Grondstof in de kijker
Sojabonen De sojaboon (Glycine max) is een peulvrucht die aan de basis ligt van zowel menselijke als dierlijke voedingsproducten. Sojabonen zijn rijk aan olie (20%) en eiwit (35%). Dit maakt het een geconcentreerd voedermiddel.

Wist je dat:

. Uit de sojaboon sojaolie geëxtraheerd wordt waarbij ook sojaschroot ontstaat.
 .Sojaolie de meest geconsumeerde plantaardige olie is.
. Sojabonen voornamelijk in Noord- en Zuid-Amerika worden geteeld, maar ook China en India belangrijke producenten zijn.
. Er projecten lopen om ook in onze streken soja te telen met aangepaste variëteiten.
. Rauwe sojabonen verhit moeten worden vooraleer ze goed verteerd kunnen worden, behalve voor herkauwers.
. Soja een aantal componenten bevat die van nature de gezondheid ondersteunen (flavonoïden).
. Sojabonen bij QUARTES gebruikt worden in biggen- en pluimveevoeders en bij Versele-Laga in de duiven-en paardenvoeders.