ad2016

Natuurlijk weet ik ook wel dat de NPO inkorfbeperking heeft aangekaart maar dat het is weg gestemd. Daarom kan je er maar het best over zwijgen, doen voorstanders als Bosua en ik ook. Je vecht tegen windmolens, helaas. Natuurlijk heeft dhr. V Z het volste recht  te blijven vechten, maar steeds weer dezelfde mensen blameren en viseren en niet bij het onderwerp blijven werkt averechts.

COMPLIMENTEN
Ronny kreeg een compliment, maar wie er ook een verdient is Henk v d Velden uit Oisterwijk bij Tilburg. Hij heeft een hokje van 12 weduwnaars maar wist daarmee van Sens wel ongeveer 6.000 duiven van Brabant  2000 te kloppen. En ook daar spelen sommigen heel veel duiven.  

In Sint Job (ZAV) zijn er ook. Dit jaar wenste ik dat er meer waren. Ik wil maar zeggen. Overwinningen als die van Henk zijn propaganda voor de duivensport en bewijzen dat ook de ‘kleinere’ liefhebber niet kansloos is.

ZELF
Volgend compliment is voor mezelf.

Kweekstation Natural was ooit alom bekend maar dat is nu Descheemaecker Pigeon Center gewordern, ofwel DPC.

Aan de naamsbekendheid mag nog gewerkt  worden maar dat terzijde. Bij een aantal tophokken werden jongen gekocht en mij rekenden ze daar ook onder.

Patrick en Frank kwamen ze halen en waren wel heel kieskeurig. Het moesten er van de beste zijn en nog mooi ook.

Ik adviseerde uit mijn duiven niet alleen te kweken voor klanten maar met enkele te gaan vliegen. Ben zeker dat er goede bij zitten, zo zei ik.

Kreeg vandaag een mail van Frank van den Eynde van het kweekstation. Een jonge duif van me had zaterdag van Fay-aux-Loges (Lees Orleans) de 1e gewonnen tegen 1.421 duiven. Of ze er ook gespeeld hebben van die peperdure wereldberoemde hokken heb ik niet gevraagd.