14 juli om 9 uur training fond duiven

De Tour

Alweer een weekje is de Tour de France bezig. Jumbo – Visma heeft al 3 overwinnigen. Ook reed Teunissen 2 dagen in de gele trui. Dat een Nederlander dit gele truitje aan had was alweer 30 jaar geleden. Dus een pracht prestatie van deze ploeg. De berg etappes vind ik het mooist om naar te kijken. Dan komt het meer op de renner aan. Hoe het verder gaat kunnen we allemaal volgen op de tv. Ook zijn de voetbalploegen weer aan het oefenen. Er zullen wel weer veel aankopen zijn gepleegd en dan kunnen ze in de oefenpotjes aan elkaar wennen. Wij als liefhebbers zijn meestal in de herfst en winter bezig met aankopen om het hok te versterken. Dit weekend kan onze Max weer aan de bak en we hopen weer op een mooi resultaat.

Op eigen hok

Hoe is het gegaan van Cahors van  5 juli. De duiven kwamen traag, Gerrit Krijgsman had de eerste van NIC Asperen om 14.23 en 10e in de afdeling 7 tegen 1028 duiven. In de club zelf had Arie & Anja Versluis de vroegste om 16.14 dit was de enige op zaterdag in de club. Zaterdagavond had Krijgsman er 3 , Versluis had er 1 , Johan den Hartog & zn 1  en Corne Keynemans  1 . Van de 12 deelnemers zaten er nog 8 op hun eerste duif te wachten. Zondagmorgen gingen we verder met klokken. Om 7.24 was er mijn eerste , de tweede van mij was om 16.06 present. In NIC waren er zondagavond 13 van de 64 die mee waren. Er werd maandag niet doorgeklokt !!! Mijn derde duif zat maandagmorgen toen ik weer present was op me te wachten. Ik was één van de gelukkigen die ze toen allemaal thuis had. Wat ik hoorde had alleen Versluis er maandag 2 bij verder niks gehoord dus zouden er toen pas 16 zijn geweest. In de loop van de week zijn er nog bij gekomen. Nu is er al wel eten te vinden dus in verloop van tijd zullen zeker overnachtduiven nog wel terug komen.

Geen donderdagavond naar Melun zoals gepland maar vrijdagavond naar Maxence. Er gingen 5 oude de mand in. Ze zijn om 11.00 gelost met een noordwesten wind. In de afdeling waren 5623 duiven in concours. De eerste was een doffer die arriveerde om15.47 en had de 3e in de club , het was de 43e in regio B2 tegen 1054 duiven. In B tegen 2163 duiven was het de 62e.  Van de andere 4 kwamen er 3 ver na de eerste duif naar hun hok. De laatste is nog onderweg.

Vrijdag zouden de jongen ingekorfd worden voor Lessines. Woensdagavond kwam het bericht dat het is verzet met zaterdagavond in manden en zondag los !! Vond dit vreemd als je naar de verwachting voor zaterdag keek. Maar donderdagavond draaide men het weer terug en was het toch weer vrijdag in manden en zaterdag los. De jongen donderdagavond laat nog wat extra voer gegeven. Ik geef de avond voor inkorven volle bak en dat zou dus op vrijdagavond zijn terwijl ze dan in de mand gaan voor Lessines 155 km. Om 13.45 uur zijn de 2390 duiven van regio B gelost hiervan waren er 36 van mij bij. De eerste jongen waren er op 15.49 ze kwamen traag naar huis. Om 16.00 uur waren er pas 8. s’Avonds waren er nog 9 niet present. Rond half acht zondagmorgen waren 2 terug ook de ene oude duivin was er weer.

Er was dit weekend een overnacht vlucht uit Dax heb er niet aan mee gedaan. Toen ze eenmaal kwamen waren de prijzen er best vlot uit. De volgende  “ overnacht “ vlucht is Orange is een morgenlossing. Op de zelfde dag overnacht Bergerac. Is dit achter de rug dan zit voor veel overnacht spelers het seizoen met de oude er weer op. De meeste gaan de jongen africhten op de natour of de taartvluchten.

Komend weekend een dagfond en weer jong en oud gelijk uit weer Lessines. We zullen zien hoe het komende week gaat en of er mee gaan. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/