Enten

Maandagavond met de oude op controle geweest bij Ko Schoenmakers in IJsselstein. Het was allemaal goed. . Heb een flesje SAS ( voor luchtwegen en slijm ) mee genomen om in ieder neusgat een druppel te doen. Het was een hele drukte bij Ko en Willem om de duiven te laten controleren of dit kwam omdat er een lieftalige assistente was !!! Ook werden verscheidene jongen geënt tegen paramixo. Zelf had ik de jongen ook mee genomen omdat ik toch met de oude wilde gaan. Heb ze toen ik terug kwam in de schuur in de boxen gezet. De volgende morgen heb ik er de bakjes met water aan gehangen. Er gingen verschillende jongen drinken dus deze weten waar ze het water kunnen vinden. Ik had vorige week al gezegd ik mis de 33 deze was heel mak. En ja hoor een maandagmorgen een telefoontje vanuit Callantsoog net onder Den Helder de 33 was door een kat gepakt en was helaas dood. Het was een prachtig doffertje waar ik veel plezier aan had kunnen beleven , maar helaas. Dan denk ik het is maar een duifje. Kijk eens in Manchester deze week waar een gek na een popconcert met veel jongelui zich op blies. Veel verdriet voor de nabestaanden die op zo’n barbaarse manier een dierbare hebben verloren. Dat is vele vele malen erger dan dat je eens een duifje kwijt raakt.    

Na 1 nacht mand gelost bij het hok

Op eigen hok

Woensdag wilde ik de jongen in de morgen na de oude los laten. Dacht ineens dat er mogelijk lossingen konden zijn. Teletekst aan en ja afdeling 8 stond in Geel dus de jongen maar vast gehouden. Als ze er soms tussen zouden komen dan ben je er zomaar wat kwijt. Ben wel wat voorzichtig met de jongen. Tussen de middag weer gekeken en er stond dat men niets had vernomen !!! Ging het niet door dan had men het zeker door moeten geven. Heb dus de jongen voor niks binnen gehouden. Ze zijn nu om 13 uur los gegaan , ze vlogen super goed ondanks dat het best warm was. Om 14 uur heb ik ze uit de lucht gefloten en ze kwamen aardig naar binnen. Als ze zo naar binnen blijven komen ben ik wel tevreden. Met de oude eindelijk een beetje afstand wel gelijk onder hoge temperaturen. Donderdagavond is op twee na alles mee gegaan. De duivin die thuis bleef was enkele weken geleden haar “broek”verloren. De doffer is net als vorig jaar een verhaal apart wat betreft pennen stoten. Onlangs had hij aan één kant de 2e , 5e en 8e pen gelijk gegooid. Deze waren weer aangegroeid en nu met inkorven had hij aan de andere kant net de 2e en 5e gegooid. Heb hem nu thuis gehouden al had hij in de kring nog niet gemist. Volgende week kunnen ze misschien beide weer mee naar Maxence. Nu 45 in de korf , het zijn 18 nonnen en 27 doffers. Op de site van de afdeling 7 stond dat alle duiven vrijdagmorgen naar Melun zijn gereden. Zo gaat iedere duif onder gelijke omstandigheden aan de wedvlucht beginnen , zo hoort het ook. Hopelijk gaat het op alle vluchten gebeuren. Zaterdagmorgen zijn de 14.316 duiven van afdeling 7 al om 6.30 uur gelost met een matige zuidoosten wind. De eerste een non was er om 11.11 uur en we moesten maar liefst 35 minuten wachten , niet goed. De eerste staat op de 15e plaats in de afdeling ze komt uit de Buikschuiver 1e NPO en de moeder is 2x duifkampioen dagfond geweest in de club , in de regio 2e en 6e ze komt uit 2e NPO x dochter Shakira. Van de eerste 10 die in de klok stonden waren het 8 nonnen. De doffers lieten het helemaal afweten. Met het afslaan in de club bleek dat bijna de helft nog niet terug was waaronder vele goede. Mis zelf ook nog bijna alle goede doffers , tenminste wat ik goede noem. Hier zaterdag 22 terug (13 nonnen). Nu zondag 9.40 uur zijn er 4 doffers bij gekomen. Hopelijk komen er vandaag nog veel terug. Komende week alleen een midfond vlucht Maxence 333 km. Er zullen er wel heel wat minder mee gaan denk ik zo. Zo ik er nu over denk blijven de doffers thuis. Bij de duivinnen nog maar eens de zaak bekijken. We zullen het nog wel zien deze week. Goede gezondheid en hou je haaks.

Email :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                   http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/