januari 5th, 2020 | Author:

We zijn weer een weekje verder en alweer enkele dagen in het jaar 2o20, allereerst wens ik u allemaal voor het jaar 2020 veel geluk en gezondheid toe met uzelf , gezin en familie. Uit principe wens ik niemand op enkele vrienden (2) na een goed duivenseizoen toe. Waarom niet? Om duivenmelkers kennende, ze dit alleen zichzelf wensen en de rest de tering kan krijgen op zijn Rotterdams gezegd. Dus bij deze heb ik de trend voor 2020 weer gezet.

Nog steeds zijn er geen goede berichten uit de duivensport als organisatie gekomen. Wel dat de afdelingen er ook genoeg van krijgen en willen dat het bestuur opstapt. Maar dit bestuur wil om de één of andere reden niet van wijken weten en heeft zich als een rottend abces binnen de duivensport ingekapseld. Uiteraard benieuwd hoe dit gaat aflopen. Inmiddels is gebleken dat sommige duivenbladen en sites ook geïntrigeerd zijn door het NPO bestuur en hun boodschap verkondigen, vraag is wat deze gaan doen als de vlag anders komt te hangen.

Gisteren verspeelde ik bij het trainen in de vroege ochtend een doffer ,, Apollo,, vanmiddag zat hij met dichtgeknepen ogen en behoorlijk gewond aan zijn borst toch weer op de valplank, ik heb hem gehecht. Zoals ik al eerder melde de duiven trekken hier goed en maken veel snelheid maar dat ze draden op zouden zoeken buiten de stad lijkt me heel sterk.

Ook zag ik die reclame van de Jumbo op de TV met de wielrenner Dumoulin erin en die acteur. Dumoulin is een echte fietsende topsporter en een krachtbron vol energie. Leuk is dat de acteur dus dezelfde producten als hij in zijn mandje stopt en later zich in een wielertenue vertoond. Waarom ik dit leuk vind ? Hiermee wordt feitelijk het karakter van de duivenmelker weergegeven. Gebruik een topper flesje A dan rent heel duivenmelkend Nederland voor flesje A naar de winkel en dit geldt uiteraard ook voor flesje B,C,D en E, simpel en financieel dus lucratief.

Deze week kreeg ik ook een berichtje die vond dat mijn broedbakken er op een filmpje smerig uitzagen. De man had gelijk en idd ik had de schotels met de jongen erin in de hoek van de broedbak aangeschoven en omdat de broedbakken van houtplaat zijn die donker wordt bij vocht ziet dat er op een filmpje niet best uit maar ik garandeer dat ze wel schoon zijn. Een beetje stalkalk deed wonderen want ik kan slecht tegen een kritische noot.

Oudejaarsavond was het hier weer een gekkenhuis alleen achter bij de duiven was het rustig. Ik had op de ochtend van oudejaarsdag bij alle buren een briefje in hun brievenbus gedeponeerd in Nederlands, Arabisch, Kaap Verdiaans en islamitisch met het verzoek in de achtertuin en vanaf de galerij geen vuurwerk af te steken of te gooien daar de duiven op eieren en jongen zaten. De buren hebben zich er keurig aan gehouden en ik heb geen last gehad. Wel had ik buren die het aan de straatkant noodzakelijk vonden om vuurwerk vanaf hun balkon naar voorbijgangers te gooien en dan hard stonden te lachen als deze hard wegrende voor het toch wel zware vuurwerk, dwazen zal je altijd houden.

Ik kreeg ook een vraag over de kleurentheorie bij de duiven over de x en y chromosomen. Ik weet er echt heel weinig van, heb me er ook nooit in willen verdiepen en als ik ergens aan twijfel kijk ik  even de boeken erop na. Weet dat twee blauwe, blauwen geven en dat een koppeling van een blauwe duivin op een vale doffer bij de jongen het geslacht draait maar dan houdt in deze mijn kennis op.

Lees ook dat mensen weer volop oude duiven kopen via internet en nogmaals wil ik stellen dat ze rotzooi kopen , opruimers of het moet een totale verkoop zijn. En dan nog koopt men vaak weer heel andere lijnen van andere liefhebbers dan die men op het hok heeft. Koop altijd uit succeslijnen en duiven van een liefhebber waar je al succes mee hebt , zet zelf goed x goed maar blijf in je lijnen kweken. Wat goed was of is komt gegarandeerd terug , in deze is geduld een schone zaak.

1 Januari 2020 om 10.20 uur heb ik de nieuwe ringen gehaald bij de ringen administrateur , met een beetje kogellager vet en een doekje erbij gleden ze er bij het koppel wat al na drie dagen eieren had gelegd nog vrij soepel over het pootje. Maar eens ben ik het nog niet met de situatie. Als het NPO ringen verstuurd vind ik dat ze zodra ze ontvangen zijn ook uitgegeven moeten mogen worden. Het reglement geeft ook geen 1 Januari aan als verstrekking datum en anderen konden al voor de kerstdagen ringen. Dus in het kader van gelijke monniken gelijke kappen zou hier een goede passende oplossing voor gevonden moeten worden. Maar in Pijpendal hebben ze andere dingen aan hun hoofd , hoe blijven ze het langst in het pluche zitten en kunnen ze op basis van onkostenvergoeding door de liefhebbers beurzen en bezoeken elders afleggen.(30.500 euro in 2018).

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs RPW

Racing Pigeon Whisperer.