ad19 9

Taartvluchten weer van start

Taart vluchten

De officiële vluchten behoren weer tot het verleden. Er zijn nog de taartvluchten voor zomer jongen. En voor die niet mee mochten doen vanwege de vogelgriep. Zaterdag was het wel wat koud met enkele buitjes maar kraak helder. Dus prima vliegweer als ze niet in de rui zijn. Laten we hopen dat men nog mooie vluchtjes krijg dit najaar dan hebben wij dit ook. Vooral in Urk is veel deelname. De aankomsten kan je volgen op  http://www.blauwband.nl/   Mocht U wel of niet mee doen veel plezier om het te volgen.

Op eigen hok

Nu de vluchten voorbij zijn is het een stuk rustiger. Zeker nu ze met dat wisselvallige weer van de voorbije week niet los zijn geweest. Dit ook vanwege de rui en de roofvogels. Wel zijn ze 2x in de rennetjes in bad geweest waar ze graag in gingen. De rui gaat goed. Ik heb voorlopig nog voldoende vliegvoer dat eerst op gemaakt wordt. Al jaren gebruik ik geen rui voer. Ze houden niet van de gerst die er in zit. De doffers al eens 3 dagen niks gegeven , ze vielen je aan maar de gerst lieten ze liggen. Ben ze toen maar weer gaan voeren. Als ze zo’n beetje door de rui heen zijn dan gaat er een beetje paddy doorheen gaat om het wat lichter te maken. Zo komen ze de winter wel door.

** Dan nog even het volgende. Ik heb nog verschillende VHS video banden liggen over duivensport. Deze banden zijn natuurlijk ouderwets. Heeft U zo’n apparaat om ze af te kunnen spelen dan kan U ze gratis op komen halen. Stuur een berichtje op de mail. Wie het eerst reageert is de gelukkige. Goede gezondheid en hou je haaks.

email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.