Nog drie weken
Over drie weken hebben we hier als alles goed gaat de eerste africhting. Op een africhting worden de duiven in de club over de antenne gedaan zodat we een proefvlucht kunnen maken om te kijken of alles werkt. Daar hoort ook bij om op vrijdagavond de inkorvingen door te sturen naar de Compuclub en ook zaterdag na de vlucht. Als er wat mis zou zijn dan kan men het nog in oplossen. Heb hier de Mega antennes klaar liggen voor gebruik zodat ik met loslaten kan testen of de chipringen het allemaal doen. Hier gaat bij een jonge duif de chip er om en deze blijft heel het vliegleven bij deze duif om de poot zitten. Het kan soms zijn dat een chip kapot is gegaan , vandaar voor de vluchten enkele keren testen. Het zou jammer zijn als op de eerste vlucht je een duif knal vroeg thuis krijgt en de chip blijkt niet te werken.Vanaf nu er vol voor gaan.  Diegene die ze in het begin niet goed pakken zeggen :  “Late haver komt ook op“.  Maar een goed begin is het halve werk niet waar of beter gezegd wel waar.  Je kan ook zeggen: “ De eerste klap is een daalder waard”. We hebben nu allemaal nog goeie maar na enkele weken komen de betere duiven (hokken / liefhebbers) meestal wel weer boven drijven wat voor puntensysteem er ook wordt gebruikt. Allen veel succes de komende weken met de voorbereiding van een hopelijk prachtig seizoen.

Trainen van de doffers op 18 maart 2017


Op eigen hok
Voorbije week tot en met donderdag prima weer geweest. De duiven zijn met plezier naar buiten geweest en zo te zien hadden ze het naar hun zin. Vrijdag ineens maar weer 9 graden en overwegend bewolkt. Op zaterdagmorgen was het hier droog en met de middag werd het wat lichter met af en toe even een zonnetje. Om 13 uur zijn de duivinnen een uur los geweest en ze vlogen het hele uur. Daarna zijn de doffers er nog uit gegaan. Toen ik ze om even over drie naar binnen wilde halen viel er een spatje nattigheid. Er waren een stel jaarlingen die het wel lekker vonden toen het wat harder ging regenen. Ze bleven vliegen of op het dak in de regen zitten. Om half vijf waren er nog 7 buiten. Om even over vijf waren ze van lieverlee allemaal weer naar binnen gegaan. Voor deze 7 was het geen voer , wat voor weer het ook is ze moeten luisteren als ik ze naar binnen wil hebben. Ook al vinden ze het nog zo leuk in de regen. Ze moeten doen wat ik wil , die niet wil luisteren wordt achteraf niet beloond door ze toch nog eten te geven. Anders komen ze nooit meer naar binnen als ik dat wil. Misschien een harde aanpak maar één keer zonder voer is echt niet erg. Water staat er natuurlijk wel in het hok. Bijna iedere dag hebben de meeste jongen in het rennetje op het dak gezeten. Maar eens kijken wanneer ze zonder ren het dak op mogen. Het liefst met niet te veel wind en droog maar wel bewolkt weer. Zoals ik vorige week schreef liggen er al veel pennetjes en de dekrui is heel goed te zien. Begin zomertijd ga ik verduisteren. Goede gezondheid en hou je haaks.
Ons email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                                 U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/