Poseren 4 kleinkinderen met onze hond

Vrijdag vluchten

De meeste afdelingen hebben dit weekend ingespeeld op de slechte weersverwachtingen door op donderdag in te korven , wat veelal wel gebeurde. En vrijdag toen het goed weer zou zijn een vlucht te houden. En het was prima vliegweer op de vrijdag. Volgens de verwachting zou er op zaterdag zeker niet gelost kunnen worden en zondag zou het ook heel moeilijk worden. De meeste afdelingen hadden besloten om deze week op vrijdag de vluchten te houden. Zij hebben dit gedaan in het belang van de duiven. Prima besluit van deze afdelingen. Helaas mijn afdeling niet. Wat voetbal betreft zijn de elftallen van Ajax , AZ , PSV en Feyenoord alle door. Ajax had het moeilijk en miste Frenkie duidelijk op het middenveld. AZ speelde een goede wedstrijd in het ADO stadion daar een deel van het dak van de tribune van het AZ stadion vorige week zaterdag met de storm naar beneden kwam. Gelukkig niet tijdens een wedstrijd anders had het een drama geweest. PSV speelde niet best en heeft geluk dat men er doorheen rolde. We zullen het de volgende ronde wel weer zien hoe ze het er van af brengen. 

Op eigen  hok

Van de eerste natour vlucht zat een jong ook van mij in de omgeving van Gent. Mevrouw belde me op dat ze het jong in een kooi had gedaan en ze hem wel een paar dagen wilde verzorgen. Ik had het telefoon nummer van de melder opgeschreven. En jawel een donderdagmorgen kwam hij er als een raket aan. Ik in de avond haar proberen te bellen maar ik kreeg te horen dat het telefoonnummer niet in gebruik was. Heb van alles geprobeerd maar het lukte helaas niet. Mocht zij het lezen , mevrouw heel hartelijk bedankt voor het verzorgen van de 19-223 hij zit weer in het hok. Nu weer verder over de orde van de dag. De latere jongen zijn niet verduisterd geweest en er zijn er bij die in de rui vallen. Ze kunnen nog wel mee mits het droog weer is. En dat zou het in dit weekend niet zijn. In afdeling 7 werd donderdag in manden verzet naar vrijdag en daarna weer naar zaterdag. Men denkt dat het zondagmiddag even beter is en zoals het er nu uit ziet is dat mogelijk ook even zo. Zaterdag 12 uur werd de jonge duiven vlucht afgelast. Een gemiste kans van de afdeling om net als de meeste afdelingen op vrijdag te vliegen. We zouden donderdag in manden voor Nanteuil en dat zou zo Maxence kunnen worden met een vrijdag lossing. Met prima weer zijn het ook mooie vrijdag vluchten geworden. Voor de natour kon je wel de duiven in manden op zaterdagavond. Daar ik het weer niet vertrouwde zijn er deze week geen duiven mee gegaan. Dus heb ik weer een vrij duivenweekend wat vluchten betreft. Komende week stond er geen jonge duivenvlucht op het programma en nu last men Maxence in voor de jongen. Dus op vrijdag twee vluchten inkorven Maxence en Quievrain (natour). Kreeg 17 augustus van de NPO een mail dat de ringen voor 2020 van 24 t/m 31 augustus besteld moeten worden. Dus dames en heren ga naar uw club om ze vroegtijdig te bestellen anders kan dat pas weer in januari 2020. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/