ad2016

Gisteren, zondag dus, was het zo mogelijk nog kouder en stond er een nog guurdere wind dan zaterdag. Dit hield de liefhebbers er niet van in te manden, getuige de grote aantallen duiven in concours. In Antwerpen berekenen ze de tijd van aankomst voor Noyon en straks de HaFo aan de hand van de gemaakte snelheden van Quievrain. Dat deden wij ook.

GOEDE VOOROP
Iets eerder dan verwacht arriveerde de eerste duif. Hij zat hoog en dat was vreemd. Hij maakte enkele rondjes en ook dat was vreemd. Tot we die buizerd boven het hok zagen die gelukkig gauw weg was.

Voorop kregen we de 721 die verleden week de 1e won. Nu werd het de 4e tegen liefst 1,883 duiven. De tweede duif was de 727 die ook verleden week onze tweede  duif was en toen de 2e prijs won. Nu won ze de 12e tegen dus 1.883 duiven. Het waren dus de 1e en de 2e getekende in de goede volgorde. Ook de totaal uitslag was goed met als eerste van alle deelnemers 4 en 5 duiven op de uitslag terwijl gekende namen als Geerinckx, Wouters, Bevers, van Gastel enz enz aanzienlijk veel meer duiven hadden ingekorfd. Bij de jaarlingen wonnen we 9 op 12, bij de oude 19 op 28. Acht verschillende liefhebbers wonnen de 8 eerste prijzen, dat zegt iets. Zoals zaterdag in Nederland weer veel eenzijdige uitslagen.   

STEEDS MOEILIJKER
Niets is onmogelijk maar voor beginners wordt het steeds moeilijker door te stoten naar de top. Daarom petje af voor mannen als Ronny van Tilburg, Berry v d Brandt, Maarten Huysmans en zo veel anderen die niet te beroerd zijn beginners duiven te schenken. Voor hen is het nu de tijd. Voor de kampioenen zijn de piepers te jong, voor beginners oud genoeg om te leren/spelen. Want ervaring moet!

RAADZAAM
Uren tegen zo’n koude wind in boksen laat natuurlijk sporen na. Daarom dat de meeste goede liefhebbers hun duiven twee dagen vast houden en van elektrolyten voorzien. Omdat ik er van topspelers vele positiefs over hoor gebruiken wij de elektrolyten van Floris pharma Vught en ook biergist, met Sedochol een van de zeer weinige bij producten waar ik in geloof. Het voer is van Tilburg Vlieg vital duo. Uiteraard wil dat niet zeggen dat ander voer niet even is of even goed kan zijn. Wel een bewijs dat het niet slecht is.