augustus 18th, 2019 | Author:

We zijn weer een weekje verder en uiteraard weer een weekje met zijn ups en downs.

Allereerst kregen we deze week een geweldige  voorstelling door de afdeling5 van het theater van de lach voorgeschoteld, in eerste instantie door de mensen die op de social media kritiek leveren op hun handelswijze te schofferen en daarna zichzelf weer in een onkundige en knullige kennisgeving te  profileren . Eerst de duiven van Melun gaan net als de bedoeling was op donderdag de mand in maar de wedvlucht wordt Pointiose en op vrijdag los met nog geen uur erna, nee ,Pointiose wordt Pont ste Maxence en de navlucht gaan we maandag inkorven en wordt dinsdag gelost. En ook dit werd alweer snel herroepen omdat onze Belgische sportbroeders de Hollandse duivenmelkers geen plezier wilde laten beleven en weigerde voor Dinsdag een lossingvergunning te geven. En ergens ben ik dat met hun eens , zelf ben ik een groot voorstander om alleen lossingvergunningen te verstrekken voor de Zaterdag en Zondag zowel in Nederland , België en Frankrijk. Ophouden met dat gezeik dat er honderden duiven over een ander zijn plank vliegen als deze net een koppeltje duiven uit heeft. Het reglement is in deze duidelijk , Zaterdag en Zondag zijn wedstrijddagen en dan mogen er geen duiven vanuit de hokken worden losgelaten maar…. ga je dan als afdelingen ook op doordeweekse dagen lossen dan ga je in wezen ook tegen het  (idee van het )reglement in. De NPO zal er wel aan verdienen ander verstrekte ze voor deze zogenaamde africhtingen geen lossingvergunning in de trant van het regelement.

Al met al ik vond het allemaal gekneuzel of genuizel van de bovenste plank.  En achteraf zijn er in het weekeinde toch afdelingen geweest die hun manden hebben open getrokken.

Onze afdeling besloot dus om Pont ste Maxence op zaterdag te lossen met een ZW windje en je hoef maar naar de lijst van de afdeling en zelfs de lijst die dichter bij mijn straatje ligt (RMO) te bekijken en je ziet dat de duiven helemaal oostelijk lagen. En dan kan ik het hier gewoon schudden. dan geef ik zoals ik al eerder schreef de liefhebbers in het oosten van de stad gewoon zeven minuten cadeau en dat is in een concours dat 13 minuten open staat veel te veel , pakte toch nog twee aardige duiven  en verder kon ik het schudden , dus laag prijspercentage en helemaal niet tevreden. De wind is je duif dat weten we en ik vindt dat degene die ze heeft , nu gefeliciteerd,, ermee jullie kunnen niks aan de binnenkomst van de duiven doen , maar ga aub niet op je borst kloppen dat je superduiven hebt want deze meting is niet eerlijk.

Niet het verlies of minder pakken raakt mij niet maar het onsportief gedrag van sommige duivenmelkers  en van afgelopen vrijdag zou ik weer diverse voorbeelden hiervan kunnen benoemen maar uiteraard doe ik dit niet , niet leuk en niet netjes. Wel was ik blij dat er zich misschien een oplossing aan de horizon verscheen. En ik was direct erg positief ,,en in,, voor het avontuur maar voor een groot avontuur ,net als in het programma ,,ik vertrek,, moet je het met z’n tweeën eens zijn en die lijn is er duidelijk niet. Jammer en teleurgesteld maar mijn trein dendert door.

Op naar de volgende Duffel en Fontenay de Euro , of misschien Melun , of Pointiose, of Orleans of …. nee…. die mafkanen zullen het toch niet durven om met de jonge duiven naar Barcelona te rijden met de één of andere kutsmoes. Nog vier weekjes te gaan en dan beslissen over ,, hoe verder,, en daarom vind ik ook de vraag van het NPO bestuur om nu al verplicht de ringen opgave te doen een stap te ver. Wacht tot 15 September tot de vluchten zijn afgelopen, veel liefhebbers beslissen dan ga ik stoppen of niet. En laten we eerlijk zijn bij Ali Express heb je na bestellen binnen enkele weken de ringen , maar wie ben ik ? Zeker weer zo ’n zeiker op social media.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.