Jonge duiven hok klaar voor 2018    

Klaar

Het heren voetbalelftal hebben het niet gehaald. Om met 7 doelpunten verschil van Zweden te winnen leek vooraf al niet denkbaar. De eerste helft was een goede wedstrijd om naar te kijken. Ik denk dat de Zweden niet tot hun uiterste zijn gaan om zo de overwinning van de Hollanders niet te groot te laten worden en dat is ze gelukt. Gelukkig hebben we een dameselftal die een goed potje kunnen spelen. Er zijn veel meer sporten waar Nederlanders in uit blinken. De komende weken kijken naar onze Max. Als zijn auto de finisch haalt is het gelijk top. Hij heeft veel pech gehad dit jaar maar hij heeft wel laten zien dat hij het kan. Zag dat bij Brabant 2000 het consept vliegprogramma voor 2018 op de site staat. Mooi programma en zo als ik het graag zie eind juni de eerste vlucht met de jongen. Eerst 8 vluchten en dan nog 2 om de 14 dagen. De natour begint daar op 11 augustus met 7 vluchten. Hoop dat onze afdeling ook zo’n programma in elkaar zet. Ook de afdelingen 8 en 9 hebben het consept 2018 gepubliceerd. Zag dat in op de Hoogte van de NPO je ook het vliegprogramma kon bekijken wat vorige week niet lukte. Voor volgend jaar is het consept enkele sectorale vluchten , op midfond 1x , dagfond 2x , jongen 2x en dagfond ook nog 1x nationaal. Ook op de overnacht 2x sector vluchten. Als Orange verplaatst wordt naar een westelijker station denk ik dat de deelname hoger zal zijn. Maar goed je kan niet alles hebben , op Orange gaan hier in 2018 geen duiven mee naar toe. Zoals de NPO het vliegprogramma heeft neergezet is goed. Hopen dat de afdelingen het ook zo gaan doen. Zou Maurice ook de weekbabbel lezen. Zo ja , dan zou ik zeggen goed gedaan joggie.

Op eigen hok

In het jonge duivenhok een tafeltje gemaakt om ze op te voeren. Er staat een pootje onder dat weg gehaald kan worden zodat het tafeltje naar beneden hangt. Zo blijft het schoon om er de volgende keer weer op te voeren. De toekomstige nonnen zitten sinds dinsdag weer in hun hokje naast de jongen. Heb gekeken en op geschreven hoe ver ze met de pennen zijn. De oudere duivinnen staan meest op 2 pennen en de jongen van 2017 hebben meest nog 3 pennen staan. Ze zijn gelijk dinsdag net na de middag weer in bad geweest net als alle andere duiven. Ook zaterdag zijn ze in bad geweest. Net als altijd krijgen ze 2x per dag voer en nu 2 of 3 keer per week Allerlei wat ze graag lusten. De toekomstige weduwduivinnen zitten ook in één hok op stokken of kapelletjes. Verder is er op dit moment niet zoveel te vertellen. Bij de doffers worden de zomer jongen al weer lekker strak en glad. Deze waren met de natour vluchten aardig in de rui. Maar dat gaf niks , prijs vliegen was van geen belang. Ze zijn in ieder geval afgericht in hun geboorte jaar. Nu volgend jaar maar zien welke het beter doen. De vroegere waar wat mee is getobt of de latere die gezond zijn gebleven. We wachten het af. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/