ad2016

Gelezen in een reportage over een redelijk goed liefhebber: ‘Zelf kuren zal ik nooit doen. Ik luister naar de dierenarts. Dat is de man van de wetenschap. Die heeft er voor gestudeerd.’ De man bedoelt het goed, maar…

‘Man van de wetenschap?’

'Er voor gestudeerd?’ Waarvoor dan? In hun studies worden toekomstige dierenartsen niet een minuut onderricht over duiven of duivenziektes. Helemaal niets krijgen ze mee. De conclusie is duidelijk. Die mensen moeten zich zelf bekwamen. Dat verklaart misschien ook dat ze over veel zaken zo verschillend denken. Dus vind je dat je hulp nodig hebt van een dierenarts? Ga niet naar de man die de koeien van je buurman onder zijn hoede heeft, maar naar iemand met ervaring in duivensport. Een dierenarts die zelf (goed) speelt is helemaal een pre.

9 MILJOEN

Kreeg weer een mailtje van iemand die kritiek had op de verkoop v d Wouwer. Hij begreep niet dat ik daarover geen kritiek had. Want 9 miljoen euro, dat leek toch nergens op. Het was 9.551.200 euro (9 miljoen, vijf honderd een en vijftig duizend en twee honderd euro) zo liet ik hem weten.

‘Kijk je zo nauw en let jij zo op details’, reageerde hij. Ik dacht bij mezelf, ja hij heeft gelijk. Een verschil van ruim 550.000 euro? Gewoon een kniesoor die daar op let.

Maar alle gekheid op een stokje, mogelijk was dat ‘geringe verschil’ van 550.000 euro realistischer geweest als totaal opbrengst. Maar is het niet de markt die bepaalt? Zo was het vroeger en zo is het nog. Van de NPO kon je trouwens lezen dat ook de meeste liefhebbers negatief waren over dat vele geld in deze verkoop.