Ajax supporter Moniek maakte dit

 

Top sport

Wat een genot was het om weer eens naar een mooie voetbal wedstrijd te kijken. Ajax speelde in Spanje tegen Real Madrid. Drie weken terug verloor Ajax thuis na een goede wedstrijd geheel onverdiend met 1 – 2 van Real Madrid. Nu dacht men dat men voor Jan Doedel naar Spanje zou gaan , maar niks was minder waar. Het werd een superieure wedstrijd van Ajax kant. Alle spelers zetten hun beste beentje voor en men wist te winnen met 1 – 4. Super gedaan jongens. Het ongelofelijke was gebeurd en dat in een pracht wedstrijd. Heel voetbal minnend Nederland mag er trots op zijn. Ook al is Ajax niet je cluppie. Toch mooi om naar te kijken voor een voetbal liefhebber. Ik vond en vind VVV Venlo een leuke ploeg die aanvallend voetbal speelt ook al gaan ze vaak toch onderuit. Ze staan toch maar mooi in de middenmoot van de hoogste divisie. Top voor zo’n klein cluppie. Ook een kleine club is Willem 2 uit Tilburg ik hoorde dat ze een budget van 4 miljoen hebben. Nu Frenkie de Jong van Ajax is verkocht naar Barcelona krijgen zij 5,5 miljoen omdat Frenkie daar in de jeugd heeft gevoetbald. Jammer voor Arkel waar hij was weg gehaald. Wat voor budget zal bv Ajax wel niet hebben. Nu zitten sommige duivenliefhebbers te zeuren over grote inkorvers is dat bij het voetbal niet het zelfde. De ene club heeft een budget wat vele vele male groter is dan een kleine club en toch spelen ze tegen elkaar in de zelfde competitie wel met 11 man , maar toch. Daar hoor je niemand over het verschil in budget. Men zeg dan duivensport is anders !!

Ledenvergadering NPO

Gister 9 maart is er weer een ledenvergadering gehouden in Papendal waar de NPO tegenwoordig zit. Om 10.00 uur is het begonnen en het werd een langdradige vergadering die duurde tot 16.23 uur. In een jaar tijd zijn er weer een 1.000 leden minder , nu nog 16.000. Het gaat heel snel richting de 10.000 denk ik zo. Er kwam een voorstel van de NPO om van iedere ingekorfde duif 2 cent aan de NPO af te dragen en dat kwam er door. Afdeling 7 had al besloten om het van de reserves te betalen , zo kost het de leden geen geld zei de voorzitter. Die reserves zijn van de leden dus het kost de leden wel degelijk geld of zie ik het verkeerd. Om met minstens 8 man in te korven haalde het niet. Zo mag men dit jaar nog met 5 liefhebbers inkorven. Zou zeggen gelukkig maar voor de kleine clubs. Ook had men het over invliegduiven en vrachtduiven. Vrachtduiven mag niet maar invliegduiven wel. U zal zeggen wat is het verschil. Vrachtduiven zouden zo de mand in kunnen zonder over de antenne te zijn gegaan. Invliegduiven moeten wel over de antenne en worden dus gewoon ingemand. Als de overnacht liefhebber niet wil klokken mag deze nadat de gegevens naar de Compuclub zijn verzonden de klokken worden afgeslagen. Tenminste dat begreep ik er van in het langdradige gezemel. Ook vervalt de 800 meter grens en krijgen de duiven hun eigen snelheid. De sectie Marathon wilde € 0,05 extra voor de vaste voetring voor een betere feestavond. Dit werd weggestemd door de kiesmannen. Over de sector 1 vluchten , dit is zeeland , midden brabant , oost brabant en limburg wilde men in 1a en 1b gaan vliegen dit omdat de breedte 220 kilometer is. Dat is ook veel te breed voor een vlucht van 400 km. Ook wil men dan apart los zeker met de jonge duiven. Maar de voorzitter wilde er niet aan , wel 1a en 1b maar gelijk los. De vertegenwoordiger van Limburg zei namens de achterban dat zij dan geen sector vlucht wilden. Hoe dit verder afloopt wachten we maar af. Heb wat puntjes genoteerd , de rest zal u nog wel in de media lezen.

Op eigen hok

De jongen bij de korte vlucht duiven zijn een 14 dagen. Er gaat nu heel wat voer door heen , voor je het weet is er weer een zak leeg. Ook krijgen ze regelmatig Allerlei . In het water gaat dit jaar voor het eerst tijdens de kweek bij de toekomstige vliegers 2x per week Sedochol en ook 2x Probac 1000 , de rest van de dagen Oregano 12%. De oude zien er top uit. De kwekers krijgen alleen Oregano 12% in het water. Als de doffers weer gaan vervelen dan gaan ze apart. Zal deze week wel gebeuren denk ik zo. Zoals ik al eerder schreef wil ik ze om beurten een halve dag bij de jongen laten om deze te voeren. Zo kunnen ze iedere dag los en als ze binnen zijn de jongen voeren. Zo worden ze mogelijk nog wat hok / bak vaster. Eens kijken hoe dat zo gaat. Nu maar hopen dat het snel beter weer wordt maar dat zit er deze week waarschijnlijk nog niet in. We waren in februari ook wel aardig verwend met het voorjaarsweer. De jongen zijn nog niet los geweest. Ze mogen in de ren en met redelijk weer in het rennetje op de klep. Zo kunnen ze toch de omgeving bekijken. Wanneer ze los gaan dat hangt van het weer af. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/