ad27 2

Eén jaar oorlog

Op 24 februari was het alweer één jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnen viel. Poetin dacht dat land neem ik wel in een paar dagen in. De weerstand en de motivatie van de Oekraïners was zeer hoog en men vocht zich terug. Volgens de berichten zijn veel Oekraïners en nog veel meer Russen gesneuveld. Als je dit jaar heb gezien en gehoord welke gruwelheden de Russen hebben gepleegd dan is dit niet te bevatten. Ook zijn uit het oosten van het land naar schatting 6.000 kinderen ontvoerd en naar Rusland gebracht om ze te heropvoeden. Het westen en de VS blijven hun steunen. Gelukkig zijn er veel Leopard 2-tanks beloofd aan Oekraïne en de eerste zijn al in het land aangekomen.

Beurs

Het weekend van 4 en 5 maart is er weer de voorjaarsbeurs. Er komt vooral op zaterdag veel volk op af. Die dag ook veel liefhebbers uit andere landen van Europa. In totaal zijn er zo’n 170 standhouders en er worden ongeveer 2.000 duiven aangeboden door meestal wel dezelfde liefhebbers als eerdere jaren. Voor hun een leuk centje om de duivensport te kunnen blijven beoefenen nu alles steeds duurder wordt.

Op eigen hok

De klokken zijn door Nico van Dijk weer opgeschoond. Zo zijn deze weer klaar voor het seizoen om te klokken. Als de oude weer los gaan zet ik net voordat ze naar binnen gaan de Mega klok op testen. Zo kan ik kijken mocht er soms een duif niet geklokt zijn welke het is. Als het vaker bij dezelfde duif is dan krijgt deze een nieuwe chipring om. Maar geen risico nemen zodat ze niet voor niks naar huis toe komen. De 14 vroegste jongen zijn voorbije donderdag los geweest. Zoals gewoonlijk zaten ze weer in bomen en bij de buren op de grote schuur. Toch is er een klein wondertje gebeurd ….. ze waren op donderdag allemaal naar binnen gekomen. Met de harde wind op vrijdag zijn ze niet los geweest maar heb de 8 die er al af waren bij  de 14 gedaan. Deze week met niet veel wind mogen ze ook naar buiten. De meeste jongen van de weduwnaars zijn nu in het nonnen hokje. Zo kunnen deze ook goed leren eten. Als ze dan bij de anderen gaan komen ze niks te kort. Daarna nog een rondje en dan zijn er genoeg denk ik zo. Goede gezondheid en hou je haaks.

email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.