Beurs Houten
Zondagmorgen al vroeg op pad gegaan richting Houten. Het is een half uur rijden dus niet zo ver. Toen ik om 9.20 uur aankwam was het nog niet zodruk. Vanaf 10.30 uur liepen de zalen weer vol. Zaterdag schijnt het zoals gewoonlijk heel druk te zijn geweest , vooral heel veel buitenlanders. Veel jonge duiven die aan geboden werden gingen dan ook  richting Ierland en Engeland. Er stonden heel veel stands met natuurlijke producten. Nu medicijnen niet meer verkocht mogen worden wordt door de leveranciers op “ de natuur “ in gespeeld.  Ik ben om 12.15 weer op huis aan gegaan en dacht de jongen weer op het dak in het rennetje te laten. Maar toen ik net thuis was ging het hier alweer regenen , dus niks om in de wind en in de regen te zitten. Ook  enkele folders van de beurs meegenomen , vooral het boek van Pipa is het bekijken waard. Zaterdag is  op hun site de duurste duif ooit verkocht. Het is de Golden Prince van Gino Clicque uit België. Hij is zijn gewicht in goud waard zoals ze weleens zeggen. Hij is verkocht voor ,  schrik niet ….. € 360.000,00 ( drie honderd zestig duizend euro ). Het bedrag geschreven omdat u zal denken dat zal wel een type foutje zijn , maar nee dus.  Niet te bevatten toch , zo’n bedrag voor een duifje van 500 gram. Voor die prijs krijgen ze hier het hok , alle duiven en de vrouw erbij om het hok schoon te maken ….haha.

 

De jongen 2017 in het rennetje op het dak


Op eigen hok
De nonnen zijn voorbije week vanwege het weer niet alle dagen los geweest. Eerst goed naar de lucht gekeken of er regen aan zat te komen. Als het goed leek ging de klep open. De drie gewonden gaan nog steeds niet naar buiten dus zal het wel geen vitesse vluchten worden voor deze. De andere vliegen al een uurtje dus dat gaat goed. Moet me dan niet laten zien anders komen ze naar beneden. Enkele van de over gewende duivinnen komen nog niet goed naar binnen. Maar dat komt ook wel als ze  honger krijgen. Ze krijgen nu net als de weduwnaars Brian 1 een licht voer. Men zegt weleens dat het goed is om ze te ontslakken. De eerste dagen is de mest wat dunner daarna mooie mest met een donsje erop. De jongen zijn de voorbije week enkele keren in de ren geweest. Zaterdag zijn ze voor het eerst op het dak in het rennetje geweest. Ze gingen er uit zichzelf in en kijk eens hoe dat die wijsneuzen de omgeving zitten te bekijken. Deze week zal het weer nog niet al te best zijn. Hopelijk kan ik ze toch iedere dag een uurtje in het rennetje laten gaan. Ik heb bij de jongen al de eerste pennetjes gevonden. Ik verduister nog niet daar begin ik mee als de klok wordt omgezet naar zomertijd , dus eind maart. Wil ook proberen om de oude doffers iedere dag los te laten. De jaarlingen moeten nog over gewend worden en dan heb ik liever droog weer mochten er bij zijn die een poos buiten blijven. Ze zullen het toch moeten leren. Het zal best wel goed komen , daar ga ik tenminste van uit. Goede gezondheid en hou je haaks.
Ons email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                    U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/