Golden Race

Zaterdag de twee jongen met Piet van Vliet naar Tiel gebracht voor de Golden Race Regio 4 van Afdeling 7. Bij 2 koppels had ik bij één jong een Golden Ring om gedaan. De eerste is een prachtige blauwwitpen geworden deze komt uit Beauty Special die 4e Teletekst heeft gestaan. De moeder is zus Amira , ze komen uit de Buikschuiver 1e NPO. De tweede komt uit de Laatste zoon van Shakira ( 1e Nationaal Asduif Jong) en Special Henk deze komt uit Bentley x Scheeltje 97 beide Henk Simonsz. Moeder van de tweede is Whitney uit stamdoffer Arno x Donkerbontje beide rechtstreeks Eyerkamp & zn. In 2016 was een jong uit Special Henk 2e asduif op de Golden Race vluchten. Over vijf maanden weten we alweer wat ze hebben gedaan bij de nieuwe eigenaars W.D van Tuil en Bruce Verbeek , succes mannen. Zaterdag 1 april is de laatste verkoop in Tiel zodat men nog een toppertje kan bemachtigen.

Jongen halen

Voor het derde jaar zijn er weer jongen naar Ron en Dennis Veggel uit Utrecht gegaan. De jongen waren prima opgekomen , ze waren heel tevreden. De jongen uit de eerdere gehaalde duiven en die ze daar zelf uit kweekten doen het goed. Laten we hopen dat er nu weer bruikbare duiven bij zitten. Het zullen zeker allemaal geen goeie zijn. Ook bij de beste liefhebbers is dat niet het geval. Haal je een duif bij een goede liefhebber en er is een stamboom bij om van te watertanden en de duif heeft ook nog veel gekost dan krijgt zo’n duif vaak veel respijt. Dit had een eigen duif waarschijnlijk niet gehad. Ook gekochte duiven die tegenvallen worden later soms op internet aangeboden vanwege de stamboom. Als er niks bijzonders uit komt dan zeg ik weg ermee en geen geld van een ander aftroggelen.

Jongen voor de Golden Race 2017

 

Op eigen hok

De oude duiven zien er fantastisch uit , ze blinken je tegemoet. Als ik er eens één beet neem dan glijden ze door je handen , ze zijn super zacht. Dinsdag weer een bad klaar gezet en daar zaten ze snel in. Dat is meestal wel een goed teken al wil het nog niet altijd alles zeggen. Dinsdag is het hier al jaren baddag en dat gaat vanaf nu ook weer iedere week gebeuren. Zo komen ze wat dat betreft ook weer in het ritme. Niet dat het uit maakt welke dag je een bad geef. Ik ben nu thuis maar had ik moeten werken dan zou ik het mogelijk op een andere dag doen. Nu ze alweer enkele weken uit vliegen heb ik ze met m’n container naar Geertruidenberg gebracht. Dit is hemelsbreed 19,5 km dus een mooi oefenvluchtje. De afstand zeg niet zoveel het gaat erom dat ze trek krijgen naar het hok en dat de jaarlingen doffers weten dat de duivin op hem zit te wachten. Tegenwoordig telt iedere seconde. De ene zal het snel weten en een andere weet het over 6 weken nog niet. Of de laatste een slimme duif is , ik denk van niet. Kijken om de oude nog een keer weg te brengen nu het goed weer is al is de wind nog best koud. Liever zo dan regen en een harde wind.    Helaas is de zomertijd weer begonnen. De zon komt echt geen uur eerder op. Wil men van een langere dag genieten ga dan één uur eerder beginnen op het werk. In de kassen begint men met warm weer niet om zeven maar om vijf uur. Zomertijd is om energie te besparen. Dan zeg ik in de winter met vakantie naar de zon en in de zomer door werken. Goede gezondheid en hou je haaks.

email  :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                      U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/