ad2016

‘Ze moeten kop kunnen vliegen met stevige wind tegen, vluchten met wind mee zijn geluksvluchten’, zo beweren sommigen. Met name Vandenabeele. Ik denk daar helemaal anders over. ‘De echt goede zijn er ook met (sterke) wind mee.’ Anders denken moet kunnen. Als je het met iemand niet eens bent of totaal anders denkt hoef je nog niet boos op de ander te zijn. Oneens zijn wil ook niet zeggen dat de ander dom is.

Ik was nooit gecharmeerd van sportgenoten die er met de massa invliegen, iets wat overigens niets met die mensen te maken heeft. Mijn beste contacten in duivensport zijn wat we noemen ‘mega hokken’. Heb dus niets tegen die mensen, wel tegen de structuur van een sport die e.e.a. toe laat. Maar we dwalen af, het is ongepast contacten te verbreken of erger ruzie te maken met mensen, alleen omdat die anders denken.

FEITEN
Eerder publiceerde ik al enkele keren duiven die aan waanzinnige snelheden 1e prijzen wonnen tegen grote deelname. Ik wees ook op de grote namen die de Nationale concoursen in België domineerden bij flinke wind mee. Drie jaar terug hadden we zelf een duif die op vier OPEENVOLGENDE vluchten de 1e, 3e, 3e en 6e prijs won tegen gemiddeld een kleine 1.000 duiven. De 1e prijs werd gewonnen aan een snelheid van… 2.200 mpm (Noyon).

Zopas wees iemand me op de uitslag van Quievrain 25-7-2020 in het uitgebreide Tienverbond. Er vlogen 1.871 jonge duiven. Gejaagd door een stevige wind mee  vlogen de eerste vlot boven de 100 km per uur en… het zijn stuk voor stuk de grootste namen in het samenspel die de ereplaatsen in nemen.
Volgt U maar eens mee:

1 en 6 Robin van Leuven, misschien minder bekend maar op Quievrain vaak enorm. 2. Carl v d Brande (zoon van een van de broers).
3. Gert Heylen (hoeft geen nader betoog).
4. Cyriel Lambrechts (nog zo een).
5 Staf Boeckmans, (‘sinds mensenheugenis’ amper te kloppen op vitesse).
7.Sas v d Eycken.

Ondanks de sterke wind mee zaten de eerste 6 prijswinnaars in Berlaar e.o., dus helemaal in de voorvlucht, alleen Sas v d Eycken (de revelatie van 2020) vloog op de verste afstand. Wel haalde hij zijn soort vooral in Berlaar e.o…… (!!!)    

Overigens starten komend weekend, als het weer het toelaat, de vitessevluchten. In Nederland is nog weinig bekend. Wel verdient het (voormalige?) bestuur een GROOT compliment voor het opmaken van het Corona protocol. Ziet er gelikt uit. Hier steken vele uren voor zowat iedereen onzichtbaar (denk)werk in met alleen als doel de liefhebbers in staat te stellen te vliegen!  Chapeau!