16-1523731 op haar jong na Cahors


Barcelona

Dit weekend was weer de klassieker Barcelona. Ze zijn vrijdagmorgen vroeg gelost. Het kwam zaterdag maar traag op gang. Goed old Wim Muller wist het goud te behalen. In de kop ook weer Jellema en P Woord. Ook Jan van Gils uit Oosterhout had een topduif deze stond als 19e gemeld. En om 20.33 had hij zijn tweede in de klok met 5 mee . Pracht prestatie van je duiven Jan. Laat ik hopen dat ik ook zo’n duif uit die ik van je heb kan kweken. Heb net op de meldlijst van de ZLU gekeken en de duiven goed komen nog even en de prijzen zijn er uit. Wil u de eerste 500 meldingen bekijken dan kan dat op www.dezlu.nl

Op eigen hok

Dinsdag zijn de 3 oude mee gegaan naar Cahors (overnacht). Ze zijn vrijdag in de warmte om 12.30 uur gelost. Het is natuurlijk een overnacht maar voor de duiven had het beter geweest om ze in de vroege morgen te lossen. Al zeg ik overnacht is overnacht maar met dit extreem hete weer in Frankrijk had men het tijstip van lossen aan moeten passen. Maar goed ze zijn gelost en het duurde en duurde maar voor de eerste melding net voor de middag kwam. Heel de middag kwam er mondjes maat een duif thuis en zoals was verwacht waren de prijzen er zaterdag niet uit. In de club was er maar één , dus doorklokken. Zondag om 7.24 uur was het duivinnetje present. Hopen dat de vele duiven die nog onderweg zijn terug komen.

Donderdag mochten er 7 mee naar Chateauroux. Dit werd ook een zware dobber en hierop waren ze niet vroeg , zaterdag zaten er 4 in het hok. De 715 heeft nu 4 op 4 op de dagfond. Ze was net thuis toen ze een ei lag. Deze vlucht ging ook traag met achter blijvers daar het rond een uur of zes een poosje ging regenen. Nu zondagmorgen zitten de laatste 3 ook weer in het hok.

Naar Wolvertem gingen 6 oude en 38 jongen mee die gelijk werden gelost. Dus feest op het dak en binnen komen ho maar. De oude waren snel bij huis maar met de jongen was het andere koek. Niet alleen hier maar bij alle liefhebbers. Hier waren er zaterdag nog 3 onderweg en dan was ik bij de gelukkigen. Net na 8 uur was de eerste weer thuis. Het convooi stond met regio B1 op Wolvertem en waarom niet apart los. Ze zaten in aparte wagens. Wil men duiven en liefhebbers overhouden dan moet men ze apart lossen. De uitslagen komen op de blog te staan. Goede gezondheid en hou je haaks.

Vanmiddag 17.00 uur de WK Finale damesvoetbal Amerika – Nederland. Prachtig om in de finale te staan nu het karwei nog afmaken. Veel succes dames.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/