december 29th, 2019 | Author:

Weer een week verder en de volgende rondom komt in het nieuwe jaar. Mattie Willem heeft de verkoop in Thorne achter de rug en de eerste duif ,het laatste jong uit de Hurricane bracht al 72000 euro op en het gemiddelde over 79 duiven was 3500 euro. Prachtig toch en gegund. Willem staat altijd open om zijn mening te verkondigen en anderen verder te helpen .Willem investeert ook geregeld bij hokken in binnen en buitenland om zelf op het allerhoogste niveau te kunnen acteren. En als je naar de nationale duifkampioenen kijkt lukt dat hem ook. Leuk vind ik dat sommige die dachten een slaatje mee te pakken en  die zette die avond gauw wat nazaten uit Willem zijn duiven op marktplaats, ook dat is duivensport.

Nog geen berichten vanuit de NPO bunker in Papendal, alles zit nog zoals ze zitten en ik vermoed dat ze daar nu de tactiek van afwachten toepassen tot de storm is overgewaaid, puur narcistisch gedrag passend bij deze voorzitter. Ook wij wachten af en blijven natuurlijk oplettend, daar de duivensport moet blijven bestaan en niet naar de donder geholpen moet worden.

Dagelijks gaan hier de duiven eruit en een nadeel is dat ik nu bijna wekelijks een kat in het hok krijg, gelukkig nog geen gewonden maar maatregelen zal ik moeten gaan treffen. Wat de winterkweek betreft moet ik tevreden zijn en woensdag zullen de eerste ringen hun plekje onder een jong gaan vinden. Het eerste jong gaat ,,Jules Deelder,, heten genoemd naar de bekende nachtburgermeester van Rotterdam die op de dag van de geboorte van het jong overleed. Willemien had één ei gelegen en dat was onbezet maar nu liggen er twee mooie en bezette eieren onder dus dik tevreden. Alleen met de ,,Lady Bolt ,, loopt het niet lekker , ze wilt maar niet paren met de doffer die ik haar nu gegeven heb en ik wil niet toegeven aan haar nukkig gedrag. Maar jeuk is erger dan pijn dus ook dit zal wel goed komen.

Opvallend is dat de duiven die er dagelijks uitgaan zoveel plezier in het vliegen hebben, zodra het hok open gaat zijn ze weg en zie ik ze als stippen in zuid westelijke richting weg trekken. Wind maakt niet uit de gaan altijd dezelfde hoek in en doen dagelijks dezelfde lijnen in hun trekbewegingen. Meestal in westelijke richtingen. Maar de winter is de zomer en het voorjaar niet dus we moeten gewoon afwachten.

Mooi in de duivensport vond ik toen ik vorige week bij Koos Filarski op zijn landje kwam (in het bos) dat enkele sportgenoten hem aan het helpen waren met het opschonen van zijn tuin en hokken. En dat in de hedendaagse duivensport , waarin het egoïsme hoogtij viert, pet af voor deze mensen.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.