Zomerstorm
Wat een storm hebben we dinsdag en woensdag gehad. Dinsdag gingen om 7.30 uur de jongen los en wat hadden ze het naar hun zin. Ze suisden in een koppel door de lucht tenminste op één na deze vliegt altijd apart en gaat alle kanten op. Volgens mij is het de 17-921 een mooi doffertje. Vind hij het niks om in een koppel te vliegen of is hij er te dom voor , ik weet het niet. Met de vluchten hopen we te weten of het een domme of misschien wel een super duif is. Hij trekt zich in ieder geval niks van het koppel aan. In het begin als ze pas buiten komen vliegt alles door elkaar dat is altijd zo. Maar deze blijft het doen. Woensdag hebben ze ook weer heerlijk in de wind gevlogen. Met zo’n harde wind leren ze ook om te vallen wat soms niet mee valt. Ze vliegen een uur , dan ga ik naar het hok en mogen ze naar binnen waar voer en drinken klaar staat. Die te laat binnen is heeft pech.

Totale hok voor jong en oud.

Op eigen hok
Heb de jongen nog niet weg gehad daar ik al enkele weken aan m’n been geblesseerd ben. Ik hoop ze deze week af te gaan richten tenminste als alles goed gaat. Donderdagavond zijn 10 duiven de mand in gegaan naar Vierzon 559 km. Vrijdagavond mochten er weer mee naar Pt St Maxence 333 km. Het waren er 23 die de mand in gingen , hiervan 6 vrachtduiven. Om 7.00 uur werden ze in Vierzon gelost en een half uurtje later in Maxence. Met een overwegend zuidzuidwesten wind kon het weer best snel gaan. De eerste van Maxence was weer een non ze liep om 11.15.05 over de antenne naar binnen. Ze werd gevolgd door 2 weduwnaars de 663 en de 700. Dit zijn op dit moment de betere duiven die we hebben. Daarna kwamen 5 nonnen. De vierde non was een jong die vorig jaar de jonge duiven lijn is mee geweest. De andere waren weer de zomerjongen van vorig jaar die alleen op de natour waren afgericht. Een oude van 2013 was te laat en was gewond aan de vleugel deze is uit geschakeld. In de club stonden er 9 van de 23 in de uitslag. Van de 17 voor de punten waren het er 8.  Van Vierzon werd het een domper. Hier waren ze allen veel te laat en er zijn er nog 3 onderweg. Nog maar weer afwachten of de andere nog terug komen. Komende week st Vincent waar ik niet aan mee doe. Ook zaterdag weer Maxence hierop ook nog maar eens kijken of er op mee gaan. Zo niet dan is het oude seizoen mogelijk voorbij en kunnen de meeste naar de poelier. Ook proberen om de kwekers deze week eens goed te selecteren. Wil volgend jaar veel minder duiven hebben. Die wel goed hebben gedraaid van harte gefeliciteerd. Goede gezondheid en hou je haaks.
Email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;                                                                                                                http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/