Seizoen 2019 is hier vanavond officieel van start gegaan. 27 Duiven zijn er onderweg naar Gennep. Het totaal in de club was ongeveer 350 duiven. Op zich een mooi aantal, mede omdat ook iedereen nog niet van de partij was.

Het is hier echt afwachten hoe de duiven gaan thuiskomen. het is op de hokken nog wat rommelig, met duiven op weduwschap en duiven op jongen door elkaar. maar goed, dat is volgende week weer verleden tijd. dan moet alles weer op orden zijn.

Jongen
Ook de jonge duiven gaat redelijk, al mis ik er wel een paar. Deze week werd er al 1 dood bij me gebracht door een buurvrouw, waarschijnlijk tegen een raam geklapt. Ook dat hoort erbij helaas.

Werken
Morgenochtend moet ik werken dus waarschijnlijk zal ik de duiven niet aan zien komen. Ik hoop dat de M1 zijn werk doet net als de automatische melder. We gaan het zien!

Fietsen
Vanmiddag zelf nog een rondje Tjeukermeer gedaan op de racer. Ik heb weer genoten van Friesland, al was het wel wat bewolkt en fris. Misschien morgenmiddag ook nog wat km’s wegtrappen, maar vandaag was ook al 100+ dus misschien morgen een klein en rustig rondje.

Vanaf deze plaats allemaal een prachtige training toegewenst en een super goed vliegseizoen!


Helaas geen wedstrijd hier morgen. Vanwege de verwachte lage temperaturen  vindt de LC het niet verantwoord om de duiven morgen te lossen.

Ik ben de laatste persoon die deze beslissing onderuit gaat halen, al moet ik eerlijk zeggen dat het niet mijn keuze was geweest. Het doet mij wel het ergste vrezen voor de rest van het seizoen.

Discussie
Ik heb verschillende discussies gelezen, en daar wil ik verder geen deel vanuit maken. Dat heen en weer geschrijf levert niemand immers iets op?
Maar als ik lees dat gezonde duiven wel de kou aankunnen en de niet fitte duiven niet, dan ze ik toch wel mijn vraagtekens. Niet fitte duiven horen zoiezo niet in de mand, ongeacht de temperatuur.

Africhting
We hebben in de club nog geprobeerd om op korte termijn zelf een africhting voor morgen te organiseren, maar inmiddels heeft onze afdeling te kennen gegeven dat we dit gezamenlijk op dinsdag 16 april gaan doen.

Watjes
Ik laat zelf mijn duiven altijd los, zelfs met sneeuw. En ik kan niet zien dat ze daar minder van worden. Maar morgen weten we wat wijs was/is. Dan is het wat makkelijker analyseren. Hier op Urk zitten we natuurlijk ook op de kortste afstand, en dan praat je anders als dat je op Ameland woont.

Stavaza
De duiven zitten op 1 koppel na op weduwschap, en ik hoop dat ze het spelletje al een beetje door hebben. Ze trainen wel aardig, maar ook niet meer dan dat. Het seizoen is nog lang genoeg. Inmiddels 47 jongen afgezet, waarvan het grootste gedeelte al op de wieken gaat.

Nu eerst maar weekend houden.