Rondom besmet bedrijf mogen geen duiven los

Weer vogelgriep

Enkele dagen geleden is er weer vogelgriep vast gesteld op een eenden bedrijf in Biddinghuizen. Het schijnt een gevaarlijke variant te zijn maar gelukkig niet voor mensen. Er is per direct een ophok plicht voor pluimvee in het hele land. Om het bedrijf heen is een vervoersverbod en mogen er geen dieren worden los gelaten. Het lijkt of dit ieder jaar terugkerend zal zijn. Jaren geleden was er de gekke koeien ziekte wat de gemoederen bezig hield. Na enkele jaren werd het minder en hoor je er nu nog van … nee , ik in ieder geval niet. Zal het nu niet meer voor komen !!  Nu mogen dieren die wat mankeren niet meer weg voor de slacht zodat ze dan zeker  niet in de voedsel keten terecht kunnen komen. Wat een goede zaak is natuurlijk. Nu moet men een ziek dier op het bedrijf in laten slapen zoals het netjes heet. 

Beurs

Ik ben vorige week naar een landbouwbeurs in de Evenementenhal in Gorinchem geweest. Hier zijn ruim 4000 parkeerplaatsen en die waren toen we kwamen vol. Men werd richting parkeerplaats Lingebos gestuurd van waar men met 4 á 5 pendelbussen heen en weer werd vervoerd. Had het onlangs met een standhouder over de prijs voor een standplaats in Houten. Volgens hem was het in Houten € 50,00 per vierkante meter en voor hem € 1500,00 voor het opbouwen en afbreken van de stand. Het was een stand van +/- 5 x 3 meter schat ik. Dus dan komt het in totaal op € 2250,00 voor zaterdag 9-16 uur en zondag 9-15 uur. Verder was er niks bij. Vorige week vroeg ik aan een standhouder op de landbouwbeurs hoeveel zijn stand hem koste. Het was een stand van 5 x 3 meter en hij betaald in totaal € 2400,00. Dus meer dan in Houten zal u zeggen. Maar nee ,  in Gorinchem was het 3 dagen van 13 – 22 uur en de standhouders werden heel de dag voorzien van drinken en in de namiddag konden alle standhouders een maaltijd nuttigen in het restaurant. Ook konden alle bezoekers gratis alle soorten frisdrank en in de namiddag soep , boerenkool met worst of/en een hamburger nuttigen. In de hal was er voor bezoekers geen alcohol. Voor een pilsje zal je naar het restaurant moeten gaan. Ja, die v d Most heeft het goed geregeld daar in Gorinchem. Als je kijk dat de kramen op de duiven beurzen steeds kleiner worden dan is dit wel te begrijpen als je € 2250 moet betalen voor een standje van 5 x 3 voor 2 dagen met verder niks erbij. Ik heb dit weleens meer geschreven dat Gorinchem goedkoper is voor een standhouder. Dus NPO ga eens praten in Gorinchem bij de Evenementenhal. De hal ligt naast de A 15 en prima te bereiken vanuit alle windstreken. Ben benieuwd , volgend jaar met z’n allen naar ……….

Op eigen hok

De kwekers zijn 8 december bij elkaar gedaan. In de morgen eerst gevoerd. Na de koffie de duiven in het rennetje gedaan en de schapjes weg gehaald. De bakken waar vooral onderin veel veren lagen schoon gemaakt. Daarna alles met de stofzuiger goed schoon gemaakt. Zo ziet het er weer netjes uit. Daarna drinkbakjes en voerpotjes klaar gezet zo konden de duiven erin. De meeste koppels hebben een andere partner dan in 2017. Je blijf hopen op een koppel waar de goeie uit komen. De koppels waar Ron & Dennis v Veggel enkele toppers uit hebben staan weer tegen elkaar. Dat wil niet zeggen dat er nu weer een topper uit komt maar niet geschoten is altijd mis. Een ieder veel succes met de kweek. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/