Dames voetbal top

Gisteren avond naar de Nederlandse dames gekeken die tegen Zweden speelden. Het werd een leuke wedstrijd om naar te kijken. Zeker leuk omdat ze met 2 – 0 hebben gewonnen. Super gedaan meiden zoals jullie speelden. Vooral Martens , Groenen en v d Sande vind ik goede spelers. Veel meisjes zullen nu ook wel graag willen gaan voetballen. Beter in ieder geval als hele tijden achter de computer zitten. Of maar bezig zijn met facebook en al dat gedoe. Voetbal is lekker buiten een balletje trappen , goed voor de gezondheid en het onderlinge contact. De tweede wedstrijd zaterdagavond tussen Duitsland en Denemarken zou in Rotterdam om 20.45 uur beginnen maar door een wolkbreuk was veel water op het veld. Men kon niet op de geplande tijd beginnen en is later ook afgelast. Als de duiven van Bergerac in zo’n wolkbreuk komen , zullen ze zeker een plekje zoeken om te rusten tot het weer droog is.  Een goede duif zal dan ook te laat zijn. Geluk heb je dan ook als het in jouw regio droog blijft. Maar goed dat hoort ook bij de sport.

Links de 2015-1704673

Op eigen hok

Deze week alleen op Bergerac de twee overnacht duiven mee. De eerst getekende is een doffer uit een zoon van Barca Silva x Katiuska van Gerard Schalkwijk. De moeder komt van Gert Jan de Hoogh , daar heb ik nog geen stamkaart van maar ze zou wel uit zijn beste komen. Als jaarling had hij vorig jaar de 5e prijs in de club op Perigueux. Op Bergerac was hij net na de prijzen. Dit jaar was hij mee op Perigueux en het werd de 9e in de club net achter de 15-849 van A C Versluis die later de 1e NU Orange vloog. De tweede getekende is een zomerjong van vorig jaar en werd als non gespeeld op Perigueux , ze kwam net na de prijzen. Nu voor de tweede overnacht vlucht is ze naar het jonge duiven hok gegaan en ze zat 7 dagen te broeden met in manden. De lossing werd uitgesteld naar zaterdag , om 13.00 uur klonk het start signaal. De 15-673 zat zondagmorgen op de baas te wachten en is om 6.18 uur geklokt. Hoe laat hij was weet ik uiteraard niet. Nu is het de 5e in de club. Hij staat in regio B tegen 625 duiven als 28e  gemeld. Bij de meldingen van de afdeling 7 wordt plaats 86 in genomen tegen 1777 duiven. Nu om 8.30 uur is het duivinnetje nog onder weg. Net als vorig weekend van Narbonne komen de duiven ook nu de dag na de lossing heel vlot naar huis. Komende week nog een dagfond vlucht waar ook nog duiven op mee gaan , dit is tenminste de bedoeling. Heb ik toch nog wat te kijken. We zullen het zien. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/