Hartelijk dank!

Wij kijken terug op een prachtig weekend. Twee drukbezochte beursdagen, veel belangstelling voor de Olympiade kandidaten, een energiek Ledencongres, veel contacten en een hele mooie huldiging van alle kampioenen. Als NPO Bestuur bedanken we alle standhouders, vrijwilligers en bezoekers voor een hele mooie editie van de Nationale Dagen. 

Langzaamaan ontstaat er ook weer tijd voor andere (duiven)zaken. In deze Op (de) Hoogte dus ook aandacht voor overschrijvingen, de vele activiteiten in het land en de voorselecties voor de Olympiade.

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur

 
 

Terugblik Nationale Dagen 2018
 

Afgelopen weken is er veel gepubliceerd over de Nationale Dagen, inmiddels zitten de dagen er op en zijn wij blij dat we vele liefhebbers hebben mogen ontmoeten in Nieuwegein. Op www.nationaleduivensportdagen.nl is een sfeerimpressie te zien en op Youtube zijn de beelden van de lezing van de WOWD, het ledencongres en de huldiging terug te kijken. Zo kunt u ook nu nog de sfeer meekrijgen van de Nationale Dagen. Klik hier voor de beelden: Komende weken evalueren we de afgelopen editie en gaan we aan de slag met de editie voor 2019. Heeft u tips of suggesties? Laat het ons weten door uw ideëen te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
 

AGENDA
Activiteiten in het land
 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Komende maand wordt er veel georganiseerd, neem dus een kijkje om te zien wat er zoal in duivenland georganiseerd wordt en waar u welkom bent.

Dit weekend staan onder meer op het programma: 
  • Duivenmiddag met bonnenverkoop bij PV De Combinatie in Middelburg
  • Fuidfestival afdeling Friesland '96 in Ureterp
  • Noord-Hollandse Kampioenendag door Afdeling 6 (Noord-Holland) in Heiloo
  • Kampioenendag + tentoonstelling door Duivenvereniging Valkenswaard
  • Tentoonstelling Door Vriendschap Sterk in Marken
  • Tentoonstelling PV De Pool in Baarn
Laat het ons weten
Organiseert uw vereniging een activiteit die ook toegankelijk is voor niet-leden? Stuur dan uw informatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek uw activiteit op te nemen op de pagina 'Activiteiten in de verenigingen' en in Op (de) Hoogte. Vergeet u niet om erbij te vermelden welke vereniging de activiteit organiseert én waar de activiteit plaats vindt?

 

Klik hier voor het overzicht van de activiteiten in het land
 
 
 

WEDSTRIJDEN
Ladies League


Tijdens de Nationale Dagen is de nieuwe Ladies League geïntroduceerd. En met succes.

Het was een drukte van belang op de stand, veel interactie op social media, nieuwe leden hebben zich aangemeld...kortom een succesvolle introductie. Dat betekent ook hard werken om de aanmeldingen te verwerken én om na de beurs te zorgen dat ook via de reguliere website aangemeld kan worden. Naar verwachting is het mogelijk om vanaf medio december aan te melden via www.duivensportbond.nl, inclusief betaling via Ideal. Via Op (de) Hoogte, de websites en social media houden we u op de hoogte.

Het Spoor interviewde tijdens de Nationale Dagen initiatiefneemster en kartrekker Esther Bultman van de NPO. Klik hier om het item te bekijken.

 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 5 december 2018

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 
 

NIEUW

Online duiven overschrijven 

Met de introductie van de nieuwe 'Mijn duivensportbond.nl' is het mogelijk om online duiven over te schrijven. Makkelijk, vanuit huis én snel. In de speciale folder leggen we stap-voor-stap uit hoe het online overschrijven in zijn werk gaat.

Klik hier voor de folder.

 

NPO BESTUUR

Uw duiven naar de Olympiade?

Wij vinden het erg belangrijk dat we vanuit Nederland de beste duiven inzenden naar de Olympiade. Tijdens de Nationale Dagen is er al een flinke groep duiven gekeurd door keurmeesters Theo Vervoort en Hans Korewijk.

Resultaat eerste voorselectie
Vanuit de keuringen op 1 en 2 december zijn de volgende duiven geselecteerd voor de eindselectie die in de loop van januari plaatsvindt.

Klik hier voor de kandidaten die tot nu toe bekend door zijn naar de eindselectie voor de Standaardklasse tijdens de Olympiade.

Ook uw duiven laten keuren?
Komende weken zijn er nog vele tentoonstellingen in het land en daar kunt u uw duiven ook laten keuren. De beste duiven doen mee aan de eindselectie in januari. Heeft u interesse uw duiven te laten keuren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke duiven u wilt laten keuren en waar u dit wilt laten doen.

Keurmeesters ook zelf op zoek
Natuurlijk kunt u zelf uw duiven aanmelden. Onze keurmeesters zijn komende weken echter ook extra alert. Dit betekent dat wanneer zij bij tentoonstellingen in het land potentiële kandidaten tegen komen, ze deze voordragen voor selectie.

Naar de Olympiade
En niet alleen uw duiven gaan naar de Olympiade. Als eigenaar én als keurmeester maakt u ook kans op een verzorgd bezoek aan de Olympiade in Poznan. Want wanneer u uw duiven aanmeldt - maakt u kans op een arrangement om de Olympiade in Polen te bezoeken en toppers van de hele wereld met eigen ogen te bekijken.

De keurmeesters kunnen een bezoek aan de Olympiade winnen door eigenaren van topduiven te enthousiasmeren mee te doen én op het inschrijfformulier duidelijk aan te (laten) geven dat het een inschrijving is op aanbeveling van een officiële keurmeester. 
Overzicht kandidaten standaardklasse Olympiade vanuit Nationale Dagen
 
 


WEDSTRIJDEN

Nationaal Vliegprogramma 2019 aangenomen

Zaterdag 1 december kwam de ledenraad tijdens de Nationale Dagen bijeen in een extra ledenraadsvergadering. Op de agenda stond het Nationaal Vliegprogramma 2019. Tijdens de Ledenraad van 10 november jongstleden bleek dat het voorstel nog niet op alle punten kon rekenen op draagvlak. Daarom werd besloten om de knelpunten in kaart te brengen, op 21 november tijdens een extra afstemmingsoverleg deze knelpunten te bespreken en te zoeken naar een oplossing. Dit alles met als doel om op 1 december tijdens een extra Ledenraad alsnog het Nationaal Vliegprogramma 2019 aan te nemen.

Met dank aan inzet van alle betrokkenen zijn wij er trots op dat het programma voor 2019 op 1 december kon rekenen op alle steun, waardoor het programma voor 2019 nu definitief is.

Voor geïnteresseerden delen we graag de achterliggende documenten, zodat u kunt zien wat er besproken en besloten is. Klik hier voor: Afbeeldingsresultaat voor nationaal vliegprogramma 2018
 

Door: Erik Wilmink

Roofvogelsworkshop voor liefhebber


Voor mijn 50ste verjaardag heb ik van goede vrienden een valkerijworkshop gekregen. Een duivenmelker een valkerijworkshop geven is een bijzonder cadeau. Het bleek de moeite waard en daarom een verslag van mijn bezoek. Want er blijken meer overeenkomsten te zijn dan ik in eerste instantie dacht én bovendien is het leerzaam van experts te horen hoe zij tegen de rol van roofvogels aankijken.

Klik hier om het verslag te lezen.
 
 
NATIONALE DAGEN

Uitslag loterij Nationale Dagen


Heeft u tijdens de Nationale Dagen loten gekocht? Kijk dan of u één van de gelukkige winnaars bent. Heeft u een winnend lot in uw bezit? Neem dan contact op met de medewerkers van het NPO Bureau om een afspraak te maken hoe de prijs bij u komt

U kunt zich melden als winnaar door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch contact op te nemen via (026) 48 34 150
.
 
Uitslag loterij Nationale Dagen 2018
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40