Mirjam bij de jongen uit de Rekker-Westra doffer

 

 

Het Spoor

Het enige duivenblad van Nederland had deze keer een extra diknummer over de beurs. Op 2 en 3 maart is er weer de voorjaarsbeurs in Houten. Op de zaterdag is het altijd extreem druk met veel buitenlanders. Ik ga daarom meestal op zondag dan is het ook nog druk maar wel wat minder. Er staan weer veel standhouders en ook veel liefhebbers die duizenden jonge duiven aan de man proberen te brengen. Wat bij de meeste wel lukt. Je kan er best wel goede duiven kopen net als op de markt in Lier. Een jong moet je gelijk aan staan en je moet een dosis geluk hebben. Maar dat is bij de duiven die je zelf kweek ook zo. Anders zou het makkelijk zijn en heb je er niet veel nodig. Als alles goed gaat ga ik dus zondag naar Houten. De vrouw heeft dan huisarrest ze heeft toch niet het geduld om daar op het gemak rond te kijken. Die zou er in een uur doorheen racen en naar huis willen. U allen die gaan een fijne dag en misschien tot kijk daar.   

Op  eigen hok

Bij de weduwnaars lagen zaterdagmorgen de eerste jongen. Vandaag (zondag) kunnen bij 9 koppels jongen uit het ei kruipen. Er lage al verschillende eierschalen op de grond. Wel gezegd dat ik niet bij alle koppels 2 jongen wil dus zijn er eieren overgelegen. Wel bij enkele 2 voor reserve mocht er een ongelukje gebeuren. Het kunnen er dus een 20 worden uit dit hok. Niet meer anders worden het er te veel. Van de kwekers gaan er eerst nog naar Ron en Dennis v Veggel. Natuurlijk ook uit het koppel waar de 16-674 uit komt. Over deze kan u deze week lezen in het Spoor omdat ze 9e is bij WHZB-TBOTB over alle oude duiven in 2018. Als de jongen voor Utrecht klaar zijn nog enkele kweken van de betere koppels. Ook van de overnacht jongen die van Jan van Gils zijn bekomen wil ik later nog proberen enkele nakomelingen te kweken. Nu gaan we ons zo langzaam aan opmaken voor de vluchten van 2019. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/