , nu dus voor 2 jaar gelijk. Natuurlijk werden de corona maatregelen in acht genomen. Buiten stond een grote tent zodat afstand gewaarborgd was. Het weer werkte prima mee , droog en niet koud. Ook kwam er net als 2 jaar geleden een frietkraam wat weer super in de smaak viel. Het was een zeer geslaagde avond , alle aanwezige leden waren super blij dat het weer kon. Alles was door de prijzencommissie prima geregeld. De vele sponsers werden bedankt en alle aanwezige dames kregen een prachtig bloemstukje. Al met al was het een superavond. Hopelijk beleven we het volgend jaar allemaal weer zonder de corona maatregelen.

Op eigen hok

Even rustig aan in en om het hok. De meeste zitten inmiddels op eieren en toch ruien ze nog wel door. Zal wel even stoppen nu ze broeden maar dat is niet erg. Het jaar enkele weken verschuiven weet U nog. De weersverwachting is tot 6 oktober droog en goede temperaturen. Het is natuurlijk een verwachting. Is dit zo dan mogen deze week de duiven een keertje buiten gaan spelen. Dit om beurten de ene dag de korte vlucht en de andere dag de overnachters. Vorig jaar is dat goed gegaan ook al zit de buizerd hier elke dag weer op een paaltje achteraan in de tuin. Maar dit is al jaren zo en van hem heb ik tot nu toe , vingers gekruist , geen last. Het is toch ook weer leuk als de duiven wat rond vliegen en op het gazon rondscharrelen. Gooi dan een handje stro voor het hok en dan zijn erbij die het naar hun nest brengen. Zijn ze ook een beetje in de weer. Goede gezondheid en hou je haaks.

email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.