ad8 11

Kweekbox

Experiment

Heb op 1 november de overnacht kwekers bij elkaar gezet in de boxen. Ze waren al lang van elkaar en door de rui. Ze waren er klaar voor. Eens proberen om late of zoals u wil extra vroege winterjongen te kweken. Natuurlijk gaan er oude ringen om , heb er nog zat. Zo zouden deze met de oude afgericht kunnen worden of dat gebeur weet ik nog niet. Dat hangt van m’n gezondheid af en hoe het met corona verloopt. Kan ze ook zelf africhten en ze dan tot de natour laten zitten en kunnen ze lekker uit groeien. Voorbije week goed weekje voor de Nederlandse voetbalclubs. Jammer genoeg steeds weer voetbal rellen … schande. Het heeft niks met voetbal te maken. Deze lui een stadionverbod van 10 jaar geven lijkt me. Wat corona betreft zitten we vanaf 6 november weer met mondkapjes en QR-code opgescheept. Als er nu iemand hoest of een snotneus heeft is het corona. Gewone griep komt blijkbaar niet meer voor. Veel prijzen gaan omhoog en dit schuift men allemaal op corona. Ik denk dat men er alleen maar van wil profiteren. Is de corona weg dan blijven de prijzen hoog omdat men het dan gewend is. Hoorde deze week dat we in Nederland € 1,18 belasting betalen op één liter benzine … schandalig toch. Alleen Hongkong is duurder met de benzineprijs las ik in een berichtje. Zondagavond was weer een Formule 1 race nu in Mexico. Max heeft weer een fantastische race gereden en wist weer te winnen. Ook Perez wist de race van zijn leven te rijden en werd derde. Klasse mannen. Nu nog 4 te gaan met komend weekend in Brazilië.

Bonnen verkoop

Van mijn vereniging de Snelle Vogel Asperen is een bonnen verkoop aan de gang met weer prachtige bonnen / jongen. U kan bieden tot 13 november 22.30 uur bij www.duivennet.nl  Sla Uw slag om een toppertje te bemachtigen. Namens de club alvast bedankt en succes met Uw aankoop.

Op eigen hok

Ook bij de vliegers een experimentje door ze bij te lichten. Vanaf 1 november is nu het licht van 8 tot 10 uur en in de avond van 16 tot 22 uur aan. Eerdere weken was het vanaf 7 uur. De morgen uren worden langzaam afgebouwd door de schakelklok een kwartier korter te zetten. Later wordt het in de avond ook telkens een kwartiertje eerder donker. Zo wordt het jaargetijde verzet. Kijken of ze volgend jaar later pennen gaan stoten. Vroeger stond men op Orléans bij de manden met jongen te gapen en vroegen zich af hoe ik ze zo glad had. Dit idee kreeg ik omdat m’n buurman kippen had en om 22.30 het licht uit ging doen en om 5 uur weer aan zo werd de dag langer en lagen ze meer eieren. Ben toen gaan verduisteren zo gingen ze ruien en later pennen stoten. Niemand verduisterde toen nog. Vandaar nu weer een experimentje omdat ik dit jaar wat duiven op de laatste overnacht vlucht niet kon mee geven vanwege de rui. O ja , de mol zat in de klem. Denk dat er nog wel één zit. Dus de klem staat gesteld. Goede gezondheid en hou je haaks.

email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.